Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Котел на оксиводород или Браунов газ
puschi:
Хромникелова стомана (и тя прогараря, но е най-устойчива във времето - по устойчива е дори от чугуна). Но пак ви казвам: към този момент, това е загубена клауза / загуба на време и пари /.
sbk1:
Човека си го казва " Отнемане на топлинната енергия в керамика " . Поставил е керамични плочки , които " провокират " горелката да гори с температурата на топене на керамиката и в същото време привличат енергията към себе си и я отдават на метала .
http://www.vbox7.com/play:3245a1e25b В 11 . 40 м .
nikolayst:
Здравейте! Понеже е зима, чак сега се заинтересувах от котел на оксиводород. Пък съм и от скоро. И така, прочетох поста на колегата топлотехник и ми хрумна идеята за електрокотел доподгряван с оксиводород. Имам малка единична клетка за експериментални цели и направих следното свързване: Изправих мрежовото напрежени през грец /КВРС 5010 - 1000V 50A/, взех една електрическа кана около 2000W, свързах я последователно на клетката и ги захраних.
nikolayst:
Получих следните резултати: След изправянето напрежението от 231V AC стана 205V DC. През веригата протече ток от 8,35А, еднакъв естествено и за клетката и за каната. Падът на напрежение върху клетката беше 2,5V, а върху каната 202,5V. Според законите на Джаул-Ленц и Ом се получава, отделената от каната мощност е /P=U.I/ 202,5.8,35=1690,9W. При протичането на тока естествено в клетката започна отделяне на газ. След това шунтирах клетката /т.е. захраних само каната с прав ток/ и получих ток 8,45А и напрежени 205V. Следователно отделената в този случай мощност 1732,3W. Разликата при включена и изключена клетка е 41,4W.
nikolayst:
Идеята е, дали така свързаната клетка /моята е ала бала и не става/ ще даде толкова газ, чието изгаряне ще даде мощност повече от 41,4W. Искам да кажа още, че ако имаме реален котел с примерно два нагреватела по 3kW в паралел, то тока би бил около 25-27А. Това вече е добър ток за клетка.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия