Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Котел на оксиводород или Браунов газ
mentgele:
Здравейте съфорумници,изчетох много неща за електролизата и Брауновия газ, обаче аз понеже съм тъпо парче и не ми стана ясно някой от вас дали напрактика е си е направил отоплението във вкъщи на базата на разлагането на водата?.
Видях в един линк, че софийска фирма предлага котел за топла вода и ток, това ваше изобретение ли е?
Иии аз понеже съм зле със сметките, може ли от вложената електрическа енергия напр. 3кw в електролизера ,да получим 20 -30кw отоплителна?
Ще съм ви много благодарен ако ми отговорите на тези въпроси, за да знам дали си заслужава инвестицията от 2-3 хиляди лева.
Единствената ми идея за това е да си отопля етажа от около 140кв. м. на разумна цена, нежелая да правя производство на това ноу-хау.
mzk:
Здравей.
Правилно е да се пише някаква дума, а препинателният знак долепен до нея. След него се оставя интервал. Така е прегледно и правилно.
По въпросите ти:
- не знам схема на водородна печка да се произвежда и продава в България;
- КПД на електролизер се мери при консумирана електрическа мощност спрямо произведен газ (кислород и водород) за дадено време, но няма свръхефективен електролизер във форума (за сега); можеш да потърсиш за електролизер на nipo и pelo, за който има данни около 160% ефективност, но не се знае дали не е имало проблем с уредите.
- съветвам те да прегледаш всички коментари на потребителя emm, който има няколко варианта на отопление - печка с изгоряло масло и вода; анодно отопление и пр.
Успех!
gotiniq7:
Някой може ли да посети човека лично? Да се провери доколко е вярно това - 38-40% икономия, отопление...
http://www.vbox7.com/play:3c26e46900
mzk:
--- Цитат на: gotiniq7 в Юли 04, 2011, 10:32:11 am ---Някой може ли да посети човека лично? Да се провери доколко е вярно това - 38-40% икономия, отопление...
http://www.vbox7.com/play:3c26e46900
--- Край на цитат ---
Електродите са потопени в общ електролит (= големи пробиви); наслагани всякакви китайски измерители (реактивен товар?), и култовото изказване на човека от БАН. ;D
Радeв:
Чичката говореше за 11.82mmw..... :)
Също така че се подавало на Карбуратора.... Каза че клетките му били студени, максимум с 10 градуса температурата им била по-висока. И правел Браун газ който горял с 5000C... /А то всъщност си е чисто HHO, незнам защо не правят разлика ..../
Аз не съм експериментирал по тази тема, но имам мерак да пробвам нещо със свръх ефективна електролиза на Боб Бойс, но преди това искам да опитам да разделя водородните и кислородните молекули на атоми.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия