Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти

Теория и експерименти на mi68

<< < (18/36) > >>

vitan:
Mi68, почти си невъзможен за рецензия. Ако човек иска да хване нишката на 3 последователни изречения, мисълта му се връзва на фльонга :)

"….. Създаването на неотринен циклон го оставям за лятото заради опасности….."
>> Нямаш грижи. Дори през зимата е по-добре заради ниските температури :)

mi68:
Не разполагам  тес за високо напрежение 1 до 20кВ / 1мА променливо и постоянно ,следва да го изработя. Тава ми трябва да ми тръгне по лесно ако го нямам,трябва мощен усилвател на лампи работещ на 600В с товар от 1к до 5ком. Хвърчащи монтажи не правя достатъчно ток ме удря от умножилели и ни изтръпва ръката.  Всеки детайл, които съм го замислил го изработвам, условията са ми лоши и бавно става. Когато изработя материалите тогава ще стане.
П.П. Мисленето ми е тип аналогия наблюдавай един процес и го вържи с непознатия. Елементарно.

vitan:
Да ти е казвал някой, че си неподражаем? :) Не? Значи аз съм първия  :) Ако искаш втори, просто питай има ли такъв. Елементарно е :)

EDM electronics:

mi68, страшна терминология вадиш:    експанзия, съпосочна интерференция, биологическа интерференция изтръпване, виждам как се образува тайфун, става комин, получават се светкавици и ето я положителната обратна връзка, изкустрено трябва да се подава високо напрежение, затроднения с инпеданса, налягането се преобразува в плътност, широко-лентов усилвател.............

Къде си ги учил тия неща, в кой университет или учебник?

mi68:
Експанзия разбирам разширение идва от з-н на Ампер разнопосочни токове по проводник се отблъскват,разширяват се учи се по електротехника това е без индуктивна бифилярка.
Съпосочна интерференция  двата тока(вълни) са съпосочни това е  бифилярна намотка свързана тип Тесла заради фазата получава се резонанс.
Биологическа интерференция получаване на сферична интерференция в плоска бифилярка свързана тип Тесла в резонанс в центъра е винаги хладно следва топло пак хладно това са концентрични полусфери цеентъра съвпада с центъра на бобината. Хладината е много хубава и забелязвам лично пристрастяване. Един познат си лекува артрита с тази бобина и много доволен. Дозата прави отровата и продължително стоене на ръка в центъра на бобината прави обратен ефект изтръпване.
Тайфуна е природно явление като в северното полукълбо се върти по посока обратна на часовниковата стрелка(защото земята е неинерциална система и имаме кориосово ускорение ,това е от учебник по физика). С увеличаване на височината атмосферното налягане се понижава. При при въртенето на въздуха се получава ЦЕНТРОСТРЕМИТЕЛНО движение от разликата на наляганията. Въздуха в центъра се отправя към небето към по -ниското налягане получава се ,комин с тяга заради атмосферното налягане,(има описани историй на тракторист с верижен трактор пренесен от от конина -окото на тайфуна .Енергията идва от атмосферното налягане и допънителни фактори светкавици и влага вода ,процеса е самоускоряващ се(положителна обратна връзка) получава се насищане и се разпада. Двигателя е атмосферното налягане съответно ефирното налягане. За направата на еферен вихър трябва да се изпълнят някой условия. Въртенета става с конусна бобина- но трябва голяма поне дълга метър да кажем пътен конус но в момента не разполагам с тъкъв. При малки бобини развъртането е недостатъчно  за образуване на високо напрежение за това е неоходим вънхен източник но това нямам. Следва да се увеличи токът с цел да се получи голяма разлика в ъгловите скорости в неотриното ,а това да предизвика високо напрежение. Това е най-просто защото резонансната бифилярка работи като токов резонанс и токът е КУ пъти по-голям то възбуждащия. Ако е 1А то кръговият ток е 25А,25 толкова е качественият фактор измерен експериментално. Проводника е Ф0,6 и грее при 2А,при 7А си топи изолацията така че количествено нещата ще се намалят  и накрая резултат.
Максимална мощност се предава при изравнени инпеданси има затроднения с определянето но прибвизително е около 1к до 5ком.
При затворен обем налягането се повишава ,а това води до увеличение на плътността прочелсъм го от учебник по физика.
Широколентов(видио) усилвател е апериодичен усилвател с ВЧ корекция прочел съм в радиотехническа литература. Ако имате питания ще отговоря.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия