Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Сравнение между различни методи за разлагане на водата?
mzk:
Не съм сигурен за кое точно говориш. Ако е за коничният електролизер на проф. Канарев, при него положението е, че са дадени резултатите и някаква честота на тока, но нищо повече. Или поне аз с такова впечатление съм останал.
Наистина не знам кое е по- лесно- да се направи електрониката и тороидът за Боб Бойс или да се завари един ГЕЕТ за тестов двигател и да се гледа какво се случва.
Горещо те моля да видиш проектът Генезис в нашия форум (това са препратки към оригиналната статия).
Тони:
Плазмата е енергийно състояние с висока плътност и в зависимост от това , кой и как участва се получават процеси на ядрени нива. Не е разумно да се занимаваме с това в нашите "гаражни условия". Елктролизата изисква количество ел. енергия за добив на водород
което е прави неефективна. Боб Бойс, Стенли Маер с по малко ток повече водород. Единият метод използва пакети от инпулси за да накара водният дипол да трепти и губи енергия от връзката. Другият изпозва магнитна вълна по подобни причини. Проблема тук е внастройката
и подържане на системата в резонанс / при мен/. Насочих се към вариянта, отрицателна индуктивност и водна клетка. Схемата на Ст. Маер с индуктора /бифлярка/ заменям с бифлярка отрицателна индуктивност. Захранване 12V 13.5А и при настройка на честтата и коефицент на запълване на пакетите, между бифлярката и клетката се получи ток 41А. Тя стана малка, неефективна и започна да грее. Тук идеята е да генерираме мощност в отрицателният резистор и консумираме в клетката.
nenov:
Тони - прав си, но с електролиза според мен е невъзможно да се генерира достатъчно газ за автономна работа на един нормален двигател (как го е направил Сленли Майиер - само той си знае, но е факт, че до сега не е повторено). Продължавайки да се ровя в нет-а за инвофмация попаднах и на статиите на проф. Канарев. той работи изцяло с плазма, и резултатите които докладва са повече от задоволителни за нашите нужди. После намерих и други реализации с искра под вода. Плазмата не е много повече от една постоянна контролирана искра в която от голямата температура вещвството се разлага на йони е елементарни атоми - а ние това целим. Аз мисля да експериментирам в тази насока. Това с отрицателната индуктивност е интересна теория, но по всичко което са ме учили - на бифилярна намотка няма напрежение в краищата и. От там по всички закони на Ом и Кирхов - няма как да протече ток в контура - без източник на е.д.н. - няма ток. Ако въобще се намери решение то ще се подчинява на закона на Амебата който гласи: "Всичко гениално е просто!" ;D
Тони:
Закона на Ом и Кирхов са за затворени вериги. Има една теория на Габриел Корн за отворените пътеки и отрицателно съпротивление. Отрицателната индуктивност е използвана
при електромобила на Тесла, което е факт. А плазмата не е обикновенна изкра. Разгледай разработките на Чуканов за кълбовидна мълния. Трябва да се експериментира и добре, че
го има нета за да се обменя информация. Успех
pier12:
Разисквате бифилярно навитата бобина. Предполагам, знаете нейното основно предимство, а именно нисък междувитков капацитет. В електролизната клетка считам, че с добрите диелектрични свойства на водата се оформя капацитет, който съвместно със серийно свързаната бобина формира трептящ кръг. Именно с така формирания последователен резонанс е възможно протичане на ток Q- пъти по- голям от захранващия такъв. Но проблема е честотата, на която трябва да се настрои кръга, поради което питах и питам някой може ли да ми каже приблизително честотата на резонанс на водната молекула. Търсих я из нета, неуспешно. Срещнах електронен безконтактен влагомер използващ тази честота а именно: излъчва магнитен импулс, вероятно модулиран с тази честота , после " слуша " отговора на водните молекули , след което измервайки нивото на " отговора " пресмята количеството влага т.е. броя водни молекули в даден обем. Относно електролизния съд считам, че съм намерил най- правилното и ефективно решение....но за това след като избистрим резонансната честота на водата....
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия