Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone
Geet Реактор на Orenda
Orenda:
Този буркан както и моя разбира се, са абсолютна глупост. Бъблара трябва да бъде доста по висок, ако го напълниш с телчета за миене ще повишиш оборотите и няма да влизат капки от сместа в тръбата ( което е и целта на занятието). Обвий с домакинско фолио тръбите и ще има по-голям ефект.
Тръбата която поема изгорелите газове от двигателя трябва да бъде с по голямо фи от всички останали, така ще повишиш температурата в тръбите.
Ако имаш възможност провери каква е температурата на тръбите, ще видиш че тя няма да надхвърли 300 - 400 градуса (малко са), бурканът най-вероятно остава студен или само топъл, трябва да се загрее (всичко това е според мен, и е резултат от моите лични опити)
Какви са ти тръбите (подцинковани ли?)?
Имаш ли реакторна пръчка? Каква е ? От какъв материал? Какъв е мотора? Можеш ли да смениш реакторната пръчка с 316л?
Можеш да инсталираш трета тръба върху реактора и да подаваш в бъблъра водна пара вместо отработените газове, това ще повиши температурата в буркана ти (ако влизат капки нищо няма да стане)
mzk:
Здравейте, и преди трябва да съм го писал, но ще повторя: евентуално решение за изпаряването на горивото и водата е, да се постави нажежена ламарина, върху която да се капят и двете в различни пропорции. Не знам до колко е осъществимо, но така няма да се налага да се грее целия обем в "буркана".
Orenda:
--- Цитат на: mzk в Май 19, 2011, 08:29:39 am ---Здравейте, и преди трябва да съм го писал, но ще повторя: евентуално решение за изпаряването на горивото и водата е, да се постави нажежена ламарина, върху която да се капят и двете в различни пропорции. Не знам до колко е осъществимо, но така няма да се налага да се грее целия обем в "буркана".
--- Край на цитат ---
Това става и работи, но е много неконтролеруемо в домашни условия, (за 2-3 секунди реактора спира при повече пара) трябва сериозна техника за дозиране и места за изпарение.
Правих опит като капах вода от система (медицинска с букат) във голямата тръба, ефекта е добър (контролират се оборотитре не с външен въздух или изгорели газове а с гореща пара...много спешно трябва да ходя ще допиша после.
отговорете на питанията ми от Май 18, 2011, 03:27:50
Orenda:
http://www.youtube.com/watch?v=lBsKI5jEvAw
http://www.youtube.com/watch?v=521RLQ9aPKk&feature=mfu_in_order&list=UL
mzk:
Двигателят не работи в "затворен" цикъл, защото въздухът постъпва през ауспуха - жълтият маркуч.
Според мен единственото, на което можеш да се довериш е газ анализатор. Тоя номер с кърпичките мога да го правя и на моята каруца, и пак е същата работа.
Има ли някакъв положителен ефект от цялата работа?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия