Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти

Теория и експерименти на mi68

<< < (20/36) > >>

vitan:

--- Цитат на: mi68 в Януари 22, 2010, 09:02:34 pm ---Бобината изключително влия е на психиката и физиологията на човек.
--- Край на цитат ---
Аз пък мисля, че кондензатора по-изключително влияе на психиката :)

mi68:
Продължих с опита и презапоих краищата и резонансната бифилярка се превърна в безиндуктивна-пускам 333кХц.(уточнявам бобината е плоска с ф244).Изследването проведох пак със същият радиоприемник.
-получи се изключително излъчване в екваториалната област като пак радиалното поставяне на феритната антена(ФА) дава по-добри резултати от перпендикулярното.
Тези резултати ме навеждат на мисълта,че без индуктивната бифилярка е торбинното колело на центробежна помпа влиза в центъра и излиза радиално в екватора. Вцентъра поставям индуктивност и там се въжбужда ток. Мисля ще пробвам друга конструкция. Трябва да направя три плоски бобини за получаване на сандвич неизлъчва-излъчва-неизлъчва в екватора подобно на транзистор п-н-п. Експериментално трябва да се проверят правата и обратната комбинация.

ppankov:
ФА може и да абсорбира нещо, милиамперерметъра на АРУ-то отчита децибелите на сигнала,
а ти се явяваш като външнен осцилатор в случая.

Но това не е толкова важно, важното е като събереш сандвича - външните бифилярки ако може да се мернат по следния начин:  успоредно на бифилярките по един кондензатор примерно от 22 нанофарада до към 470 и последователно по един резистор примерно от
22 килоома до към 80 килоома, поледователно на резисторите - амперметър в обхата мили или микро, или съответно успоредно на резисторите - волтметър в обхват мили или микро.

Да знам, тука радио-специалистите ще кажат :-Ти качествен фактор на кръга ли ще мериш?
(за което съм благодарен на GMG, че ме подсети за това в друга тема)
Ще отговоря:-Да, но това единствения начин да е налична енергийна регистрация - да се постави бифилярката в работни условия !
Между другото метода във АРУ (автоматично регулиране на услилването) е подобен.
При наличие на  енергийини показатели, не е трудно да се утилизира енергията
в радиотехниката метода е много популярен с едно-полупериоден детектор с точков диод :)

Успех mi68

mi68:
Днес проведох един интересен опит като захранвах две безиндуктивни бифилярки с генератор и една приемна резонансна бифилярка. Получих следният резултат резонансна честота 637,53 кХц генератора подава 0дБ с инпеданс 0 ома(изменях на 150 ома но не влия е) нивомер на инпеданс 40ком получих 0,01дБ. Размених начало край на генераторните бифилярки и получих при тези усвовия резонанс 1027,83кХц ниво -  -42,4дБ при същите условия(инпеданси). Вторият случуй работи като режекторен филтър пропадане на нивото на резонансната честота. На практика нивоизмерителя мери ток и в този случей тока е мининален.
Опита е поучитен в това отношение, че трябва правилно да се включват бобините и да се разполага с измерителна апаратура за това ще подготвя схеми на ВЧ пробници за елементарни измервания.

mi68:
Сега имам идея да направя диод за неотрино. Единият проводник е мед,а другият е жилязо. Желязото е магнит и напрактика не пропуска неутриното,а медта е обратно. Бифилярка от тези материали се прави просто едната нишка е пролодник ,а другата е гола стоманена жица. Тази намотка има предимство ,че електронния ток е променлив, а неутриния се движи еднопосочно. Това ще доведе до натрупване и динамично складиране. Идеята обезателно трябва да се разработи.
П.П. трябва да се работи с постоянен ток или пусиращ, може да се получат вихрови токове и да светне желязото.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия