Алтернативни енергоизточници > Други устройства на Tesla

Електромобилът на ТЕСЛА

<< < (7/21) > >>

mi68:
Днес подкарах двуфазния двигател с данни индуктивност 1Хр и омично съпротивление 76 ома на статорната намотка(общо).Експериментите са в началото,виждам някой проблеми но ще ги отстраня.Двигателя не е работил в резонанс това е в по-късен етап на разработката.

Orenda:
 ;D ;D ;D ;D
Поздравления mi68 и успех с резонанса

ppankov:
Браво mi68 :) Поздравления :)
И аз пробвах да вкарам едно електродвигателче в резонанс но само между 35Hz и 50Hz имам леко развъртане....но двигателя ми не е асинхронен а електромагнитен....

При теб как е с натрупването на енергията? Има ли неравномерност при работа на двигателя? Схемата работи ли стабилно? Отчете ли претоварване в някоя точка на схемата?

Поздрави и успехи

mi68:
Опитите съм правил със стандартни 50Хц двигатели.При двуфазният двигател се наблюдава неравномерно движение но това не е недостатък ще се сложи маховик или ще се повишат оборотите.Двуфазният двигател е разновидност на монофазния и си прилича по ПУЛСИРАЩОТО електромагнитно поле,което не създава пусков въртящ момент този,недостатък се бори със стартер,съединител и скоросна кутия в предлаганата с-ма./при трифазни системи имаме ВЪРТЯЩО магнитно поле/Идеята е двуфазния двигател да се управлява от противотактно изходно стъпало(пуш-пул)или да се захранва от акумулаторна батерия заедно пуш-пула.Според литературни източници при резонанс мощноста се повишава от2до8пъти.При мен се получи2 това го обеснявам с ниския качествен фактор(опитите са за 50Хц).По-добри резултати се получи при сериен напрежителен резонанс 2пъти се улеличи напрежението.При паралелен токов резонанс се получи по-лошо 1,5пъти се намали токът,а не с 2пъти според сметките това го обеснявам с фазовата разлика на захранващия т-р.Да обобща І иІІ степен на с-мата са полуготови и няма да се занимавам по тях остава ІІІ степен(най-важната) да се подкара отрицателната индуктивност(има и спец тема във форума).Дойде ми идея да се пробват три бобини в звезда за да се получи двойно ВЪРТЯЩО се електрогравитационно поле.Явно при моно и две бобини се получава ПУЛСИРАЩО поле и не тръгва.Ще мине малко време да изработя трите бобини и кръговия брояч.(имам две бобини)
П.П.Вместо кръгов брояч по-лесно е да се използва стандартен трифазен ток 3Х220/380V

mi68:
Тесла е открил,по мое мнение,ВЪРТЯЩО СЕ ЕЛЕКТРОГРАВИТАЦИОННО ПОЛЕ то много близко до ВЪРТЯЩО СЕ ЕЛЕКТРОМАГНИТНО ПОЛЕ но има и разлика първото създава дупка.С поляритета на електричното поле определя вход или изход т.е.бяла или черна дупка.С тази технология е правил чудеса като е създавал коридори(тунели) и пренасял кораби в пространството.Задачата бе с повишена трудност но се досетихме,благодаря на всички учасници за изказаните мнения,които допринесоха за осъзнаване на явлението.Човек като се замисли вижда пополярноста на електрогравитацията.Земята има заряд 500000 или 600000Кл(цифрите са различни зависи от метода) и интензитет на гравитационното поле 9,8Н/кг пополярно като земно ускорение като следствие и магнитно поле с интезитет около 12А/м.Един статичен електрон има заряд,маса и електронно(леко) неотрино,а движежещият и магнитно поле според мен се явява заради електронното неотрино.При бифилярното свързване магнитното поле се унищожава и имаме само електрогравитация,електрона се движи от електрични сили и създава заряд(високо напрежение),поради своята масата и гравитационни ефекти.Извесно е,че разноименни заряди се привличат същия ефект се получава и при заредено тяло(земята) и не заредено(неотрално)тяло(свободно падане,гравитация).Ако тялото се зареди едноименно то ще се отблъсква(разширение).Електрически лесно се променя знакът на заряда и управление на вход/изход.Преобразуването от въртящо елекромагнитно поле във въртящо се електрогравитационно поле става лесно и просто като се пусне трифазен ток в трифазни бифилярни намотки,с високо постоянно напрежение се сменя посоката,имено центробежна(разширяваща)сила или центростремителна(сгъстяваща,материалезираща)сила.Теорията е ясна остава да се творят чудеса и решат някой практични въпроси.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия