Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Новини за електромобили

<< < (31/45) > >>

juliang:

--- Цитат на: montanar в Януари 22, 2021, 10:00:09 pm ---Перални печки и прочее ..... дали ако си менкам печката и пералната през 5 години щото просто се разпада или мога да ползвам една цял живот? За боилерите пък да не говорим - там е ебаси трагедията......

--- Край на цитат ---

Имам пералня и печка на 20 години и нямам почти никакъв проблем с тях. Да, някоя плоча или някой амортесьор са сменяни, но това са консумативи.
Има и още нещо - в момента се предлагат стоки и стоки. Някои от стоките са откровени боклуци и наистина ще създават постоянно проблеми - това го имаше и преди 30 години. Или не си спомняш колко често се носеше телевизора на ремонт? Но има и изклчитено качствени стоки, които могат да изкарат в пъти повече от това, което беше невероятно само преди 20 години.
Пак ще дам примера с Пежото във фирмата - за 230 000 км са му сменяни само 2 предни амортесьора (освен дискове и накладки). Да, сега дойде време на скъпите консуматови - ДПФ филтър, ЕГР и т.н. Но колко са Жигулите, които са минали повече от 150 000 км? И колко от тях са го правили без основен ремонт?
И се сети че една Жигула струваше 6 100 лева при заплата от 150 лева, а Пежото струваше 35 000 при заплата от 1 000 лева. Реално Пежото излиза дори по-евтино като сметнем инфлацията, а е на светлинни години. Харчи под 5/100 при скорост от 120 км/ч - скорост която жигулата изобщо постигаше трудно. За комфорт и сигурност изобщо да не говорим.

VITAN:
Аа, при заплата 1000 лв. колко оставаха спестени?
А мани колите.
Кажи за жилищата. Аз мога и цял живот на обществен транспорт и такси да се возя.
Ма не ми се живее под наем.
Намираш ли разликата?
Само за протокола, да не излизаме извън темата....

Радико:

--- Цитат на: VITAN в Януари 22, 2021, 10:32:16 pm ---Аа, при заплата 1000 лв. колко оставаха спестени?
А мани колите.
Кажи за жилищата. Аз мога и цял живот на обществен транспорт и такси да се возя.
Ма не ми се живее под наем.
Намираш ли разликата?
Само за протокола, да не излизаме извън темата....

--- Край на цитат ---
За жилищата ли?
Ами да по градовете особено София са много скъпи. ОБАЧЕ ГИ ИМА И МОЖЕШ ДА СИ КУПИШ.
Докато през любимия ти социализъм по документи бяха евтини, но не можеше да се купи,  че не можеше и да се продаде. Трябваше да отидеш и да заявиш в общината, че искаш да продаваш и те го продаваха. Аре сега да ородължиме за електромобилите.

montanar:
juliang Баща ми имаше мерцедес 123 модел взе го на 300000 - мина още 1200000 и го продаде в движение и следващия собственик не знам още колко го кара само с дребни ремонти (веднъж се прави ремонт на двигателя - скъса ангренаж - и двигателя умишлено беше направен не да потроши разпределителния вал а да се счупят конзолите които го държат и да не стане пълно мазало)..... посочи ми един автомобил от новите поколения способен да направи това?
И до ден днешен бих се возил с подобна кола без да се срамувам и с пълен комфорт - който е класи над сегашните кашони.....
Същото важи и за битовата техника - просто тоя процес на програмиран живот постепенно се налага и жабата увира ....
Имам поглед например върхи един бойлер купен преди 5 години - е вече е заменен от друг - а предния болер не знам на колко години беше.
Имам поглед върху пералня - АЕГ някакво беше - изгни и корпуса и стана грозна и за това я махнах - пак не знам на колко години беше ....
съжалявам ма сега няма качествена техника на вменяема цена (не казвам че няма качествена техника но тя е безпределно скъпа спрямо боклука)
 Та дали ш е печка или кола разликата не е голяма всичко сегашно е с програмиран живот .....
Та ако един продукт е дълговечен например Х5 спрямо еквивалентен боклук колко ли ще е по-добре?
Дали ще си пека пилето в печка на 5 или на 25 години има ли разлика - за прането и прочее неща е същото - но не - ние трябва да сме съвременни ....
Ко и да си говорим няма как да ми докажеш че тая щуротия е за добро.

juliang:

--- Цитат на: montanar в Януари 22, 2021, 10:53:55 pm --- ...И до ден днешен бих се возил с подобна кола без да се срамувам и с пълен комфорт - който е класи над сегашните кашони.....

--- Край на цитат ---

Защото сравняваш тогавашния Мерцедес със сегашната Тойота Айго или Дачия Дъстер. И като във вица "А вие защо си биете негрите" няма да те питам колко харчеше тоя мерцедес и колко коня беше.
Разбирам те напълно - миналата година взех за сина ми БМВ 520 произведено 1996 година и като седна от него в моя Опел Мерива произведен 2010-та година има чувството че се качвам на лагерна количка. Едната кола е на 25 години, другатае на 10, но старата е класи над другата, има екстри които нямат и съвремнните Опели, има и визия. Но това е съвсем друг клас автомобил, не може да се сравняват.
Имах възможност да се кача и да покарам пак БМВ 520, ама произведено 2019 година. Ами ... да ти кажа честно, има разлика с това от 1996-та. "Едва доловима" :) С две думи - няма нищо, ама нищо общо. Новото е космос.

И още нещо - ако ми кажат че трябва да продам едната кола, ще продам БМВ-то. Тая пущина харчи 15/100 в града и над 10 извън града. Екологично е катастрофа, сравнима с Кремиковци.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия