Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Метод за преобразуване на електрохидравличния удар и кавитацията на течността
Bat_Vanko:
Радико, на времето Елпунто (ако не ме лъже паметта) беше предложил конструкция работеща на принципа на електролизата. На една безконечна лента потопена на голяма дълбочина се нареждат множество цилиндри подобни на чаши. В най ниската точка се извършва електролиза и отделените газове изместват водата от цилиндрите и те започват да изплуват. Така издигайки се до повърхността те извършват работа като задвижват генератор. Вече на повърхостта цилиндрите се завъртат, освобождават газа и се запълват с вода. Полученият газ може да се събира за да се възстанови изразходваната за електролизата енергия. А работата извършена от генератора си е чист бонус. Мисля че скоростта на електролиза се влияе само от тока но не и от налягането на течността, така че може да се работи с много дълги ленти. Ако има опасност ННО да се възпламени от налягането може още в момента на получаването да се раздели на водород и кислород.
П.п разглеждали сме подобна конструкция на генератор - при нея се подава въздух от компресор, но не можах да намеря видео за онагледяване.
GMG:
Пак отидохте У ряката, изменихте темата, каква електролиза, какви компресори, включете си главите хора! ;)
Юткин ясно е начертал пътя, просто го следвайте .. ;)
За тези които нямат база и опити, апелирам да не се включват, защото изглежда смешно. :) (да не кажа тъпо и заоблено)
Горе има PDF, прочетете го.
alvion:
https://energyrevolution.space/index.php/bg/mega/core-features/2021-03-23-05-46-04Лев Александров ЮткинЕлектро-хидравличен ефект - pdfЮткин за електрохидравличния ефект - PDF Lev Utkin
alvion:
Обща схема на у-вото:
1. Повишаващ трансформатор "Неонов"
2. Дросел или съпротивление (резистор), което ограничава зарядния ток на кондензатора С.
3. Високоволтов токоизправител
С тези първи три елемента се зарежда кондензатора С до високо изправено напрежение.
Два разрядника един във вода и един въздушен. С двата разрядника се получават мощни пикосекундни и наносекундни импулси при разряда на кондензатора С.
Голямото изобретение тук вместо високоволтовия мегаомен резистор R1 се замества с нисковолтов Дросел Др1, който работи без загуби на 220 волта ниско напрежение.
Въздушния разрядник (както и дросела Др1), също е жизнено необходим за работата на схемата. Позволява на кондензатора да се зареди до по високо напрежение и да се увеличи квадратично мощността на разрядите му.
На мен тази схема ми прилича, наподобява, на схемите на Владо, където той палеше морска вода в чаша:
https://mazeto.net/index.php/topic,9189.0.html
alvion:
Използва се едно уникално качество на Водата, която е несвиваем флуид (течност). И
Принципa на Хюйгенс – Френел за разпространението на вълната.
Със схемата по-горе с кондензатора енергията се увеличава 10 000 000 пъти. Примерно зареждаме кондензатора за 15 сеунди, а го разреждаме за 1,5 микросекунди във водата. Така ще имаме 10.106 разлика във времето, за което се получава и отдава енергията Е=1/2 * C * U2 запасена в кондензатора С.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия