Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти

Теория и експерименти на mi68

<< < (11/36) > >>

mi68:
Идеята на мед и сребро е противоположни метали за  мюонното неотриното(оргон) и да имат електропроводимост за електроните. Целта е мюонното неотрино да прехвърли магнетизъм(спин) към електроните. Мюонното неотрино(не знам/ще направя проверка) но електронното неотрино и електроните са с полуцял спин. Ако приемем еднаква посока на въртене, при смяна на поляризацията(север-юг) се сменя посоката на въртене.Тази поляризация се постига с различният състав на проводниците съответно и да имат изолация-неотриното се движи и в изолация. Магнитният(въртящият)момент се изменя, а това поражда ток. На практика  има две постъпателно-въртеливи движения, които ни интересуват, условно ток-неотринен и  най-вече електронен(в материалният свят сме). Задачата е проста но решението не го намирам.

caduceus:
mi68
Пробвай да разбереш защо е работило по-долу даденото устройство на контактьора Хауърд Менгер - има връзка с това над което се чудиш... Поляризацията на отделните елементи е различна, конструкцията включва части с постоянна и части с променлива първична такава. Използва се ел.ток за статиране на етерния/оргонния вихър и верижна реакция на натрупване. Цитирам:
Using a 24 inch plywood base I drilled a hole half way thru the
center.  In the hole I securely placed a carbon rod of a broken flashlight
cell. Next I obtained a large nail of like diameter and wound the nail with 50
turns of very fine copper wire.  I slid the finished coil off the nail the
unwound ends of wire were about 8-10 inches long.  I soldered 2 extra
connections one from the top and one from the bottom: 2 of the ends were
connected to a small penlight battery.  I stapled some of the wires to the
wood base to hold the assembly in position.  Next I took the brass cap off a
larger flashlight battery cell and glued it to the exact center of a 10 inch
aluminum disc which was then placed in a balanced position on top of the
carbon rod.  The four ends of the wire pointed at the edge of the disc
directly opposite to each other to form a cross approximately 1/8 of an inch
from the disc edges.  All was set up in the imaginary shape of a pyramid.  I
made 2 connections at the bottom of the apparatus which apparently completed
the circuit.  The disc immediately was enveloped in a bluish spinning light
then it rose from the platform went thru my 12 foot ceiling and back down
again destroying that model.  Did the electrons which came from the small
battery start a reaction in the atmosphere which took over once the system was
primed. Later the experiment was duplicated to the extent that the disc glowed
but never did it move.

Източник:
http://artofhacking.com/IET/UFO/live/aoh_ufotech.htm

ПП
Менгер е направил по-късно действащ малък модел на летяща чиния, който е прибран от ФБР, привикали са го на кафе и т.н. после се сещате  :)
Може би постът не е за тая тема, но понеже се обсъжда първичен заряд на елементи и позицията им един спрямо друг, мисля че е необходим. Ако админите решат - да го преместят някъде по на забутано  ;D
Поздрави

ppankov:
Драги caduceus,
да не си помислиш само, че те преследвам от тема в тема, тук във форума :)
Искам само да отбележа, че карбоновата пръчка ползвана от господин Менгер е със
кристална структура близка до структурата на диамантите, каквито между другото
са всички видове изкопаеми въглища.
Може би е успял да постигне отрицателна индуктувност със карбоновата пръчка и намотките, постановката просто да е отхвръкнала и да се е ударила в тавана :)

mi68:
 Благодаря на caduceus за предоставеният материал. Ако се разгледа втори и трети период на менделеевата таблица се виждат два симетрични противоположни периода по 7елемента средните елементи са въглерод и силиции. Четвърти и пети период са периодите  по 17 елементи. Шести период е с 31 елемента,а седми не е пълен това са тежките елементи които са радиоактивни но по пътя на логиката 118 елемент е инертен газ. Следващите периоди са от порядъка на 62 елемента.
Мед и сребро(жълто и бяло) са от периоди на 17 елемента и симетрията е отлична и електропроводимостта е най-голяма.
Комбинацията на сребро и злато, но златото е в период от 31 елементи и не ми е ясно какво се променя.
Алуминият е до въглерода според мен може да го замени с малък процент грешка. Желязото е от противоположен период и на мен много ми запичат свещите(не се отвиват) в алуминиевата глава на жигулата.Водородът е от противоположен период  и въглеводородите са много стабилни конфигураций. Като цяло избора на материала се оказва голям проблем. За сега имам възможност за калайдисан проводник и мед да въртя бифилярната намотка и още технологично време за изработка на бобините. Няма да размотавам готовите ми бобини с еднакви проводници.

varvarin:
Здравей mi68
Бобинажни алуминиеви проводници има! Можеш да си развиеш от траф на руските лампови цветни телевизори марка Електрон 738 по новите модели. Трафовете имат надпис ТС-270 или ТСА-270 Ако пише ТСА значи е с алуминиеви проводници. Тези трафове са бич за хората металисти :) Запояват се с паладий ако се не лъжа

Поздрави!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия