Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
Новини за електромобили
montanar:
Айде - почна се изправянето на кривите краставци .....
Деба и железа ..... амарока бил чуден - аама не ме кефи - извинявай :D
EDM electronics:
--- Цитат на: Радико в Януари 23, 2021, 03:42:43 pm ---
ЕДМ чувствам се обиден на марка автомобил. Ама щом ще си ги мериме, автомобилите:
Аз съм горд собственик на Митсубиши Спейс Вагон и не мисля, че това е компромис. Мисля, че всичко останало от неговия клас е компромис. Самурайте от доста време са във върха на всички автомобилни класации.
--- Край на цитат ---
Радико , какъв е тоя мавзолей дето ми го хвалиш, та това е по-зле от Жигула?
Как може да хвалиш кола без всякаква екстра с цена под 2000 лв., с грозен външен вид, с тънки ламарини без антикорозионна обработка, които са прогнили, със същия клас мини ван на Фолксваген?
Я си избери един Фолксваген и ги сравни?
Аз ти говоря за DSG-сух съединител - роботизиран автоматик с темпомат /това е патент на Фолксваген/, малки но икономични и мощни мотори с неповторимо ускорение, от 7 до 9 степенни предавки, ти ми говориш за мавзолей от миналия век.
Радико, вземи си купи една свястна кола от Германия, немска кола, един живот се живее.
Радико:
--- Цитат на: montanar в Януари 23, 2021, 03:51:10 pm ---Айде - почна се изправянето на кривите краставци .....
Деба и железа ..... амарока бил чуден - аама не ме кефи - извинявай :D
--- Край на цитат ---
Ми нормално е да не те кефи още милиони като теб не ги кефи. Обаче има една малка група от хора които не, че ги кефи, но работата и съответно парите им зависят от това да имат такова превозно средство. Съвсем умишлено не използвам думата "кола" исках просто да ти обърна внимание, че нещата вървят към много по пълно задоволяване на разнообразни нужди на клиентите. Има и такива които би ги изкефил Нисан GTR такава кола по времето на любимият ти Мерцедес също нямаше. И както сам каза "деба тия ламарини" защо трябва да им ставаш роб за цял живот. Караш и хвърляш. Новата цапа по малко.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Радико в Януари 23, 2021, 10:07:42 am --- Начина ти на сравнение е все едно да попитам кое е по добро? Телевизор или Камина. Нали телевизора загрява като работи а пък камината има прозорец да гледаш пламъка как мърда излиза че са едно и също та кое е по доброто. Така и със колите.
--- Край на цитат ---
В рамките на шегата разбира се, телевизора няма никакво сравнение с камината относно излъчваната топлина :) понеже енергийния им еквивалент е в порядъци различен. Но камината, или да кажем печка на твърдо или течно гориво (с прозорче), съвсем спокойно се сравняват с ДВГ. И двете отдават повече енергия в топлина отколкото за "другото" им предназначение, като при печката другото предназначение е гледането (и наслаждаването) на пламъка, за колата е превоза на купето и товара (за леките автомобили пътниците) :)
С такава идея само си помислете, колко сметки за топлина биха се спестили при положение че имахме възможност да акумулираме топлината от ДВГ (която обикновено се изхвърля) и да я вкарваме в домовете си.
hristo:
Подарък Идея за Електрическите Превозни Средства на Студенски Клуб "Възобновяеми Енергиини Източници" към ТУ-Варна:
Ако сметнем, че за един автомобил с 2000 кг маса/тегло, са необходими само 20000 вата мощност за да се движи със 100км/ч по магистралата. Може да сметнем колко много загуби има в ДВГ 100 000 вата, който го задвижва. И всичко това само за ускоряването от 0-100 за около 10 сек. Това са 5 пъти повече коне под капака на колата и всички те искат зоб-Бензин. Решението е с малък ДВГ 22 киловата, който да върти генератори, които да зареждат акумулатори/йонистори, които да задвижват 20 киловата електромотор, който позволява 5 кратно претоварване за около 10 сек. и да развие около 100 киловата енергия черпена от йонисторите и да ускорява автомобила до 100км/ч за 10 сек. така ако на стандартната Лада ДВГ гори 10 / 100 разхода ще падне 5 пъти и ще гори 2 на 100 и няма да и трябват зарядни станции за батериите, защото ще си носи малка подвижна електроцентрала в багажника си примерно.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия