Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone
Geet Реактор на Orenda
Hacko:
Би било добре да се тества и с магнитна пръчка. Според мен.
kaneto:
Предложения за експерименти (по точки):
1. Единственото което ми идва на ум е продължителен тест (примерно цял ден непрекъсната работа) първо с нормален бензин и после с реактора и след всеки от опитите (с бензина и с реактора) следене състоянието на маслото и отваряне на ДВГ за оглед на цилиндъра и главата за следи от корозия, нагар и т.н.
2. Най-лесно според мен може да се установи, като се отчете точно времето на работа (до угасване поради липса на гориво) при този товар и едно и също количество бензин. Тоест- зареждаш точно определено количество бензин за контролния тест и засичаш за колко време стига, а след това наливаш същото количество в бъблъра (или каквото там ще ползваш), добавяш съответното количество вода за постигане на желаното съотношение и пак засичаш. Добре е да се свърже и един ватметър, за да е сигурно каква мощност се консумира. Ако работи по- дълго с реактора и подържа неоходимата мощност, икономията е налице.
3. Тук идва трудното. Хората са скептични по природа, а и с многото разкрити манипулирани клипове е нормално. Трябва опитната постановка да не излиза от кадър и да не я закрива нищо. Трябва да покажеш, че водата си е вода и не гори. Всички съдове да са прозрачни и да не излизат от кадър (освен евентуало празните). Добре е в началото на клипа да се покаже моторчето със всичките му допъления от всички страни, включително отдолу ( да се повдигне и да се види, че няма никакви кабели и маркучи по пода).
4. На първо място избягвай гръмки заглавия като "Двигател на вода" и т.н. Освен това аз не бих, а и все още не вярвам във всички високопарни твърдения от патента за магнитни полета, плазма и т.н. Това си е просто химичен реактор, използващ взаимодействието на вода и желязо при високи температури + съпътстващи реакции и крекинг. Ако изобщо ги има (плазмата и т.н.), те само повишават производителността (ускоряват насрещната дифузия, респ. скоростта на реакциите). В това бих повярвал.
Допълнително предлагам ако имаш възможност да натоварваш генератора през реостат (отчитайки мощността с ватметър) до загуба на стабилни обороти, т.е. един вид да определиш максималния товар. Също така е добре освен с различните конструкции да се направят тестове и с различни съотношения вода- бензин - може да се окаже, че икономичността е най-висока не със сместа с най-малко бензин, а при някаква междинна стойност. Може да се направят и опити с други горива (дизел, алкохол,мазнини (старо олио или нещо от сорта), използвано моторно масло и др.). Последните най-добре да се направят след стандартните, за да се намали рискът от повреда на мотора преди завършване на по-важните.
Orenda:
;D Доста се забавих с тестовете и всичко останало ???
Ето някои подробности
На всеки 100 мл. гориво водата намалява с 10 мл. без да има значение съотношението вода/бензин.
Водата в буркана е винаги студена, дори когато наливам вряла вода малко след като е заработил двигателя горивната смес изстива. Дори сложих трета тръба върху другите две за да затоплям въздуха който влиза в бъблара, няма почети никакъв ефект
Бензинът който е бил в бъблара на следващия ден не може да запали двигателя, трябва нов бензин ( все едно е изветрял)
При съотношение 50/50 двигателя работи много добре, спира когато останат 10% от бензина
Икономията на гориво е незадоволителна, без товар имам разход между 450 и 600мл/ч, а иначе го дават по книжка:
Магнитен стартер
Въздушно охлаждане
Бензинов четиритактов, едноцилиндров двигател
Мощност: 2000W
Капацитет на резервоара: 14 л.
Работа на празен ход: 18 h
Някой има ли идея как тези успяват да изгорят и водата в равни пропорции?
http://www.youtube.com/watch?v=EXygPuWltyU
Скоро ще пусна няколко клипчета с опитите, много ми е тъпо че се забавих толкова, но когато нямам задоволителни резултати просто се опитвам да изчистя грешките. Данните за реактор са без реакторна пръчка
Изпробвал съм и различни реакторни пръчки, там нешата стоят малко по добре 8)
Скоро ще кача клиповете
Успех на всички
Orenda:
Имам няколко въпроса към по-знаещите.
Има ли кавитация на водата при температура от порядъка на 60-80 градуса? Има ли микро взривове, които са причина за частично разкъсване на връзките във водата (причинени от кавитацията).
316L 1.4404 X2CrNiMo17-12-2 (много важно според мен)
Тази стомана действа като катализатор на процеса (това според мен). Ето защо мисля така: Метан промишлено се получава при прекарването на един обем СО и три обема Н2 над фино раздробен никелов катализатор при температура 200-300°С при атмосферно налягане(wikipedia). При крекиране - награвяне около 450-550 градуса по целзии вишите алкани се разкъсват и дават ниши въглеводороди (както и други). Д-р Дюпонт и неговите колеги са създали процес с две фази, който е самозатоплящ. В началото никелов катализатор произвежда никелов оксид, при което наличната температура от 650 градуса се увеличава с още 200. След това миксът от гориво и пара реагират с горещият никелов оксид и създават водороден и въглероден диоксид. http://www.bioecotech.eu/bg/novini-biogoriva.html?start=40 . Питането за стоманата ми е следно, има ли начин допълнително да йонизирам влизащата смес от водна пара и въглеводороди, като искам да имам и силно магнитно поле на самата тръба, или на реакторната пръчка?
Ще има ли ефект ако газообразното гориво се завихри в тръбата ?
Ако водата е изгорял водород, въглеродния диоксид също, то тогава загряваме водата до 600+ градуса и даваме възможност на водната пара да реагира с изпареното гориво, и ще се отдели водород и въглероден окис (водната пара реагира с въглерода). Въпросът е как да спрем азота и как да получим повече въглерод (какъв катализатор)? Защото именно той е причината водната пара да отдели водород.
След реактора изгорелите газове съдържат главно водна пара, не е нужно да се връща в бъблара (освен ако не се използва за затопляне на бъблара). Много е важно бензиновите пари да бъдат разградени до CH4,CO .Има ли вариянт за плазмено запалване на генератора?
Може ли да се измисли нещо в друга тръба водната пара да се обработва с силни магнитни полета, преди постъпването и в цилиндъра?
Ако температурата на готовия газ е с висока температура, това не влияе ли негативно на горивния процес? (по-малко разширение заради вече разширените и горещи пари)
холандеца:
Здравейте, В този ред на мисли като говорим за ГЕЕТ Генератор да ви покажа и мойте експерименти в тази област. Въпреки че неостанах особенно очарован от постигнатото, все пак положителни резултати имаше. Примен забелязах същият ефект който по горе колегите споменаха, системата работи докато свърши бензина а водата си остава непокътната.
http://www.youtube.com/watch?v=9Ccl2hl81Lo
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия