Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Запитване за елктролизер

<< < (15/15)

bobokom:
Клетката е в колата. 14.4 волта концентрацията е около 28% КАОН

koce93:
Не зависимо от броя на пластините ампеража е толкова. При увеличаване напластините се увеличава волтажа с по 2 волта на клетка. Продават някои електролизери на 14 волта по 4 клетки, като на клетка се пада по 3.5 волта. Ако се свържат със среден + и крайни два - ампеража се вдига двойно. Примерно 7 клетки е 16 ампера, а свързани по горгия начин е 32 ампера.
Става вупрос за това свързване -ННННННН+ННННННН- е 32 ампера. А тук -ННННННН+ е 16 ампера. Успех.

vladtod:

--- Цитат на: koce93 в Май 27, 2011, 07:03:04 pm ---Не зависимо от броя на пластините ампеража е толкова. При увеличаване напластините се увеличава волтажа с по 2 волта на клетка. Продават някои електролизери на 14 волта по 4 клетки, като на клетка се пада по 3.5 волта. Ако се свържат със среден + и крайни два - ампеража се вдига двойно. Примерно 7 клетки е 16 ампера, а свързани по горгия начин е 32 ампера.
Става вупрос за това свързване -ННННННН+ННННННН- е 32 ампера. А тук -ННННННН+ е 16 ампера. Успех.

--- Край на цитат ---
При това свързване се пада по 1.53 в на клетка ,за да има 32а  или пластините са 20мм x 20 мм или са със 1мм разстояние.Повече от 7 пластини за 14в няма смисъл, а и реално до клетката стига по малко от 13.8 в., след като мине през реле и амперметър, мое наблюдение.Аз сложих два алтернатора по 90А, но ми предстои същинската клетка  от 316л с размери поне 18x 25 .

bobokom:
А някой пробвал ли е да прави елктролизер с оловни плочи?

bobokom:
Здравейте! Моята клетка с 15 пластини -нннннн+нннннн- и смених поляритета на +нннннн-нннннн+ и сега отчитам по големи икономии на гориво!
Може ли някой да ми обясни причината? Дали се е променило качеството на газта?

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия