Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти
Опити с Plasma Ball
mzk:
http://mazeto.net/index.php/topic,433.msg11252.html#msg11252
dtmf:
Мултимерите не мисля че се побъркват около кълбото, просто мерят променливи величини до около 1 Кхц, а топката работи на около 30 Кхц. Сигналите добре се виждат на осцилоскоп. В един от опитите поставих осцилоскопа като амперметър, единия край на който е свързан след искрата(на пластината извън сферата), а другия край е към нулата на контакта, така засича променливи токове с амплитуда около 200 мА.
Пробвах да му включа споменатия траф от АТХ описан в първия опит, но мисля че може да има по ефективен начин за улавяне на тази енергия, може би нещо по високоомно.
В случая топката не е точно Тесла траф, понеже няма искрище. Ето една примерна схема на плазмена топка.
Vetap:
Руснаците по едно време се бяха побъркали на тема "качер Бровина". В известна степен нещата с качера са аналогични, но там транзисторът работи в неизвестен режим. В тази схема всичко изглежда ясно от схемна гледна точка. Колкото до трансформаторa на Тесла: Има доста схеми на транзисторни "трансформатори на Тесла", които на практика са само генератори на импулси.Това идва от неразбиране на идеята на Тесла. Главната идея при трансформатора на Тесла е резонанса, при това импулсен.Toгава можем да говорим за скаларно поле. Ако пак се върнем към схемата на плазмената топка, вероятно и тя създава поле подобно на Тесла трансформатора и вероятно има някаква част скаларно поле, но каква точно част от енергията, консумирана от топката отива за това не е ясно. И все пак, стигнахме до постоянния въпрос, който е в сила и при Testatika - как да преобразуваме тази енергия в топлинна да кажем. За сега нещата стоят така: Включваме една плазмена топка, качер, трансформатор на Тесла в мрежата, създаваме скаларно поле, в зоната на това поле поставяме n на брой луминсцентни лампи, да кажем със сумарна мощност 300W. Ето ви free energy. Топката консумира 66W, да кажем а захранваме лампи с мощност 300W.
mzk:
В темата се пишат пълни глупости. На 10 места писах, че има ОГРОМНА разлика при работата на плазменото кълбо С и БЕЗ стъклената сфера.
Вътрешността на играчката представлява прост блокинг генератор и последователно свързан токоограничаващ кондензатор (на променливото). Неонови лампи светят със и без стъклената сфера, но ако говорим за зареждане на кондензатори разликата е от земята до небето.
За да съм по-ясен: ако няма стъклена сфера - не можете да заредите безпроводно кондензатор.
Ако има - зареждането се получава и ефект има - както съм показал в клипа (вижте линка от предния ми коментар в темата).
Спекулирате без грам притеснение по отношение на терминологията и теорията.
Vetap:
И така: "Молчать и не рассуждать". Добре познат синдром от близкото минало.
Ш-ъ съ управим.....
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия