Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Метод за преобразуване на електрохидравличния удар и кавитацията на течността
Михаил Кузмов:
Един от начините да се реализират загуби! Ако говорим за СЕ! Ако е за нещо друго, тогава е друга бира!
Радико:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Февруари 19, 2022, 09:17:06 pm ---Един от начините да се реализират загуби! Ако говорим за СЕ! Ако е за нещо друго, тогава е друга бира!
--- Край на цитат ---
Значи говориме за принципни физически закони. Реализирането на загуби е възможно по безкраен брой начини за разлика от релизирането на незагуби което изглежда е с твърде ограничен брой начини.
Радико:
Както и да е продължавам по същество
Взимаме една хипотетична "въореки, че вече има такава разработена" машина рсботеща чрез разлагане на водата. Вкарваме във машинката да кажем 5000 джаула електроенергия при което водата в нея се разлага на Н2 + О и този газ изтласква едно бутало което реализира 300 джаула механична енергия. След което въпросният газ се превръща отново във вода, като при това отдава обратно точно 5000 джаула енергия. И в този момент нещо равновесието взе да ми се губиии... Щот 5300 не е равно на 5000!!!
epwpixieq-1:
--- Цитат на: GMG в Февруари 19, 2022, 07:51:25 pm ---До къде стигна, ще има ли някакъв отчет? ;)
--- Край на цитат ---
Това не е работа която е бърза за мен а дългосрочен проект, и по принцип "отчети" (като такива) има само когато на някой са му платили да прави нещи и трябва отчет за средствата. В момента изучавам това което са направили други, но можах да си намеря маслените кондензатори които имам (6.7 μF @ 7.5 KV), така че поне за сега няма да ми трябва да правя нови.
--- Цитат на: Радико в Февруари 19, 2022, 08:38:54 pm ---Значи колкото енергия е необходима за разлагането на да кажем един грам вода толкова енергия и се получава после при последващото му изгаряне на "водорода де" и превръщането му пак във вода, нали така???
--- Край на цитат ---
Това е абсолютно резонен въпрос, особенно за водородните автомобили нали ;D
Иначе по отношение това което на мен лично ми е интересно е, както вече споменах, не е изгаряне на вода, а използването на емулсия (различни съотношения на вода и олиа, или даже машнинни масла) като добавка към горивен процес. Наскоро попаднах на вербална информация, как водата се явява като катализатор за горенето на графит. Нямам познание в тази насока а и не намирам добре синтезирана, научно публикувана информация, така че явно остават експеримените. Очевидно енергията за направата на такава емулсия е нищожна в отношение с това което може потенциално да се получи от нея, при положение че се забелязва ефект на подпомагане на окислителния/горивен процес.
VITAN:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Февруари 20, 2022, 01:42:54 pm ---Наскоро попаднах на вербална информация, как водата се явява като катализатор за горенето на графит. ....се забелязва ефект на подпомагане на окислителния/горивен процес.
--- Край на цитат ---
Едно напомняне само: когато извлечеш всичката вода от бензина, той не иска да гори...
Това никак не се връзва с действията нашите бензинджии по бензиностанциите де :)
Дали въглерод, дали въглеводороди, явно ефекта е един - според мен.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия