Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Новини за електромобили

<< < (32/45) > >>

EDM electronics:
Аз ви се чудя как дърти пръчове се впечатлявате от коли, като пубери. От тях ли ви зависи качеството на живота, та все в коли го измервате, все руснаците били лоши, щото не можели да правят коли?

Ммммм, как возело БМВ-то, а как Опела. Какви неща ви вълнуват само.....

montanar:
А повярвай ми какви ли не класни ведра ми се налага да карам - пусти пустиняци ...
Да поизредя само тия де карам често ....
Фауве артеон 2018 струва към 40к евра .... Красиво ама голямо неудобно - върви на дзвер - ама и гори като дзвер..... 
Вози като талига - ама нали е бегачка ..... ударих една сърна с него - още се кара залепена с скоч броня че нова е над 1000 евра ....
пуст пустиняк ......
Рено меган 2018 клиото си е клио - върви нормално гори нормално ма да не влиза в сервиз че ш боли косата .....
вози като артеона а е доста по-евтино общо - да почна да гние ... на 2 години кола .....
Ауди ТТ 4то поколение .... 40к евра - сприя талига и гроб  - ама алуминиево ....
Смарт 1во и 3то поколение - градски кашон .... скапани двигатели.....
Рено клио 2019 - абе клио ..... същите яйца в нова кошница ама малко по-зле от старата......
Та това са все нови талиги .... при нас се кара дзверски е нема да изкарат повече от 5 години изключаем ТТо ама то па не е кола .....
та това е положението ....
Мерцедес отдавна не е това де беше ... да не кажа че е много зле ....
БМВтата са си същите боклуци .....
Ма най зле е едно Фауве амарок ..... е по голем пустиняк не съм карал - все едно карам газка уж голям мотор ама не може да кимне на върви ..... и е тръгнала ръжда ......не знам на колко години ма не е повече от 5 .....
Фауве кади и първо и второ поколение - пусти пустиняци ма като за работни ведра стават - ползваш 5 години и не можеш да го познеш .....

Та от всички тия ведра ни едно ни едно не дотяга до мерца 123 ..... всичко след 5тата година ти се иска да го изхвърлиш че на нищо не прилича дори да е все още здраво .....

За мен лично последната истинска кола е мерц 124 модел - тоя след 123 - и после край......

juliang:
От изброените само Артеон-а е от класата на мерцедеса. Извинявай, ма да сравняваш Мерцедес със Клио или Смарт... нормално е да си разочарован от новите коли :)

ЕДМ, не се впечатлявам. Искам да ми е комфортно, щот вече ме боли кръста. Искам като изпреварвам ТИР по подбалканската, да не ми прескача сърцето и да се моля на Бога.
И не искам клошара с чашката на светофара да ме заобикаля или да ме гледа със съжаление ... :)

montanar:
juliang да сравнявам с мерца казваш - ами то няма лек де да е мал бре - при джиповете има щогоге добри ГЛи и нищо друго - всичко е талига ......
А относно разхода на 123 - беше петак 3000 кубика ръчна трансмисия - 9 нафта гореше извънградско
от всичките изброени само клиата и смартовете не горят много ама не са коли - всичко друго смуче повече от мерца и то некой много повече .....
Така че фактора разход грам не играе.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: EDM electronics в Януари 22, 2021, 11:16:10 pm ---Аз ви се чудя как дърти пръчове се впечатлявате от коли, като пубери.

--- Край на цитат ---
EDM electronics браво много правилно го казахте  ;D Но да съм честен, мен също би ме впечатлила кола, но такава която е с електрически двигател а енергийната и "батерия" е карбоново гориво и може да е газ, бензин, нафта,въглища или дърво  и така гори  2/100 :), като цялата топлинна енергия, от ефективното изгаряне (в специализирана горивна камера само за тази цел), се превръща във въртящ момент от мини парна турбина, въртяща генератор който да зарежда буферни батерии с 1/5-1/4 от капацитета на сегашните. Такова нещо, със сигурно би ме впечатлило, независимо дали прави от 0 до 100 за 2 или за 20 секунди :) Понеже каквото и да си говорим малко хора са търсачи на силни усещания или имат желание да спасяват природа (на фона на по-високи сметки),  повечето хора търсят нещо надено и ефективно а факта че ефективното може да помогне за спасяването на природата е като бонус в цялата работа.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия