Животът- начин на употреба! > Екология

Пчелите умират

<< < (3/8) > >>

bdimov:
Здравейте хора. Изчетох цялата тема и въпреки че не съм пчелар се интересувам от много случващи се в световен мащаб процеси в частност и проблема с пчелите.

По въпроса дали в България се отглеждат ГМО, ще дам тази препратка:
http://www.darikfinance.bg/view_article.php?article_id=26503 - Монсанто България с двоен ръст на продажбите през 2009 г.

--- Цитат ---Нетна печалба в размер на $ 2.1 млрд. и рекордни продажби в размер на $ 11.7 млрд. е реализирал за 2009 година най-големият играч на пазара на генно-модифицирани организми /ГМО/ Monsanto. В България бизнесът на корпорацията също е намерил благодатна почва за развитие. Монсанто България отчита двоен ръст на продажбите спрямо 2008 година на фона на свиващия се пазар на царевични семена, а хибридът маслодайна рапица Ексагон е най-използваният у нас. Това каза представителят на Монсанто в България Николай Черкезов снощи в предаването ИконоМикс по Дарик. Той очаква бизнесът на компанията с конвенционални семена да расте, без оглед на 5-годишния мораториум върху ГМО у нас.
--- Край на цитат ---

Прочетете и сами си правете изводи гледа ли се в БГ ГМО или не и имаше ли смилъл изобщо миналата година от медийната шумотевица покрай тази тема при положение че ГМО се е гледало, гледа и ще се гледа!!!

Другото, което ви препоръчвам, е да изгледате е едно хубаво филмче, което се казва "Who Killed The Honey Bee". Аз лично го свалях от колибката www.kolibka.com. Нека след това пак да коментираме този проблем, защото в момента някои от съфорумците правят прибързани и безсмислени заключения (не искам да засягам никого).

Лека вечер! 

svetlio760:
Относно ГМО- тата и аз съм леко скептичен, но кемтреилсите морят сериозно пчелите и не само тях- баща ми е пчелар и също се бори с това дето описвате тук! Дължа все пак да поясня, че има два вида ГМО- едните са култивиране и смесване на различни породи, а другите са директно отрязване на части от ДНК или РНК вериги и присаждането на други вериги от други култури или породи- така на времето направиха светещи бели мишки, като им присадиха гени на светеща медуза- това преди 20 тина години- може би дори по- отдавна, дали не беше по татово време- от там идва вица за комбинацията между теле и костенурка- щяло да се получи теле с каска ;) мисълта ми е че единият вид ГМО са абсолютно безвредни и както казвате, се прави откак свят светува, но другият вид- лошо- смеем се, ама телето с каска може да ни умори!!!

zxsec:
пътник в самолет е снимал "странно" пръскане от края на крилото ...

https://www.facebook.com/video.php?v=10203901372147247

EDM electronics:
Интересно видео. Видно е, че дима не излиза от двигателя на самолета, а от някаква тръба.
Някой квантов химик-разбирач може ли да обясни процеса?

valex:
Изказвам предположение: понякога май се изпуска гориво (обикновенно аварийно) за да се намали теглото на самолета. Това е решение на капитана, както и негово е решението колко гориво ще зареди.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия