Автор Тема: Теория и експерименти на mi68  (Прочетена 116851 пъти)

vitan

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #30 -: Ноември 18, 2009, 09:10:39 pm »
Колегата Ариел изказа мисълта,че трябва да се знае много добре материала от университета. Аз твърдя,че трябва отлично да се знае.
Ами то и правописа от началното училище трябва да се знае :)

Науката, която най-много учи човека на вярно мислене и верни умозаключения от причинно-следствени връзки е математиката. Особено висшата. Това последното не съм го казал аз, но го приемам за 100% вярно.

Защо Altium няма да направи елитарен форум? Ами защото има изключения не само за правописа. Въпроса обаче е другаде. Като ги забъркваме/заджуркваме всякакви постановки, облечени в понятия и теории всякакви - вярваме ли си? Ако да, въпроса за мен е приключен.
« Последна редакция: Ноември 18, 2009, 09:29:10 pm от vitan »

mi68

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #31 -: Ноември 18, 2009, 09:33:14 pm »
Праввописа трябва да се знае но забравям правилата и почвам да пиша с грешки.Нямам правописен речник и няма да си го купя,колкото и скандално да е,го смятам за ненужна вещ. Може би е хубаво да се качи във форума за справка.
По въпроса с математиката ще кажа,че геометрията е по-важна.Първа производна е допирателна т.е. скорост или ток.Втора производна е ускорение или интензитет-силата,напрежението,ако се знае индуктивността  и ускорението на заряда се намира напрежението. Ако нещо не можем да го обясниме то правиме скица-геометрия. Проблема е,че няма философия.За мен философията е много опасна наука може да заблуди много хора или да изведе много хора-изберете сами.  
« Последна редакция: Ноември 18, 2009, 09:42:21 pm от mi68 »

Неактивен RUS

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 335
 • Трябва ни БЕЗПЛАТНА енергия.
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #32 -: Ноември 18, 2009, 09:48:01 pm »
vitan къде в стандартния курс на обучение в университет има теория и лабораторни изследвания върху намотката и трансформатора на Тесла?Ако има докажи го тук.Ако няма ,отговори - защо липсва тази част от човешкия опит и познание.Нима в университети с техническа насоченост не трябва да има достъп до всичко това?В допълнение само ще добавя че в 100 % от случаите колеги електромеханици с голям опит и познания,завършили университет НЕ ЗНАЯТ кой е изобретил трифазните генератори,вериги и респективно двигатели.В 90 % от университетите по света се изучава материя на ниво познания от 50- те години на миналия век.Това се смята за достатъчно.Нататък е забранената земя.Ако си обективен - няма как да не се съгласиш с това.
« Последна редакция: Ноември 18, 2009, 09:55:01 pm от RUS »

vitan

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #33 -: Ноември 18, 2009, 09:58:19 pm »
RUS, явно и ти не разбираш какво се опитвам да кажа.

Начина на мислене от рода: слагаме всякакви понятия, теории, теореми, истини, полуиистини, пълни глупости и пр. и ги заджуркваме на максимално висока скорост и после пускаме да се точи в Мрежата - не води до никъде.

По-добре е да се даде 1 смислен линк по въпроса, отколкото 1 том писания.

Колкото до правописния речник: аз от форума намерих информация как да си инсталирам правописен речник на Mozilla-та и съм много доволен. При бързо писане винаги се греши.

mi68

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #34 -: Ноември 18, 2009, 10:00:39 pm »
Разговарях с един пенсионер енергетик и той твърди,че навремето безпроводниковото предаване на ток на Тесла е било секретно и той е имал литература. Явно с интернет информацията е достъпна но трябва да се филтрират глупостите,защото в двата случея съзнанието блокира-няма информация-има много информация. Истината се постига
-по пътя на размишления(медитация)
-по пътя на отрицателният опит-страданието/страхът отстъпва на реалноста/
-комбинирано
« Последна редакция: Ноември 18, 2009, 10:10:19 pm от mi68 »

Неактивен RUS

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 335
 • Трябва ни БЕЗПЛАТНА енергия.
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #35 -: Ноември 18, 2009, 10:07:23 pm »
И какъв трябва да е начина на МИСЛЕНЕ vitan?

varvarin

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #36 -: Ноември 18, 2009, 10:15:06 pm »
В подкрепа на изказването на колегата mi68 искам да кажа че мой приятел, който е колкото българин толкова и германец, ми е казвал че през втората световна Хитлер е използвал някакъв начин за безжично предаване на ел. енергия. Това го е научил от прароднините си откъм германска страна.

ppankov

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #37 -: Ноември 18, 2009, 10:38:32 pm »
Колеги, нека да:

1.Да аплодираме vitan, който успя да си сложи добавка на браузера за поправка на синтактични грешки но не и концептуални  ;)

2.Да благодарим на mi68, който след дълга теория (вижте колко е дълга темата), единствен
в този форум се нави да провежда експерименти по темата и да ни уведомява любезно - безплатно за резултатите, импровизирайки да докара до някъде работеща постановка, и също така от сто възможни процента, за мен лично е на крехките два процента, при който, всеки е на кантар - да продължи или да се откаже :)

Благодаря Ви :)

П.П.
RUS, радвам се, че се завърна.

mi68

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #38 -: Ноември 18, 2009, 11:55:53 pm »
Благодаря виждам,че темата е интересна.
Електрическият дипол изисква намаляване на разтоянието между разноименно заредените плочи(кондензатор) до пробив на диелектрика и заряда се нулира.
Магнитният дипол изисква разширение на практика да безкрайност. Явно това разширение води до мономагнит.Естествено при малки радиуси токът е от порядъка на 10А но на радиуси от метър два изисква ток от порядъка на 100А.
Просто се набиват противоположни и ос на симетрия.Някой преобразувания не са симетрични имаме постоянен ток в постоянен магнит но постоянен магнит не може в постоянен ток.

Неактивен RUS

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 335
 • Трябва ни БЕЗПЛАТНА енергия.
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #39 -: Ноември 19, 2009, 12:09:34 am »
Бих добавил и още че материалите които се ползват също са крайно оскъден момент - мед,няколко вида стомана за магнитопроводи.Докато при направата на кондензатори има доста по-голямо разнообразие.Интересно е да се обмислят и други варианти в тази насока.Интересно би било да се ползва медна тел с примеси с други метали и/или неметали - темата и вариациите стават плашещо големи.Нямам претенции за изчерпателност и нещо конкретно.Споделям идеи.В крайна сметка може да се окаже че дефекта може да даде ефект!    :)
« Последна редакция: Ноември 19, 2009, 12:12:53 am от RUS »

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 625
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #40 -: Ноември 19, 2009, 12:47:36 am »
Постоянният магнит може да се използва за индуциране на постоянен ток (еднополярен) - еднополярният генератор на Фарадей (има тема във форума), занимавал се е и Тесла. Практически полето не е точно постоянно- въртящ се диск между два магнита. Този диск е перпендикулярен на магнитните силови линии B. Разликата е, че няма промяна на магнитното поле, а на скоростта на въртене на диска.

Законът за индукция на Фарадей - E = v x B

А не както досега познатото ни от всеки трансформатор- изменение на магнитното поле, чрез което индуцираме ток.

По отношение на линковете посочени от caduceus мога да кажа, че са много добри. Разпространението на всяка вълна от предавателя по начало винаги е скаларна (антената е в резонанс- дефазирани съставки; а ЕМ вълна е с фазирани). Формата на скаларната вълна е вихър, примерът с кръговете е най- добрият. Това е устойчивата форма, за която говори и Стан Дейо (филмът е посочен от Reformator и lz1ico).

В т-р на Боб Бойс както и при опитите на Ринат се постига въртящо се поле, но то не е електормагнитно, а скаларно (при Боб Бойс има много стръмни импулси и протича много малък ток). При Ринат има чисто механично развъртане на алуминиев диск.

Ясно е, че въртящото поле поражда свободна енергия, изкривяване на времето, антигравитация и други аномалии. Възниква въпросът защо при нормален теслов т-р макар без видимо въртящо се поле възникват същите ефекти (свободна енергия- предаване безжично, на разстояние).

Има хубава литература и филми, който има желание може да ми пише на ЛС за да го насоча.

ПС: Тесла е бил практик, теорията за надлъжните вълни е описана скоро. Знаем Тесла какво е правил. Знанието или трябва да се знае перфектно или да не се знае (до толкова, че да не се губи време в излишни опити).

vitan

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #41 -: Ноември 19, 2009, 09:16:47 am »
...Възниква въпросът защо при нормален теслов т-р макар без видимо въртящо се поле възникват същите ефекти (свободна енергия- предаване безжично, на разстояние)...
Ами то на практика никога не е видимо :) Ама пак си е въртящо. Въпроса е да се уцели правилната "врътка"  8)

Иначе бифилярна намотка като самостоятелен основен елемент във фрии енерджи устройство до сега не съм забелязал. А има книга с над 2000 страници с действащи устройства. Аз поне не знам за такова.

mi68

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #42 -: Ноември 20, 2009, 07:49:30 pm »
Бифилярката самостоятелно няма никаква стойност. Но тя е неотрална(нинфлексна точка) и ако се разгледа от отрицателната индуктивност поляритета на високото напрежение определя дали е обикновенна индуктивност(консуматор,разсейване на магнитно поле) или негативна индуктивност(генератор,всмукване на магнитно поле). Искам да направя автотрептящ генератор. Очевидно е,че ако нямаш трептения трябва външен източник и усложняване на опита. Твърдя,че нещата са изключително прости но немога да го докажа. Тъй като бифилярката няма индуктивност то трябва да вкараме индуктивност и капацитет за затихващи трептения. Полето на бифилярката прави някакво информационно(параметрично)поле което влиза в резонанс и в трептящата система възникват стабилни не затихващи трептения.

Неактивен vlindos

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 192
 • In the chaos I order
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #43 -: Ноември 21, 2009, 12:04:58 am »
Милене, изключително уважавам постовете ти, но е много трудно да се четат. Още по-трудно да се разбират ;D . Тъй, че извини ме ако нещата които ще изговоря не са на място.  
Тъй като бифилярката (в каква конфигурация?) при теб се търси да е усилвател (по-скоро не усилвател, а бобина с по-малко съпротивление) - тогава на нас ни трябва първо източник. Какъв може да е първоизточника на ЕМ? Най-обикновена антена разбира се. Електромагнителни вълни има на всякаде в някакво количество, я от светкавиците (имаше някакво твърдение в интернет, че всяка секунда се случва удар от мълния някаде на земята) я от предаватели, я от неутрино (хипотетично). Пак да почнем от познатите неща - знае се, че някои кристали са използвани в първите телеграфи за по-добро приемане на ЕМ от ефира. Ако всичко е ясно остава само резонансната честота - може да се налучка -с компютър с програма да изрежда честотите (не казвам, че е просто за реализиране) и да вижда при коя има най-голям изход. И да работи този вариант се съмнявам в крайната мощност - може би ватове...
Другото обаче е по-интересно. В книгите посветени на работата на Т.Т Морей пише за неутриното, че то не може да излъчва електрони, а вместо това да усилва алфа лъчения. Тоест отдаване на йони. За това е нужна обаче подходяща среда. Е да май пак опираме до радиоактивност, но такава не опасна за човека. Трябва ни нестабилно (заредено - с тежка атомна маса) вещество което може да реагира на неутрино ударите.
От тук нататък за мен е неясно как ако вкараме излъчваните от това вещество йони (които ще изблъскват електрони от метала) да резонират с тая бифилярка или друга бобина ще увеличим производителността  ???

Ще се радвам да разясниш някой други неща от твойте постове:
Близко до акъла е,че едновременното изменение на индукцията и сечението ще даде сферична(радиална)вълна и потокът ще е по динамичен, но изключително бързо затихва(на куб от центъра),отколкото изменението на индукцията при константно сечение-плоска вълна и з-н за запазване на енергията.
И като е по-динамичен, какво от това освен по-рязката вълна, каква резонансна честота търсим ?
 
Разписах формулите за магнитен дипол и те показаха,че се получава пясъчен часовник. Изводът се потвърди от практиката в селеноид магнитното поле е вътре в бобината(както в кондензатор елекричното поле е между двете плочи). Трябва да направя три бобини: тук има варянти-три плоски бобини или две конусни и една плоска, широката част на конусите е към плоската бифилярка отдвете страни симетрично. Имам две коннусни бобини и тях ще почна. Трите бобини правят преход индуктивност-бифилярка-индуктивност(както транзистор) и към индуктивноста се включва външен капацитет. Кондензатора ще е самаделкин от фолио от шоколад и тънък пазарски плик. Целта е малък  високоволтов капацитет. Калайдисването на алуминия е проблем но ползвам ниско топим тинол с кадмий и син камък за помедняване.
Дай някакъв пример за разлките между тях които търсиш моля те?

Читателя трябва да е наясно със закон на Фарадей;Закон на Био-Савар-Лаплас;закон на Кулон;теорема на Остроградски-Гаус;теорема-закон за пълният ток;Формули за взаимна индукция и самоиндукция;последователно  и паралелно свързване на кондензатори и бобини със и без взаимна индуктивност;Изчисление на индуктивност или магнитна индукция на селеноид и коаксялен селеноид(тороид);изчисления на плосък и коаксялен(тръбен)кондензатор; изчисление на индукцията на ток по окръжност(магнитен дипол);изчисление на капацитет на сфера и още допълнителни неща. Ако Витан си пропуснал нещо наваксай.
Всичкото това е за да се получи Нехомогенно поле и допълнително движение. Нехомогенно поле се получава в електрофилтрите и взависимост от поляритета на единият електрод се натрупват сажди.
Според мене не се появяват допълнителни сили в нехомогенно поле, а по-голям безпорядък - при което трудно може да се каже какви са силите.

Да разгледаме най-простият опит по електростатика,привличането на леки тела от наелектризирана химикалка. В диелектрика се индуцира електрически дипол. Химикалката индуцира нехомогенно(градиентно,скаларно,радиално) поле и електрическият дипол се премества към по-големият интензитет. На този принцип работят електрофилтрите на ТЕЦ и циментови заводи и др.
И каква е идеята?

По интересен е случеят с магнитни диполи.Има разлика с електрическият дипол.Най-характерна разлика е нецентралните сили- имаме полюси и екватор. С полюсите е извесно как си взаимодействат но с екваторите е мъгляво най-вероятно информационно./трябва да намагнитя две топчета да видя резултата/.
Какво ще рече нецентрални сили?

По въпроса с математиката ще кажа,че геометрията е по-важна.Първа производна е допирателна т.е. скорост или ток.Втора производна е ускорение или интензитет-силата,напрежението,ако се знае индуктивността  и ускорението на заряда се намира напрежението. Ако нещо не можем да го обясниме то правиме скица-геометрия.
Как допирателната е тока ? Тоест магнитното поле на тока ? Не разбирам за какво става на въпрос.
« Последна редакция: Ноември 21, 2009, 12:44:17 am от vlindos »

varvarin

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #44 -: Ноември 21, 2009, 12:29:37 am »
mi68,

Цитат
Някой преобразувания не са симетрични имаме постоянен ток в постоянен магнит но постоянен магнит не може в постоянен ток.

Защо смяташ че постоянния магнит не може да предизвика постоянен ток? Това че не е открито не значи че не съществува. Аз мисля че генерирането на ток е подобен процес на този на преобразуването му в топлина (ЕМ енергия). Когато ток протича през активен товар той създава напрежителен пад в него с посока обратна на източника. Сигурно има начин този същия ток който минава през източника там да създава ЕДС с обратен знак. В бифилярната намотка В векторите се изваждат но Е векторите се сумират. Мисля че за да излезе ЕДС от бифилярна намотка първо през нея ще трябва да протече ток. Може би конфигурацията на магнитното поле трябва да се направи по подходящ начин. Има разни патенти наподобяващи такава идея - VTA  на Флойд Суит (променливотоков вариант) и батерията на Даниел Кук. Засега обаче май никой не е успял да ги повтори.

Спорна работа :)