Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти
Теория и експерименти на mi68
vitan:
--- Цитат на: mi68 в Януари 19, 2010, 01:07:29 am ---При затворен обем налягането се повишава ,а това води до увеличение на плътността прочелсъм го от учебник по физика.....Ако имате питания ще отговоря.
--- Край на цитат ---
За мен е голям лукс да коментирам почти всяко изречение. Ще изгубя много време и ще излезе като заяждане. Затова ще си позволявам питане само към 1 изречение.
В случая за обема. Като затвориш един газ в кварцов балон по твоята логика, той някога трябва да се пръсне. Ако искаш коментирай, но по-добре недей.
ppg:
mi68, поздрави за сериозните експерименти. Човек трябва да е много мотивиран за да действа така както ти го правиш. Сега по темата-кажи за какви мощности и честоти ще трябва да бъде този усилвател, който искаш да правиш за 600 Волта и евентуално с какви лампи разполагаш, за да потърся някоя схема.
mi68:
Обеснявам ,че в бифилярна безиндуктивна намотка не губим електромагнитна енергия, а тя остава в затвореното пространство. Това довежда до увеличено налягане т.е. плътност. Това увеличение може да е докато не се скъса проводника от механичната сила. При спиране на тока налягането излиза и взаимодейства с индуктивност и индуцира ток. Тази пмевматична аналогия е подобна на ДВГ. Количествени преценки се уточняват в процеса на работа,а принципа трябва да е ясен.
Схеми на лампи имам и това не е проблем разполагам с около 30 лампи и затова се ориентирам към тях.
ppankov:
--- Цитат на: mi68 в Януари 19, 2010, 06:20:39 pm ---Обеснявам ,че в бифилярна безиндуктивна намотка не губим електромагнитна енергия, а тя остава в затвореното пространство. Това довежда до увеличено налягане т.е. плътност. Това увеличение може да е докато не се скъса проводника от механичната сила. При спиране на тока налягането излиза и взаимодейства с индуктивност и индуцира ток. Тази пмевматична аналогия е подобна на ДВГ. Количествени преценки се уточняват в процеса на работа,а принципа трябва да е ясен.
Схеми на лампи имам и това не е проблем разполагам с около 30 лампи и затова се ориентирам към тях.
--- Край на цитат ---
Само ще допълня от пракатиката - ползват се яки бифилярки, като пневмо-клапан, чиято сърцевина е метална и действа като пневмо-винтил за освобождаване на въздух под налягане, който упражнява силен натиск върху пневмо кран, който кран отваря поток на пропан-бутан - 15 бара, метан 200-220 бара, кислород 200 бара, а, водород 200бара, аргон 200 бара.
Приложението е предимно в силно-агресивно избухлива среда, където човешката грешка
от искрене при боравене с инструменти или внасяне на статично напрежение е сведено до минимум.
За справка "Методика за проектиране на газови стопанства и станции за технически газове".
mi68:
Размишлявах защо нямам ток и стигнах до извода,че около бобината при резонанс имам стабилна интеференачна картина и трябва да се излезе от резонанс за да тръгне енергията.Реших да проверя полето около резонансна бифилярна бобина работеща на 333кХц за това използвах радиоприемник СЕЛЕНА В211 РАБОТЕЩА НА ДВ с обхват 150-408 кХц.Приемника е настроен на 333кХц и има милиампер на АРУ.
-интеференачна картина не наблюдавах-приемника има АРУ и може това да бърка
-ФА радиално разполажена приема много по-добре от перпендиколярно феномен(Електромагнитните вълни се приемат най-добре перпендикулярно)
-Ясно прекъсване в екваторялната област(дип-ефект независимо радиално или перпендикулярно е ФА)
Бобината изключително влия е на психиката и физиологията на човек. За сега имам пациент с много добър терапевтичен ефект на артрит.Същият ефект получих с двойно конусна намотка и противотактен лампов генератор. Двата метода водят до един и същ резултат.Остава да изледвам безиндуктивна бифилярка.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия