Справочници, схемотехника, теория > Справочник
Вярна ли е формулата E=mc^2
VITAN:
--- Цитат на: Радико в Юни 01, 2020, 10:06:56 pm ---Витане ти убеден ли си, че в този учебник е истината.
--- Край на цитат ---
...
--- Цитат на: VITAN в Юни 01, 2020, 09:53:04 pm ---На публика, която обича да маргазува не може да се обясни, трябва да и се докаже...
--- Край на цитат ---
Не бе вундеркинд, всички учебници са за кладата. Той дедо ви Фюрера и чича ви от SS ви показаха как става,
ама и на ученици не случиха завалиите...
Радико:
Аха демек и учебниците писани от платон и те са верни по тая логика така ли.
Оооооо извинявай забравих те не са писани в Съветския съюз а в Древна Гърция. Това доказва неверността им.
filchef:
Витане ти измъкна една формулкка и показа корицата на учебник от който си я взел без да кажеш от къде можем да дръпнем въпросния учебник па макар и на руски - руския източник на въпросната преводачка и даже не каза на коя страница е въпросната формула и как е изведена.
Аз няма да постъпя като теб ето учебникът от който аз съм я учил физиката има още 2 тома но те не са интересни в случая.
Почваш да четеш още от Лоренцовите преобразувания стр.200 минаваш през следствията от тези преобразувания и ефектите им и стигаш до стр.225 формула 42.10 - просто не ми е възможно да напиша 25 страници формули и обяснения за да те светна как стоят нещата.
Ще трябва да се потрудиш сам но знам, че няма да го направиш понеже много добре знаеш как стоят нещата но не искаш да си го признаеш.
VITAN:
Я малко да зачетем подчертаното в червено.
Нещо пак тръгнахме да доказваме, допускайки това, закръгляйки онова.... У лево.
Не можем да доказваме, априори допускайки, че Айнщайн е прав и да продължаваме да доказваме, че е прав.
До колкото знам в СССР, ако като физик доказваш, че Айнщайн е крив, а не прав, най-малкото си подритваш трудовата книжка.
filchef:
Ми нали ти казах да четеш от преобразуванията на Лоренц - там се доказва, че масата на топчето зависи от неговата скорост.Ако искаш мога да ти кача един от десетте тома на Ландау и колектив, където няма такива допускания и си е чиста Релативистка механика,ама надали владееш тоя математически апарат.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия