Алтернативни енергоизточници > Други устройства на Tesla
Електромобилът на ТЕСЛА
satanasko:
rebel прав си, че сметките са направени като за приемник във второто обяснение на принципа и се извинявам много за подвеждащите ми постове :-\
Но пък аз лично не споделям явно всеобщото мнение, че конструкцията с лампите и антените са приемник, чрез който се захранва мотора. По съм склонен да вярвам, че първото обяснение е правилното, а именно - моторът е приемник, антените са предавател и когато са свързани, и работят влизат в резонанс и тогава се получава оргонното натрупване. Това е май и принципа на тестатиката и на генераторите на Метернита, които са близки до генератора на Pidgeon и Wimshurst. Там пак има разни точно определени честоти на импулсите на въртящите се дискове и разни резонанси.
Пък опитите на Тесла за предаването на енергия чрез неговите предаватели дават резултати с повече енергия получена от приемниците, отколкото внесената в предавателите. Това ме кара да си мисля, че кутията с лампите и антените са излъчвател, а мотора директен приемник на оргонната енергия, като захранва предавателя.
caduceus:
Колеги,
да споделя какво ми минава през ума:
1. Тесла е махнал двигателя, но е оставил акумулатора
2. Вероятно е да е оставил и запалителните бобини с кабелите за ВН, делкото, стартера - всичко без ДВГ
3. Какво имаме тогава на практика? Искров генератор с няколко извода /за свещите/, остава само да вкараме тока в система за усилване, намираща се в дървената кутия... А тя си е "нормалната" за Тесла разработка със искровия разрядник, кондензатора и трафа - или подобен вариант с лампи, който не знаем щото го е покрил по някаква причина, но принципът е този. На изхода имаме радиант в големи количества, т.е. - хладно електричество. За клечките - вероятно са прекъсвачи, едната закачва антената за системата, а другата - запалването.
4. Ел моторът си е ел.мотор - той работи по думите на Драгонс Лорд от форума Матрикс идеално със радиант и е много удобен начин за усвояването му.
Еми - това е накратко... Няма нужда да отиваме далече и да измисляме нови работи, нещата са си нормалните Тесловски :)
ppankov:
satanasko, тук във форума има тема - "Преки етерни конвертори",което се доближава най много до материята, която обсъждаме. Но при всички случаи, не е лошо да експериментираме, нали така :)
cadaceus,
ти проумя концепцията на колегата mi68 :D , даже нещо повече - логиката на написаното дотук те доведе до тези изводи :) Надявам се, че mi68 работи по схемата и скоро ще я видим по ясна.
caduceus:
rebel
И аз се надявам mi68 да свърши работата, а ако не - дай боже ти :)
Щото вие сте по-наясно с тоците, затова действайте - стискам палци! Пък ако има нещо за оргон - дайте го на мене ;D
mi68:
Тъмън щях да се отказвам и да се занимавам с ветроходство,но виждам интерес към темата и глупaви залитания към извесни неща.Ако някой може да пусне нова тема теоретични основи на перпетум мобилето донякъде темата с гравитация и свободна енергия се връзва но не съвсем,защото температура,гравитация,магнетизъм,електричество са взамно свързани моменти.Девизът разделяй и владей не води до очаквания успех изкам да подчертая общия характер на нещата.Коментарите се свеждат до детайли в електромагнетизма/това е извесно/ сиреч вижда се отделното дърво а не гората.С писането имам проблем на матурата имам 3 после казвах някакви стихотворения та вързах 3,5. по български и литература имам 3,66 но това e,вижте Буш не знае английски ама беше президент,взимам си бележка но вие повече усещане и виждайте гората,разгледайте патентите на Тесла за мигновенната/гравитационна/радиовръзка.При 300Хц дължината на вълната е извън пределите на слъчевата с-ма,такава антена не може да се направи,следва да се приложи друг принцип,а именно центробежната и центростремителната сила с устойчиви и повтаряеми параметри.Целта е електрона,който има маса,да се движи от две сили:електрична и гравитационна последната е свободен ресурс и тока e безплатен,но гравитацията е най-слабата сила и може да се Трупа.Следва другия момент при движение на електрона се поражда магнетизъм.Ключов момент е премахването на магнетизма/индукцията/ при променлив ток.Според мен перспективно е радиалното/разнопосочно/движение(частен случей бифилярно) и пулсиращо движение.По-първия момент експериментите са на нула но скоро ще има резултат(ако ме не хване канапа много важен момент).
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия