Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone

Geet Реактор на Orenda

<< < (8/10) > >>

Orenda:

--- Цитат на: mzk в Юни 20, 2011, 11:58:56 pm ---Двигателят не работи в "затворен" цикъл, защото въздухът постъпва през ауспуха - жълтият маркуч.
Според мен единственото, на което можеш да се довериш е газ анализатор. Тоя номер с кърпичките мога да го правя и на моята каруца, и пак е същата работа.
Има ли някакъв положителен ефект от цялата работа?

--- Край на цитат ---

В двигателя постъпват само изгорели газове (ако ауспуха е удължен с гъвкава връзка, която е потопена във вода, за да се избегне илюзията затова че, влиза кислород през ауспуха, ако на мястото на всички кранове са поставени тапи и всички връзки са изолирани или заварени това дали ще е достатъчно за да се докаже разлагане на водата при тези условия?)
Да единственото на което мога да се доверя е газ анализатор.
Целта на постановката беше да се докаже разлагане на водата при 400 - 700 градуса (това е само един от по-сериозните ефекти които искам да докажа)
Да има ефект от цялата работа (около 30-40% икономия на гориво, може и повече но са необходими химични анализи на газовете в лаборатория. Както и на това какво се случва в цилиндъра на двигателя, защото химичната реакция започната в реактора завършва в цилиндъра. Ефект оказват искрата, температурата на водната пара, налягането и газообразната смес постъпила в него)
Нещата са комплексни, това е само единия от ефектите които се търсят. 30% икономия са постигнати без никакви преработки на: свеща, или каквото и да е било друго по двигателя.
За подобряването на само този ефект (търся) е необходимо озонатор на въздух и вода( или озонатор на прегряла водна пара без наличието на азот и неговите окиси)
Извинявам се че не публикувам видио с газ анализатор и др. Опитите продължават ;D

Orenda:
http://www.youtube.com/watch?v=fTA7eoKBRac - NO_O2.mpg

Това е реактора, работещ без атмосферен въздух. Изгорелите газове са чисти, без миризма, има икономия на горивото, горивото може да бъде заменено.

coke2k:
Здравей колега, възможно ли ти е да сложиш товар на генератора  - примерно  да включиш дрелка или поне лампа. Интересно ми е с товар как се държи , а и ако носи на товар колко му е разхода. Освен това ако има нещо материално от което да имаш нужда  и естествено ако аз мога да ти помогна пиши дори и Л.С.
Интересно ми е каква е ефективността на тоя реактор.
Мерси

Orenda:
Здравейте колеги,
altium, coke2k
Сега ще върна карбуратора (прегоден за работа с реактора), ще се направят измервания с товар.
Рано е за стенд, разлагането на водата е само един от процесите, следва плазмено запалване, повече пара за разлагане, добавяне на въглерод... А преди всичко газанализатора.
Ще се възползвам от вашите предложения за помощ 8)
Благодаря на всички
Много благодаря на emm, който ми даде посоката.

Orenda:
Последните тестесове са:
до 540 мл. за час без товар

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия