Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Сравнение между различни методи за разлагане на водата?

<< < (3/9) > >>

gaco:

--- Цитат на: pier12 в Септември 15, 2008, 04:53:05 pm ---Но проблема е честотата, на която трябва да се настрои кръга, поради което питах и питам някой може ли да ми каже приблизително честотата на резонанс на водната молекула.
--- Край на цитат ---

резонансната честота на молекулите на водата е 2.45 GHz
(не знам обаче дали източника е достоверен)

сподели сега за електролизния съд :)

pier12:
Резонансната честота на водата не е от този порядък...Би трябвало да е с макс. честота в областта на ултразвука / 20kHz....200kHz/

mzk:
Микровълновите печки рабнотят на 2.4 ГХз защото тези честоти са 'свободни', както и за 802.11б стандарта за безжичен пренос на данни.

Тони:
 Резонансното трептене на водният дипол зависи от голям брой параметри, а някои от тях се променят при захранване на клетката. Тук доста сме го обсъждали. Три месеца правих експерименти, влиза в резонанс но за кратко и се отказах. Затова смених подхода.

pier12:
Тони, това е пътя. При работа в страни от необходимата честота ефективността на системата е ниска, при което голямата част от подведената енергия  нежелано и "силово" изменя единствено физичния състав на водата- концентрация на разтворените соли, температура на разтвора и др.. Считам, че "схемотехнически " съм добре и мога да се пробвам в изпълнението на самонастройваща се резонансна верига с електролизна клетка. Около коя честота се  " върти " въпроса?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия