Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Малко помощ за ННО в двигателя.
vitan:
Провери, но по памет ти казвам, че колегата е прав за алуминия и NaOH...
Хоби кит и да има, едва ли ще има силовата част. Най-добре за да е ефективно си го проектирай сам. Ако не можеш, някой да ти го проектира, защото готовото решение едва ли ще ти пасва както трябва за твоя случай. Т.е. дизайна е важен, както и защитите - от температура например. Дори проф. Юл Браун е "гърмял" доста, а ти май не се казваш така :)
ilia_92:
Погледни схемата на 10-та страница от тук.
За алуминия - не ти пречи че е окислен. Пробвай да сложиш 1 листче станиол в чашка с основа да видиш резултата. Дори да пъхнеш алуминий в бъблъра- не си си решил проблема - първо че набързо ще се изпари и второ че няма да ти свърши особена работа - трябва ти ПЛОЩ, през която да минава газа. Това е просто идея, не знам дали е правилна или не - знай, че правиш всичко на твоя отговорност(да се застраховам). Извини ме че минах на Ти ако има проблем - обаждайте :)
Поздрави!
fever_wits:
Момента на реакция с NaOH+Al може да се види тук http://www.youtube.com/watch?v=IKlnUW9GpbY .
От друга страна след малко ровене в нета попаднах на следното:
2Al(s) + 2NaOH + 6H2O → 2Na+ + 2[Al(OH)4]- + 3H2(g)
Al2O3 + 2 NaOH + 3 H2O --> 2 Na+ + 2 [Al(OH)4]-
От това което се вижда се отделя чист натрии и вода които почват на ново да комбинират. И докато не се изчерпи H2O и Al ще има реакция.
Това от една страна, от друга страна, самия цилиндър има маслен филм, самата глава няма маслено покритие. Времето за реакция на NaOH с двигателя е прекалено малко, а и не се знае след като се запали водорода какво става.
Така, че ме съмнява да влияе толкова много работата.
vitan:
--- Цитат на: fever_wits в Ноември 21, 2010, 09:04:25 pm ---Времето за реакция на NaOH с двигателя е прекалено малко, а и не се знае след като се запали водорода какво става.
--- Край на цитат ---
Малко време, но пък нон-стоп. Единственото спасение е да има трансмутация на нартий, което тук мноооо ме съмнява. Иначе пак стигаме в тая среда до натриева основа. Не забравяйте, че освен алуминий и останалата част не е проектирана да държи на силна основа...
Аз лично не бих рискувал (а и изобщо), ако няма як бълбучник и често да се сменя водата.
mzk:
Ако ще използваш ШИМ, погледни за SG3525 (може да се намери още като KA3525). Много удобна и точна схемичка.
http://www.eleccircuit.com/wp-content/uploads/2007/09/3525.gif
Съветвам те да използваш само единия изход (11 или 14 крак), без диод, а директно мосфет или мосфет драйвър.
ПС: виж и последното мнение на предната страница, да не го пропуснеш. :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия