Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Метод за преобразуване на електрохидравличния удар и кавитацията на течността

<< < (4/7) > >>

GMG:
    Не ми стана ясно какъв ти е трафа, обикновен на 50Hz или импулсен на ВЧ.
Защото диодите в микровълновите са нискочестотни, освен в инверторните има по два хубави бързи на по 12кV.
А 30mA стават за опити, но ако искаш да пука примерно 5-10Hz ще ти трябва поне 0,3А и нагоре, зависи от капацитета де..  ;)

epwpixieq-1:

--- Цитат на: GMG в Февруари 14, 2022, 10:30:08 am ---    Не ми стана ясно какъв ти е трафа, обикновен на 50Hz или импулсен на ВЧ.

--- Край на цитат ---
Toчно такъв е, само боята му е различна  :)
https://en.wikipedia.org/wiki/Neon-sign_transformer

--- Цитат на: GMG в Февруари 14, 2022, 10:30:08 am ---Защото диодите в микровълновите са нискочестотни, освен в инверторните има по два хубави бързи на по 12кV.
А 30mA стават за опити, но ако искаш да пука примерно 5-10Hz ще ти трябва поне 0,3А и нагоре, зависи от капацитета де..  ;)

--- Край на цитат ---
Във този случай не търся честота, 1 разряд на секудна две ще е напълно достатъчен. Интересни ми са ефектите точно по създаването на емулсии както и разбиването на камъни, а за такива процеси не е необходима честота. Всъщност и микро, високоволтово пробиване/рязане на метали ( което е дефакто е ефект на същия принцип ) е интересно, но за това не трябват големи мощности, тоест разряд на сериозни високоволтови капацитети, и единици nF та и стотици pF ще вършат работа.

GMG:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Февруари 16, 2022, 11:22:20 am ---Във този случай не търся честота, 1 разряд на секудна две ще е напълно достатъчен. Интересни ми са ефектите точно по създаването на емулсии както и разбиването на камъни, а за такива процеси не е необходима честота. Всъщност и микро, високоволтово пробиване/рязане на метали ( което е дефакто е ефект на същия принцип ) е интересно, но за това не трябват големи мощности, тоест разряд на сериозни високоволтови капацитети, и единици nF та и стотици pF ще вършат работа.

--- Край на цитат ---
   Ами не, не са задоволителни защото за една количка чакъл или пясък ще има да чакаш два дена, тоест трябва честота и подходяща камера.  :)

Пробиване/рязане на метали съм чувал, но не съм пробвал... Трябва си капацитет, с пико и нано става само за показно-ефекти и донякъде ефекта на Краснов (друга тема).  ;)

GMG:
     За теб epwpixieq-1, за Вас.  :)
До къде стигна, ще има ли някакъв отчет?  ;)

Радико:
Я да попитам аз тука специалистите:
Значи колкото енергия е необходима за разлагането на да кажем един грам вода толкова енергия и се получава после при последващото му изгаряне на "водорода де" и превръщането му пак във вода, нали така???
Въпроса е чисто риторичен щот знам, че е така но все пак НАЛИ ТАКА???
Важно е за по нататък!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия