Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Малко помощ за ННО в двигателя.

(1/5) > >>

kokala:
Здравейте колеги!
В момента приключих с сглабянето на една суха клетка , бях я почнал преди година , но явно сега и е било писано.
След измерването резултата е14волта, 5.2А ,1литър за 1 минута.Доволен съм от резултата. Вече е под капака на колата, но има малко проблеми със съда с електорлита(ползвам го и за бъблър)- не мога да му намеря място :)
Да попитам някой с опит , закачал ли си е колата на компютър да следи показанията на лабда сондата с/без браунов газ към мотора? Питъм , защото от всичко изчетено до момента някък не ми се вярва ,че това мизерно количество газ (1/3000) ще промени показанията, при положение, че ще е изгорял даже. Има ли смисъл да си играя да лъжа компютъра , защото мое лично мнение е , че при всяко лъгане просто обедняваме колата , като си представяме имагинерно, че лабда сондата си е променила показанията и компа е обогатил сместа(а всъщност той не е)?
Искам и да попитам за някъква схема или устройство за ограничаване на тока, да не подминава 5-6А?
Също така ако може едно реалистично мнение към какъв ефект от към разход да сестремя? Колата е 1.6 90 коня ситроен саксо.

Благодаря предварително!

vitan:
Здравей,

Аз ще те насоча към според мен по-важните проблеми.
-   Имаш ли автоматична система за доливане на дестилирана вода?
-   Ако използваш електролита И за бълбучник, то ще имаш изпарение от електролит (вероятно натриева основа) към двигателя, от което ИЗОБЩО не се наемам да ти кажа какви могат да са последиците! Масла, уплътнения, т’ва-он’ва – не всичко държи на силни основи…

kokala:
Въпроса с доливането не ме притеснява, а за бъблара в момента правя такъв с 2 отделения (каскадно), така че го смятъм за решен проблема.
Одеве се появи още един проблем при 5 ампера консумация 10 амперовия бушон гореше на момента, а 15амперовия за 20 мин. Определено ми трябва устройство за ограничаване на тока , за да мога да си сложа без притеснение по голям бушон.

Колеги помагайте де , моля ви !

EDM electronics:
Колега КОКАЛ  :D, бих те посъветвал следното,

Има много начини да регулираш тока:

а) Първобитно с реостат, така ще имаш и ел. печка в купето.
б) Добавяш още една или две клетки последователно и местиш захранващия кабел, докато намериш приемлив за тебе ток.
в) ШИМ захранване (най-добре), така ще можеш плавно да регулираш тока с потенциометър.

От всичи тези само първото (а) се продава, другото трябва да си го измайсториш  :)

Seeker:

--- Цитат на: kokala в Ноември 20, 2010, 07:22:13 pm ---....Одеве се появи още един проблем при 5 ампера консумация 10 амперовия бушон гореше на момента, а 15амперовия за 20 мин......

--- Край на цитат ---
Със сигурност консумацията не е 5А, щом горят предпазителите. Ако сложиш ограничител на тока, напрежението върху клетката ще падне. Може би трябва да намалиш концентрацията на основата , за да се вдигне вътрешното съпротивление на клетката и така да намалиш тока.
По отношение на ламбдасондата - не я пипай. Ти вкарваш допълнително кислород+гориво(водород), с което не променяш основното съотношение на гориво-въздушната смес.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия