Справочници, схемотехника, теория > Компютри, мрежи, freeware софтуер, операционни системи и др.

Кой web browser ползвате?

(1/3) > >>

getca:
Firefox 4 най-после излезе седмица по-късно от Internet Explorer 9 – с обновена визия и 'Do Not Track' функция.

Новата версия на браузъра на Mozilla е с изчистен, минималистичен външен вид, с акцент върху изображението на екрана, повишена скорост на зареждане на страниците и възможност за групиране на табовете. Огромното му предимсво пред IE 9 обаче е, че работи и под Windows XP, както и под Windows 7, Mac OS X и Linux.

Табовете се появяват над адресния бар, а не както досега – под него. Home-бутонът пък е преместен вдясно, а бутонът за Refresh – в края на адресния бар.

Firefox 4 поддържа като стандарт и Firefox Sync технологията на Mozilla, която позволява синхронизирането на данни и пароли между различни версии на браузъра, както и различни компютри.

От Mozilla регистрираха повече от 3,5 милиона сваляния на новия Firefox часове след пускането му на 22-ри март 2011 г.

За момента браузърът е наличен за Windows, Mac OS X и Linux, като се очакват версии за Android и Maemo. От компанията очакват изтеглянията на браузъра скоро да достигнат 5 милиона.

Те подчертават, че това е най-бързият Firefox за момента, което е едно голямо предимство спрямо по-старите версии, както и спрямо други браузъри.

Firefox 4 има и едно огромно предимство срещу Internet Explorer 9 – работи под Windows ХР. Това си личи и от свалянията на новия Internet Explorer – за 24 часа време той постигна само 2 милиона тегления.

http://notrial.info/news/it/3384.html
http://www.mozilla.com/en-US/firefox/features/

Личните ми впечатления са за ускорено зареждане на страниците, по-стабилна работа в Линукс, но интерфейсът не ми допада много. Тия табове отгоре нещо не се връзват, що ли са ги преместили... ??? Липсва ми също лентата за прогреса долу вдясно, Add-on-ите ги показва странно в отделен таб и др. подобни...

miromad:

--- Цитат на: getca в Март 28, 2011, 10:59:37 am ---интерфейсът не ми допада много. Тия табове отгоре нещо не се връзват, що ли са ги преместили... ???

--- Край на цитат ---
И на мен ми допаднаха подпрозорците отгоре, но ако искаш да са на нормалната позиция, трябва като натиснеш десния бутон на мишката върху сивото поле до лентата с менютата и от менюто да махнеш отметката пред Подпрозорците отгоре.

EDM electronics:
Тази нова Mozilla FireFox 4 има една голяма гъзария, запомня паролите за вход в различните сайтове и така само с натискане на бутон "вход" се влиза, без отегчителното набиране на кодовете.

ppankov:

--- Цитат на: EDM electronics в Март 30, 2011, 08:47:33 pm ---Тази нова Mozilla FireFox 4 има една голяма гъзария, запомня паролите за вход в различните сайтове и така само с натискане на бУтО "вход" се влиза, без отекчителното набиране на кодовете.

--- Край на цитат ---

;D ;D ;D ;D ;D Евала :D :D :D :D това е браузер, досега не съм имал браузер да ми запомня пароли, потребителски имена... :D :D :D

sheki:
Как бе и Иексплорера и старата версия на лисицата си помнят усера и паролите .. ама явно сте си изключили опцията.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия