Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти

Теория и експерименти на mi68

<< < (21/36) > >>

vitan:

--- Цитат на: mi68 в Януари 27, 2010, 03:05:34 am ---Сега имам идея да направя диод за неотрино. Единият проводник е мед,а другият е жилязо. Желязото е магнит и напрактика не пропуска неутриното,а медта е обратно.
--- Край на цитат ---

Е те тука ме разби! Имаш ли идея изобщо какво е неутрино?!?

mi68:
Идеята е да се получи постоянен неотринен поток със стабилни параметри. Променлив неутринен поток се получава от теслов т-р(качер). Получаването на постоянен неутринен поток от центробежен метод(вихър) е първостепенна задача за отпушване на нещата. Влияенето на неутриното влияе на протона. Пример е автотермията,където азота се превръща във въглерод имаме дефект на масата и енергия мечта на всеки изледовател. Тук подкрепям тезата на Тесла , че радиоактивността е външен фактор, противоположно на съвременното схващане за ядрени сили. В сайта на Ринат е описан ташкенски опит с едновиткова намотка от полупроводник и пускане на инпулсен ток по нея,как се държат различните вещества от менделеевата таблица. Резултата е следния:
-четвърта група неутрална
-1 до 3 група отскачат на ляво
-5 до 8 група отскачат на дясно
това независи от посоката на тока. Забелязано е ,че медта отскача повече от алуминия, а желязото повече от медта. Това ме наведе на мисълта за диод от мед и желязо тази двойка има максимална потенциална разлика в отскоците. Тук имаме и обеснение с запълване на валентните електрони и протони и сващането на Тесла за по тежки елементи правят по-голямо съпротивление  и в крайна сметка радиоактивност. Ако някой не му е ясно защо мед и желязо е диод за неутрино да пише ще се опитам да обесня. Двата метала имат електронна проводимост и променлив ток ще тече без проблем.

vitan:
Потокът космическо неутрино не се влияе от материята, била тя:

- немагнитна като медта;
- магнитна като желязото;
- тежък метал като оловото или волфрама. Факт, добре известен на науката.

Трябва огромно количество материя за малък ефект на спиране.

Иначе двойката мед-желязо, ако има някаква сила да натрупва енергия (особено ако е зарита в земята), то тя НЕ е диод за неутрино. Обяснени са нещата от Джери Василатос: "Изгубените открития". Радиоактивността, която mi68 "загатва" е обяснена пак там (мисля в главата за Райхенбах, а ако не е там, то вероятно при Т. Мъри).

ppankov:

--- Цитат на: mi68 в Януари 30, 2010, 10:12:25 pm --- Това ме наведе на мисълта за диод от мед и желязо тази двойка има максимална потенциална разлика в отскоците. Тук имаме и обеснение с запълване на валентните електрони и протони и сващането на Тесла за по тежки елементи правят по-голямо съпротивление  и в крайна сметка радиоактивност. Ако някой не му е ясно защо мед и желязо е диод за неутрино да пише ще се опитам да обесня. Двата метала имат електронна проводимост и променлив ток ще тече без проблем.

--- Край на цитат ---

Драги mi68, склонен съм да се съглася с теб, в тази част на поста ти.
Защо? Ето какво смятам аз...
Ако изходим от практиката - най елементарното, захранване на големи консуматори от порядъка на 300kW трифазен консуматор, проводниците са медни, разрядниците са алуминиеви, опората е стоманена и стабилно заземена.

Обратно на консуматорите, когато се теглят високоволтови далекопроводи, при тестово запускане на далекопровода се мерят крачни напрежения под него /всеки учил дисциплината "Инжинерна безопастност" знае за какво говоря/ като меренето представлява
следната постановка: меден кол, алуминиев кол и стоманен проводник за връзка между двата кола.
Меренето се провежда по следния начин:
-забива се в земята на около 10 см медния кол, мери се потенциала между земя и върха на кола;
- под следващия проводник се забива на 10 см алуминиевия проводник, мери се потенциал между земя и върха на кола;
- опъва се железния проводник между двата кола и се свързва, мери се потенциала на железния проводник в двата му края, като се вземе в предвид специфичното му съпротивление.
Процедурата се повтаря между всички носещи решетки, по продължение на целия далекопровод. Често има самоиндуктиращи се токови вихри по почвата и там допълнително се заравят допълнителни заземителни шини.
Защо пиша всичко това?
Една бригада веднъж, зарязали постановката с двата кола и железния проводник в едно поле около два дни, без да е пуснат далекопровода. При демонтаж, единия доста сериозно го ударил ток...какъв ток? Телурен? Радиантен? Но със сигурност не е индуктиран от далекопровода. Отново свързали железния кабел и измерили потенциал между земя и кабела около 90 волта.
Това мога да кажа за свойствата на металите под открито небе, но за неутриното...
Вие сте :)

vitan:
Щом сме ние :) един приятел ми разказва, че чел за някаква наша електроцентрала която я спирали. След като спрели генератора се ошашкали, че доста време след като не се върти, генератора подава енергия !! А с'я!

Не съм очевидец и на твърдя, че е 100% така. Просто аз не съм бил свидетел. Обаче това, над което разсъждаваш мисля е добре описано (даже много добре) от Джери Василатос в главата за Нейтън Стъбълфиилд. Поне като принцип, по онова време далекопроводи не е имало.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия