Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Запитване за елктролизер

<< < (5/15) > >>

mzk:
Надявам се, че ще получите някаква икономия. За съжаление повечето глупости, които се говорят за 20-30% икономия, с разни клетки боклуци, да пълна измишльотина. Скоро писахме, че е необходимо да има 4% водород в поетия обем въздух, за да се получи възпламеняване (на водорода). В тези условия може да се обедни сериозно бензиновата смес и да се получи икономия (и екологичен ефект). При под 4% не съм запознат по какъв начин действа оксиводородния газ, каква икономия дава и как променя екологичните характеристики на ДВГ.

Това е за сега. Пишете и коментирайте вие. Разчитам на DIDO112, koko_g и останалите взели участие по темата (и другите теми, разбира се). И преди всичко се пазете - от взирове, от основи, че се губи иначе удоволствието от работата. :) Аз трябва да наблегна малко на други учебни задължения :)

koko_g:

--- Цитат на: bobokom в Април 19, 2011, 07:04:47 pm ---Пластините  се връзват -нннннн+преграда+нннннн- евнтуално може да се махне преградата и едната + и да станат -нннннн+нннннн- тогава ще се спести една плоча 8мм плексиглас и една пластина. Но както казва колегата Дидо ако пластините са 7 то тогава стават 6 клетки 14/6=2.33 волта, тогава няма ли да загрява много електролита?

--- Край на цитат ---
Да, може да загрява.
Увеличава токът на клетката който е зависим както от площта на плочите, така и от концентрацията на електролита.
Според мен можеш да махнеш средната преграда и една плоча, така получаваш успоредно свързване на двете клетки,
съответно запазваш необходимото напрежение но токът ще се увеличи.
Относно отворите,  един е достатъчен в горния край - 6-8мм, от там ще излиза газът.
За обезвъздушаване отвор не ти трябва, въздуха ще си излезе през единия отвор.
Спорен е момента, дали да има отвори в долния край (разминаващи се) за дозареждане с електролит?!

DIDO112:
Как го разбра че е 50% по добре. Аз направих опит с две клетки еднакви едната с отвори отгоре и отдолу а другата само отгоре. Повече от 3% разлика не видях.

vladtod:
В случая да разбираме ли, че патентованата клетка на Робърт Почен е без никакви пробиви.
Това е клипа на клетката.
http://www.youtube.com/watch?v=Fads1zbyjoA
Мда, не съм чел достатъчно. :-X

koko_g:
@vdomov е прав за двата съпротивителни канала.
В случая от долния идва основния проблем тъй като горния по време на работа се изпълва с газ
и така връзката се прекъсва. Но как ще се уеднакви нивото на електролита по време на работа?
Вариант: съд с три отвора, два горе и един долу. Единият горен отвор, с тръба до дъното (бълбучник) свързан с единият горен край на клетката, долният отвор
свързан с другият горен край на клетката, а от третия на съда, излиза газът.
Какво мислите?
Не разбрах как приравни 50-те % към 3-те % ?
Плексиглас не ползвайте ако клетката загрява!
При малко загряване от вътрешната страна, плексигласът се разширява и това води до напукването му.
Не е достатъчно топлопроводим, иначе е здрав и става красиво.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия