Животът- начин на употреба! > Екология

Пчелите умират

<< < (2/8) > >>

vitan:
Добре казано. Съгласен. С тази разлика, че почват да цъфтят дърветата. А и те като нас трябва да ядат.

Припомням, че пчелата е по-чувствителна от човека около 1000 пъти. Един професор го обясняваше по радиото. Беше много разтревожен човека. Не каза Chemtrails, но бе ясно, че човека е в час с химическата война, която се води. Предупреди, че скоро всичко живо ще почне да „потъва”. А в САЩ пръскат от 10 години.
Затова е помалко, ден от ден да не виждаш ясна разлика. Иначе току виж си се сетил, че си човек и решиш да скочиш…

eclipse:
Мога да споделя следното: Основната причина наистина са тъй наречените CHEMTRAILS, естествено и вероятно не единствената, но вече съм напълно убеден, че е основната. Имахме няколко кошера и във времето постепенно намаляваха по напълно понятни причини, но тази зима изчезнаха всички без един. Това го установихме при проверката в края на Февруари месец. Отваряме и няма никой... нито една измряла пчела, а просто празни кошери?! Един от изчезналите е и най-силният ни кошер който даваше най-много мед и беше с най-жизненото и дори леко агресивно семейство, а най-слабият си стои с пчели които са в някакво странно полулетаргично положение. Преди няколко дни ми просветна нещо и взех да ровя и да търся из снимките които бях правил в края на миналата година и го открих. Снимките са правени в средата грешка в началото на Ноември месец и на тях се виждат множество пресичащи се CHEMTRAILS над нас... тогава ми е направило впечатление и съм го снимал и съм си забравил за това, но резултатът се видя 2-3 месеца по-късно. Такова нещо в нашия край не се е случвало никога. Да ти заболеят пчели е едно, но да ти изчезнат е нещо съвсем друго. При нас пчеларството е преди всичко хоби и мястото не предразполага много към промишено пчеларство. Но скоро се чу и от други стари и опитни пчелари да се оплакват с до 30 до 50% изчезнали пчелни семейства.

За да не съм голословен прикачам една от снимките и въпреки, че отразява малък участък се виждат ясно множеството линии...

giunal:
Нека и аз да кажа нещо. Първо не съм съгласен изцяло с мненията на smsi-h. .За сега не мога да си обясня само един феномен - защо изчезват пчелите в най-силните кошери който предната година са били най-продуктивни. Към края на месец март след основният преглед имах два такива кошера и взех проби от меда в кошерите и го дадох за изследване в лицензирана лаборатория но от там ми казаха че меда е основно слънчоглед и има малки примеси на акация и липа.Няма манов мед и рапица. Така че за мен отпада възможността за консумация на Манов  мед през зимата. Изключвам възможността за нозематоза и акар защото добре се грижа за тях понеже в момента те са ми нещо като основен поминък. И въпреки всички мерки и грижи пчелите ми изчезват. За сега не знам защо. Също така не мога и да събера и трупове от умрели пчели за да ги дам за изследване.
От досегашните ми наблюдения ми става ясно че , причините са комплексни. Както казват старите хора - когато стават  сериозни аномалии в природата първо се отразява на пчелите. А те като същества с най- добър метаболизъм(обмяна на веществата) първи  са принудени да се приспособят към тези аномалии. Някой се приспособяват други не успяват. Като чета коментарите по форумите нещата не вървят на добре за всички хора.

vitan:
Странно е наистина, но при силния кошер пчелите по-могат да си позволят да разпуснат кълбото и да излизат. Вътре им е по-топло. Припомням, че няма радиоактивен мед. Пчела, пила радиоактивен нектар умира по пътя. Вероятно и с химията е така. Излезе, па не може да се върне….

Слабия кошер не може да си позволи да разпуска, щото ще замине пилото. Дали теорията ми е вярна не знам, но ми изглежда правдоподобна.

Радeв:
Един познат спомена, че е гледал по Канал 3 някакво предаване на тема "Защо пчелите изчезват".

Появил е българин, който се занимава с пчеларство и хомеопатия, той е открил как може да се спасят пчелите. Дори и предлагал помощ на американския посланник у нас, като е заявил че има готовност да изправи екипи и да проведе обучение на тамушните пчелари как да изолзват препарата му.

Човека много приказвал за прополиса. Самия той е имал онкологично заболяване и се е излекувал благодарение на него.
Познанието което има той, не е нещо ново той казва че то е наследено от Дънов, Петър Димков и сега е при него.
Някой ако се разрови може да намери нещо повече. Като науча повече информация ще споделя с вас.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия