Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Термопомпи, земно термични, климатици, хладилни и др.
Климатик към газовата уредба на автомобила
weka:
knikolow за да те откажа окончателно от тази идея ти давам следния пример:
Най малкия автомобилен компресор за климатик който съм срещал е с мощност 27000BTU, загубена кауза е това начинание, няма как да постигнеш толкова голяма хладилна мощност от пропана.
emm:
Колеги, предишната схема е добра, но не ни стига налягането на пропана.
Направих нова система, която използва самият изпарител за охладител.
Схемата е следната:
Водна помпа върти водата през радиатора и изпарителя. Термо датчик следи температурата на изпарителя да не падне под 15гр. иначе се отваря клапан и пуска топлата вода през него за да повиши температурата.
Системата работи перфектно, без да пречи на разхода и вървежа.
Ако карате бавно по задръстванията в София ??? ефекта е слаб, но когато се кара по бързо е супер.
На извън градско няма забележки даже си мисля за климатроник.... ;D ще преместя потенциометъра на термо датчика на таблото, че ми замръзнахааа краката ::)
Голям проблем видях с водната помпа и клапана. Взех от ударен мерцедес втора ръка, уж запазен ама се оказаха скапани и двете. Сега съм с помпа на 220в. и е добре. А за парното на топло, няма да ви казвам какво чдо е. Имам чуството, че ще ми се разтече таблото :o
Амиии успех
knikolow:
Нещо не е ясно. Как ще става добро охлаждане като говорим за температура 15 градуса. По разните теми из форумите относно климатици се говори за температури около 6-7 градуса на духалките или поне 10 за да има сносно охлаждане в купето. Да разбирам ли че ползваш радиатора на парното за охлаждане на купето. И каква е връзката с по-доброто топлене на парното. Инъче ми се струва по-лесно изпълнимо и наистина къде по безопасно като система спрямо намесата в газовата уредба. Относно това, че е ефективно извън града ме устройва тъй като пътувам 90% извънградско. Поздрави !!!
tokaii:
колега доволен ли си от климатика, как се държи
bobokom:
Здравей ЕММ! Слагаш ли климатици на клиенти и ако да колко струва?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия