Автор Тема: Теория и експерименти на mi68  (Прочетена 116852 пъти)

mi68

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #15 -: Ноември 03, 2009, 08:53:06 pm »
Разширявам темата с Филосовско-теоретични размишления.Концепцията за свободната е свързана с вечния кръговрат на ИН-ЯН от енергията КИ(ЧИ).Философията от нищото ще се създаде нещо е грешна и излиза,че човек е по-велик от БОГ.Концепцията за ИН-ЯН и КИ я инпретирам в електрическа верига.Електродвижещата сила е не електрична сила(химична,механична,гравитационна и др.) е силата КИ.ИН-ЯН са индуктивност и капацитет в проявено(явно сътояние),но те са КИ в нулирано състояние.От ИН-ЯН се вижда,че в индуктивноста трябва да има капацитет и в капацитета индуктивност.Това се постига при различно вкючване на бифилярна намотка,описано по-горе.
Сега разглеждам условията за възникване на свободни затихващи трептения в реален трептящ кръг.R+Rзаг много по-малко от 2Ро където:R e омично съпротивление,Rзаг e загуби от вихрови токове и скин ефект,Ро е вълново съпротивление.Благодаря на rebel за направеният правилен коментар.Ро=на корен квадратенL/C то за възникване на електромагнитен резонанс трябва малко С,високо Ро.За това използването на бифилярка за капацитет е практично решение,защото индуктивноста ми е малка.
Параметричен резонанс е самостоятелното люлеенето на дете на люлка.То се накланя напред и назад изменя(параметара) инерчен момент от тук въртящият момент и люлката се люлее.Условието е параметъра да се изменя с два пъти по-висока честота(като варянт е възможно ударно/инпулсно/ с произволна честота,най-добре с със същата честота).
Опита ме беше страх да го проведа но сега ще го проведа с малки бобини и взимане на мерки за туширане на амплитудата.Може би е правилно да се проведе с големи(железни) индуктивности и ниски честоти.Важното е да се разбере принципа,мощностите почват от 1Вт до безкрайност...

От Администратора: В постовете ти липсва разделителен интервал между препинателния знак в края на изречението и новото изречение. Така ще се четат по-лесно от останалите потребители.
« Последна редакция: Ноември 07, 2009, 02:05:42 pm от altium »

mi68

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #16 -: Ноември 07, 2009, 01:52:31 pm »
Тема,която възникна от практиката, е връзка между Информация и Енергия(време).Информационните полета(торсионни) и енергетични полета се оказаха в страхотна връзка но не разбираема и не изледвана тема.Ако имаме спираловидна намотка(конусна) се движим центростремително то амплитудата намалява.Енергията не се губи ,а се трансформира в по-голяма скорост и по-висока честота.Получава се пространствена периодичност(дължина на вълната),което си е информация.Практически конусната бобина е честотен преобразувател без електронни елементи.Ако се движим обратно(цетробежно) то информацията се превръща в енергия с увеличаваща се амплитуда.Настройката на енергетично-информационна система е по-сложно и настройката се свежда до геометрични(пространствени) съотношения(дължини на вълните).Експериметите продължават.

От Администратора: В постовете ти липсва разделителен интервал между препинателния знак в края на изречението и новото изречение. Така ще се четат по-лесно от останалите потребители.
« Последна редакция: Ноември 07, 2009, 02:05:50 pm от altium »

ppankov

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #17 -: Ноември 07, 2009, 02:42:47 pm »
.Практически конусната бобина е честотен преобразувател без електронни елементи.Ако се движим обратно(цетробежно) то информацията се превръща в енергия с увеличаваща се амплитуда.Настройката на енергетично-информационна система е по-сложно и настройката се свежда до геометрични(пространствени) съотношения(дължини на вълните).Експериметите продължават.

От Администратора: В постовете ти липсва разделителен интервал между препинателния знак в края на изречението и новото изречение. Така ще се четат по-лесно от останалите потребители.

Как стигна до това заключение бе човек? :)
В от всеки трети руски документален филм и книга, се говори за енергиийно-информационен център на вселената, цитират фараоните една намотка със дръжка - подобна на бифилярката, даже Гребенников я има в книгата си...невероятно направо :)
Общата теория за това е, че подобен тип намотка по някъкъв начин помага на нас, инертните човеци да осъществим връзка с този енерго-информационен център.
Знам, че изглежда вече като езотерика, а не като физика, но изглежда границите между двете науки се сливат някъде...

П.П.
При цялото ми уважение, и аз бих те помолил да разделиш изреченията с интервал, ще е по приятно и прегледно за четене.

Поздрави

mi68

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #18 -: Ноември 07, 2009, 03:40:42 pm »
Изводът направих от пълната енергия на точка въртяща се по окръжност,то е синусоидално. Енергията зависи от амплитудата(радиуса) и честотата квадратично. Намаляването на радиуса 3 пъти води до 9 пъти намаляване на енергията,което е еквивалентно на дигане на честотата 9пъти. Честотата е информационен параметър и съответно усукване на пространството(различна ъглова скорост).
П.П. Принципът е общ,а ние се образ и подобие: вътрешните планети се въртят по-бързо от външните,съответно електрони в атомните модели.
« Последна редакция: Ноември 07, 2009, 03:44:09 pm от mi68 »

mi68

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #19 -: Ноември 08, 2009, 09:06:16 pm »
Обща енергия Е=Ек+Еп=0,5m.w^2.r^2=2m.pi^2.r^2.f^2
Ек+Еп е кинетична + потенциална енергия
w-кръгова(ълова) честота(скорост)
r-гадиус(амплитуда)
f-линейна честота
Това е формула на енергия на хармонично трептяща точка,движение по окръжност(незатихващи трептения). Ако точката се движи спираловидно то имаме затихващи трептения. Ако системата е затворена то следва,че намаляване на радиуса ъгловата скорост се увеличава и имаме честотно преобразуване. Явлението е характерно за слънчевата система Меркурий се върти за 88дни около Слънцето, а Земята 365 дни.Тава явление е характерно за масата,получава се гравитационен интензитет(ускорение,центробежна сила). Сега да разгледаме за електрическа верига:
1Кл=5,7.10^-9г или  5,7.10^-12кг   1Кл=1А/1сек Q=C.U
От формулата кулона зависят от напрежението и капацитета. Формулите показват при 1Кл и при килохерци гравитацията е в грамове. Ако се зареди капацитет в пикофаради и напрежение един киловолт зарядът е около нанофаради. За получаване на грамове трябва гигахерцови честоти,което е любителски постижимо. Намаляването на честотата става с голяма намотка при радиус 1м(диаметър 2м),тези параметри не са сложни за изчисления и настройки. В един кубически сантиметър метал има около 160кКл,а ние говорим за нанокулони,резервите са огромни.

mi68

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #20 -: Ноември 13, 2009, 09:32:17 pm »
Сили,чиято работа  не зависи от формата и дължината на пътя при преместване на тяло, се наричат консервативни. При криволинейни движения въртящият момент е М=F.r.sina sina e 1 при 90градуса; F e силата; r e радиуса. При спирално движение въртящия момент е различен от нула. имаме два случея:
-центростремително
-центробежно
При центростремителното движение работното тяло,заради големият радиус създава въртящ момент,а излиза на нулев радиус и въртящият момент е нула и работното тяло ще свърши работа за сметка на своята вътрешна енергия(тялото ще се охлади).
При цетробежно движение въртящият момент ще нараства пропорционално на радиуса и работата ще е за сметка на кинетичната енергия.
Изложеното горе го пригаждам за магнитен дипол(палачинкова намотка). В=S.I-  I e токът;S e площа(лицето);В е магнитната индукция. Токът е константен ,но лицето е променливо. Магнитното поле е минимално в центъра ,а максимално по периферията т.е. получава се радиално поле(според Тесла ефирни кръгове,както кръговете на пушач или капки мастило във вода). Ако токът е променлив то тези кръгове се откъсват и при увеличена площ енергията ще е усилена пропорционално на площа. Трябва да се уточни посоката на тока:центробежно или центростремително.
П.П.Формулите за електрически дипол(кондензатор) и магнитен дипол изключително си приличат, размишлявам по темата. Зависимоста е на куб(на трета степен) явно трите кординати на пространството. Както имаме паралелно и последователно свързване на кондензатоти така имаме и паралелно и  последователно свързване на магнитни диполи. При серийно свързване на еднакви диполи имаме селеноид събиране и увеличаване на индукцията,а затворен селеноид се получава тороид. При паралелно имаме палачинка най-вероятно изваждане и намаляване на индуктивноста,а паралелно последователно-конус. Паралелното свързване не е изяснено в електротехниката и според мен трябва да се прилага з-н за пълният ток.  
« Последна редакция: Ноември 14, 2009, 01:35:58 am от mi68 »

mi68

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #21 -: Ноември 17, 2009, 05:42:31 pm »
Играх си доста време. Правих експерименти и не ми тръгваха трептенията. Кондензатора зареждах до практични стойности 620-1200В. При по високо напрежение ми пробива изолацията и всичко се пренавива. Трябва да се ползва масло но това е не практично и стигнах до извода качеството(напрежението) да то трансформирам в количество(ток). От з-н на Фарадей за електромагнитна индукция потокът има две величини:магнитна индукция В; и сечение(лице). Близко до акъла е,че едновременното изменение на индукцията и сечението ще даде сферична(радиална)вълна и потокът ще е по динамичен, но изключително бързо затихва(на куб от центъра),отколкото изменението на индукцията при константно сечение-плоска вълна и з-н за запазване на енергията. Разписах формулите за магнитен дипол и те показаха,че се получава пясъчен часовник. Изводът се потвърди от практиката в селеноид магнитното поле е вътре в бобината(както в кондензатор елекричното поле е между двете плочи). Трябва да направя три бобини: тук има варянти-три плоски бобини или две конусни и една плоска, широката част на конусите е към плоската бифилярка отдвете страни симетрично. Имам две коннусни бобини и тях ще почна. Трите бобини правят преход индуктивност-бифилярка-индуктивност(както транзистор) и към индуктивноста се включва външен капацитет. Кондензатора ще е самаделкин от фолио от шоколад и тънък пазарски плик. Целта е малък  високоволтов капацитет. Калайдисването на алуминия е проблем но ползвам ниско топим тинол с кадмий и син камък за помедняване.
« Последна редакция: Ноември 17, 2009, 06:07:02 pm от mi68 »

vitan

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #22 -: Ноември 17, 2009, 05:56:10 pm »
@mi68, тук на това клипче: http://vbox7.com/play:63c8d507

има говорещи котки на английски. Без майтап  :)

Особено на последната (черната) най-много и разбирам  :) , ма на твоите писания: ей на - нищо.

mi68

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #23 -: Ноември 17, 2009, 06:21:12 pm »
Читателя трябва да е наясно със закон на Фарадей;Закон на Био-Савар-Лаплас;закон на Кулон;теорема на Остроградски-Гаус;теорема-закон за пълният ток;Формули за взаимна индукция и самоиндукция;последователно  и паралелно свързване на кондензатори и бобини със и без взаимна индуктивност;Изчисление на индуктивност или магнитна индукция на селеноид и коаксялен селеноид(тороид);изчисления на плосък и коаксялен(тръбен)кондензатор; изчисление на индукцията на ток по окръжност(магнитен дипол);изчисление на капацитет на сфера и още допълнителни неща. Ако Витан си пропуснал нещо наваксай.
Всичкото това е за да се получи Нехомогенно поле и допълнително движение. Нехомогенно поле се получава в електрофилтрите и взависимост от поляритета на единият електрод се натрупват сажди.
« Последна редакция: Ноември 18, 2009, 10:20:58 pm от mi68 »

ppankov

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #24 -: Ноември 17, 2009, 07:01:17 pm »
mi68,
аз имам три готови фабрични соленоида на 48 волта,
ползвани се като електромагнитни клапани, като сърцевините им ги няма - мога да ти ги предоставя за експерименти.
« Последна редакция: Ноември 18, 2009, 02:56:06 am от rebel »

mi68

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #25 -: Ноември 17, 2009, 07:16:55 pm »
Благодаря. Тъй като селеноидите са с постоянно сечение то изменението на потока става само за сметка на  индукцията т.е. изменение на тока. За сега нямам идея за ползата но в процеса на работа се търсят подходящи решения и материали.
« Последна редакция: Ноември 17, 2009, 07:18:37 pm от mi68 »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 334
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #26 -: Ноември 17, 2009, 08:30:12 pm »
mi68
Очевидно разглеждаш бифилярната намотка като част от Тесла генератора на вихрови етерни обекти. За незапознатите с материята давам линк /пускал съм го вече тук, сори за повторението - с цел изясняване е/
 http://kuasar.narod.ru/library/tesla/manuscript.htm
Целта е да се инициира вихров етерен пръстен по подобие на димния такъв, произвеждан от кутия с дупка, пушек вътре и подвижна срещуположна на отвора стена.
http://tesladownunder.com/interesting_stuff.htm#Vortex%20ring%20launchers
/гледайте малко след началото - Vortex ring launchers/
http://home.comcast.net/~t129wojce647/vger/index.html
Малко по сложна играчка на този принцип
http://www.dansdata.com/zeroblaster.htm

Тесла е правил подобни опити с мастило във вода - текста е в първия линк. Наблюдавал е и разбиването на пръстените в стената на басейна, както и предизвиканото смущаване на средата, подобно на това:
http://www.egr.msu.edu/tmual/CHuck/ring.html
По флуидна аналогия е конструирал и етерния генератор, водещ до антигравитация в областта на пръстените - те са "навързани" на обща ос и следват непрестанно, веднага след възстановяването на средата - етерът е невероятно плътен и това става практически мигновено. Захранването е с пулсиращ прав ток и ВН по стандартната Тесла технология която уж много разбираме :)
 
Поздрави  
« Последна редакция: Ноември 17, 2009, 08:45:25 pm от caduceus »

Тони

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #27 -: Ноември 18, 2009, 08:20:11 am »
 Най добре е тук, да се споделят експерименти и резултатите от тях. Един колега от форума ми каза следното:
Подхождаш традиционно към даден проблем. И е прав. Ще коментирам тук само експерименти. Бифлярната намотка е два вида: симетрична и асиметрична. Симетричната няма индуктивност, не създава и магнитно поле. Асиметричната създава магнитно поле, но няма самоиндукция. И магнитния и поток е неориентиран /залепва и севера и юга/. Този поток скаларен ли е, кой традиционен закон го описва?

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 334
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #28 -: Ноември 18, 2009, 09:19:58 am »
В тази област традиционният подход води до нулеви резултати - иначе портретът на Тесла щеше да виси по стените вместо този на Айнщайн. Постът ми беше опит за изясняване на моята гледна точка за това което прави mi68 и поради очевидното неразбиране на част от аудиторията :) Ако съм подразнил някой неволно, нека ме извини
Поздрави и успехи на всички

mi68

 • Гост
Re: Теория и експерименти на mi68
« Отговор #29 -: Ноември 18, 2009, 08:47:08 pm »
Колегата Ариел изказа мисълта,че трябва да се знае много добре материала от университета. Аз твърдя,че трябва отлично да се знае. Давам пример:Теоремата на Гаус за магнитното поле-там се разглежда само случея когато площа е перпендиколярна на магнитната индукция. Кое ни ограничава площа да е на произволен ъгъл нищо. За това се получават абсуртно-комични ситоаций. Науката се развива когато умрат професорите мисъл на М.Планк.
Обесненията на Тесла винаги са били аналогий с флуиди, звук и камертони,това стига до нас.
Да разгледаме най-простият опит по електростатика,привличането на леки тела от наелектризирана химикалка. В диелектрика се индуцира електрически дипол. Химикалката индуцира нехомогенно(градиентно,скаларно,радиално) поле и електрическият дипол се премества към по-големият интензитет. На този принцип работят електрофилтрите на ТЕЦ и циментови заводи и др.
По интересен е случеят с магнитни диполи.Има разлика с електрическият дипол.Най-характерна разлика е нецентралните сили- имаме полюси и екватор. С полюсите е извесно как си взаимодействат но с екваторите е мъгляво най-вероятно информационно./трябва да намагнитя две топчета да видя резултата/. В бифилярката магнитните полюси се конпенсират(унищожават) но екваториалните си остават/това е хипотеза/.При палачинкови бобини се получава радиално поле,и диелектрика се наелектризирва като електрофилтър,явно за това Тесла включва паразитен капацитет.Тъй като напрежението е малко то трябва положителна обратна връзка(самовъзбуждане) без това не може.
« Последна редакция: Ноември 18, 2009, 08:53:21 pm от mi68 »