Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone
Geet Реактор на Orenda
Радeв:
Eеее супер, поздравления!
Според мен обаче се дави, бъблера малко по-висок трябва да е.
mzk:
Здрасти Оренда,
Ще видиш, че ДВГ-то работи само с бензинови изпарения. Поне при нас това беше единия от проблемите в началото. Въобще този буркан е някаква страхотна измишльотина. При нашите тестове се получаваше така, че само бензинът се изпарява, а водата си остава на едно и също ниво. Освен това бурканът ако загрее много може да се спука.
Като решение на този проблем ми хрумна да се използва нажежена пластина, върху която да се капват горивата (вода и бензин). По този начин точно ще знаеш пропорцията и на двете и няма да се получи така, че да гориш само бензин.
Успех!
Orenda:
--- Цитат на: Radoslav в Март 14, 2011, 11:13:37 pm ---Eеее супер, поздравления!
Според мен обаче се дави, бъблера малко по-висок трябва да е.
--- Край на цитат ---
Да така е бъблара трябва да е доста висок, аз виждам как влиза вода в смукателната таръба
Orenda:
--- Цитат на: rebel в Март 14, 2011, 10:24:56 pm ---Orenda, много добре до тук - поздравявам те за усилията :)
Ще покажеш ли някоя снимчица със гъвкавите тръби и начина на монтаж?
Мерси предварително.
--- Край на цитат ---
Orenda:
--- Цитат на: mzk в Март 15, 2011, 08:57:26 am ---Здрасти Оренда,
Ще видиш, че ДВГ-то работи само с бензинови изпарения. Поне при нас това беше единия от проблемите в началото. Въобще този буркан е някаква страхотна измишльотина. При нашите тестове се получаваше така, че само бензинът се изпарява, а водата си остава на едно и също ниво. Освен това бурканът ако загрее много може да се спука.
Като решение на този проблем ми хрумна да се използва нажежена пластина, върху която да се капват горивата (вода и бензин). По този начин точно ще знаеш пропорцията и на двете и няма да се получи така, че да гориш само бензин.
Успех!
--- Край на цитат ---
Има нещо вярно, дайте ми идея за тестове.
Нека бъдем последователни.
1. Скапва ли се двигателя?
2.има ли икономия, с товар 2 кв?
3. Как да бъде замерено, че да има давност (достоверхнос) от хората които го гледат?
4 .Вие на какво бихте повярвали, ако не познавахте форума, и не се занивахте с алтернативни източници на енергия.
(как да ви убеди човек, как да ви докажа че работи, как да го направя използвайки вашия начин на мислене, как да заинтригувам мозъка завършил механато или нещо друго)
Кое поставяте на 1-ва точка
Искам да направя опити с които да няма спекулация (ще дам отговори на въпроси, които ще отговорят на сериозните въпроси свързани с процеса на горене и амортизацията на двигателя.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия