Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Суха клетка Home made прави само пяна

<< < (3/8) > >>

koko_g:

--- Цитат на: mart в Май 25, 2011, 03:05:48 pm ---...маркуч вече само с газ отива в бъблер-а...

--- Край на цитат ---
Всъщност къде е проблема?
Ако имаш само газ към двигателя, всичко ти е наред.
Това, че от клетката излиза пяна не трябва да те притеснява. Нормално е.
Тя се улавя от казанчето или от бълбучника.
Входа за бълбучника трябва да ти е под водата, изхода - над водата.
Същото можеш да приложиш и към казанчето.

mart:
Проблема е че клетката прави само пяна и пълни казанчето с електролит-а с пяна и като стигне до щуцера който води до бъблер-а почва да пълни и маркуч-а и става мазало. Проблема е в клетката останалото си е на 6. Имам достатъчно ток да я захрана имам втори алтернатор. За първи път като монтирах клетката на колата я вързах към акумулатор-а и работеше перфектно обаче на 5Ампера което е крайно малко клетката е смятана за 20А реших да махна две междини и по този начин да дигна тока и така и стана и след този момент зе да прави само пяна което беше фатално. Снощи четох доста сега ще разглоба клетката и ще и смена гарнитурите защото тези вече са под 3 мм. ще надера пластините с щкурка 60 или 80 както пишеше на едно место. Ще я напълна с електролит да седи 3 дни после ще я изпразна и промия хубаво с дестилирана вода след което ще я монтирам отново на колата и пусна да работи. Ако някой може да ми даде съвет от къде да си намера готови гарнитури читави и освен гума както друго мога да ползвам за гарнитури ще съм благодарен ако не отивдам да купа гума и си ги изрязвам по шаблон който съм си направил.

Поздрави

koko_g:
Искаш да кажеш, че пяната не се улавя от казанчето с електролита?
Всъщност, тази пяна трябва да излиза в казанчето под нивото на електролита,
ако е над него няма да се улови.
Т.е. маркуча който излиза от горния край на клетката трябва да стигне до дъното
на казанчето и от там по естествен път да се отдели само газът нагоре.
Пяната би трябвало да остане в електролита и да се смеси с него. Не знам дали съм ясен?!
Снимай го. Пусни две, три снимки да видим кое как е свързано.
п.п. DIDO112 предлага гарнитури, но зависи какви размери търсиш.
Имаше и други предлагащи из форума.
Свързването е подобно на снимката.

donhuann:
Увеличи разстоянието на повече от 2,5мм и почисти добре казанчето и клетката. Явно проблема ти е в самото казанче, трябва да е достатъчно голямо. Може да сложиш и камък от аквариум за въздуха да раздробява мехурите и няма да се образува пяна.

mart:
Това което съм прикачил като файл в общи линий е мойта система извинявам се за лошата рисунка ама съм го рисувал на Paint.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия