Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти
Теория и експерименти на mi68
caduceus:
Колеги,
Идеята на материала за Менгер, който пуснах, е да поразмислите върху тази смесена електротехническо-радионична система и за влиянието на различните материали съответно с различен първичен оргонен/одичен заряд.
Ако се върнем пак към Василатос и Райхенбах, там си има съвсем ясно дадена од-поляризацията на доста елементи:
"Освен това пациентите съобщили, че усещат Силна од-хладина от сяра, бром, графит, арсен, телурий, йод, селений, фосфор, кислород и манган. Силна од-топлина се получавала от злато, платина, калий, живак, калай, кадмий, иридий, желязо, кислород, родий, литий, цинк, осмий, олово, никел, натрий, антимон, кобалт, сребро, титан, мед и паладий"
Източник:
http://www.chitanka.info/mylib/index.php?action=text&textId=14649&chunkId=12#textstart
Върху какво искам да акцентирам в случая с Менгер:
Постоянно од заредени елементи са
1. Графитна пръчка - студена од, +
2. Медна намотка - топла од, -
3. Алуминиев диск - студена од, +
4. Електричество от батерия - отрицателен полюс е със студена од, + ; положителен полюс е със топла од, -
Променливо од зареден елемент е бобината. При ток по нея в единия и край става од +, а в другия од -. Електричеството не преминава през дупки /няма контакт/, од преминава /прави "мост"/. Сега разбирате ли ролята на междините: алум. диск-пирамидална форма от тел? И защо се появява сиянието...
Приятно размишление :) И позачитайте повече Василатос, там и за Тесла технологията е дадено едно към едно как работи - включително увеличаването на мощността при прехода електрически импулс - оргон - електричество
Източник - нашата си библиотека...
http://mazeto.net/index.php?option=com_content&view=article&id=98:2009-03-21-20-57-54&catid=10:2009-01-18-20-40-32&Itemid=24
Поздрави
vlindos:
На мен ми се струва, че понятията започват да се смесват.
Оргон по дефиниция е "някаква" енергия от недефинируем източник.
Одта на Райхенбах, ако и да е оргон, едва ли има нещо общо с неутриното. За източник (или усилвател?) на Од се сочи пълната луна, която отразява слънчевите лъчи - нещо много не присъщо на неутрино. По-скоро особен вид фотони ми се струва. Също така никъде не съм виждал да се сочи да може използва за полезна кинетична работа. Райхенбах да я ползва за физиологично въздействие.
Поздрави,
Споделям мнение не търся да го наложа.
mi68:
Ако сте чели материалите на Ринат в статията магнетизъм, той е работил с качери(блокинг-генератори) и е констатирал при пълнолуние до 50% увеличение на искрата, съответно и сезонно и денонощнно влияние. От мой експерименти с теслови т-ри констатирах около 20% увеличение на разтоянието на искрата при пълнолуние. При сутрешно и вечерно пускане разликата е около 10% но има видима разлика. Това е важно за резонанса, защото има невидими фактори за развалянето му-като денонощно въртене на земята. Затова се насочих към въртящите се методи, които дават постоянни и стабилни резултати.
Сега се сетих,че може да се използва и неизолирана жица от алуминий и меден проводник, като макарата е от изолатор, а бобината е едноредова. Двата проводника имат различно омично съпротивление, а това поражда разлика в амплитудата, от тук имаме две вълни :
-стояща
-бягаща
бягащата вълна ще пренесе енергия в товара, а в това се целя.Сега си търся подходящи материали.
mi68:
Темата я разширехме за избора на материал защото към групата на лаптоните принадлежи електрона и неотриното. Докато за електрическият ток и електромагнетизма имаме теория на Максуел. Тук пак се получава абсурдно-комична ситоация като уравненията на Максуел са за ПЛОСКА вълна,така съм го разбрал, а радиопредавателите излъчват сферична(цилиндрича). За движението на електронното неотрино в проводници,диелектрици и магнити се основаваме само на опита. В един учебник за 10клас пише, че неотриното се среща наравно с фотона(електромагмитна вълна). При първата ядрена реакция на Ферми преобразува азота в кислород и получава водородни ядра+неотрино. Направи ми впечетление,че при електрон се получава антинеотрино,а при позитрон неотрино, тук пак действа принципа на противоположностите. За да получим ток ни трябва антинеотрино. Тук е ключът как неотриното да се превърне в антинеотрино - да се смени посоката на въртене без да имаме индуктивност.
-чрез заряд-инпулс(високо напрежение) електроелектрична индукция
-чрез въртене
-сандвич метал-диелектрик-метал-(диелектрик) транзистор(тиристор)
По първият метод имам реални постижения това са първоетапни теслови технологий,то последните два няма реално работещи устройства. Благодаря за дискусията по избора на материал това дава нова енергия за продължаване на работата.
RUS:
mi68 надявам се че си на ти с руския.Прочети тези материали:
http://alexfrolov.narod.ru/rushtsc2007.html
http://alexfrolov.narod.ru/rustmc.html това е доста близо до твоите размишления.
http://alexfrolov.narod.ru/rus-t-cap.html
Надявам се да съм бил поне малко полезен.
Успех!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия