Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти
Теория и експерименти на mi68
ppankov:
--- Цитат на: vitan в Януари 30, 2010, 11:45:30 pm ---Просто аз не съм бил свидетел. Обаче това, над което разсъждаваш мисля е добре описано (даже много добре) от Джери Василатос в главата за Нейтън Стъбълфиилд. Поне като принцип, по онова време далекопроводи не е имало.
--- Край на цитат ---
;D
Стъбълфиилд е успял да открие и утилизира телурните токове, в допълнение със малко химия
доколкото знам. Тесла успешно е прихванал телурния ток за дистанционно предаване не енергия.
Хипотезата на mi68 за три вида метал, конструирани за бариерен преход ми харесва от гледна
точка на прагматичността, а и честно казано за мен неутриното е като чудовището от Лох Нес, всички говорят за него, но никой не го е виждал ;D /или поне прихванал, утилизирал за нещо и т.н./
vitan:
--- Цитат на: rebel в Януари 30, 2010, 11:56:33 pm ---.....и честно казано за мен неутриното е като чудовището от Лох Нес, всички говорят за него, но никой не го е виждал ;D /или поне прихванал, утилизирал за нещо и т.н./
--- Край на цитат ---
Науката под земята прави огромни контейнери (в Швейцария май са на 3 пласта) и се е научила да лови и оттам косвено да смята минаващото през земята неутрино. Проф. Константин Мейл е описал "Тесла захвата" за фрии енерджи.
Другото е ровене и четене :) (физика+висша математика още). Приятна работа. Има-няма 1 месец на английски и български (ако има нещо по официалната научната част).
mi68:
Колеги което съм написал достатъчно съм го премислил и съм обработил достатъчно материал. По принцип говоря популярно и мъгляво. Неутриното- имаме два вида електронно и мюонно. Който иска да гледа неутрино, да си направи озонатор на ШЕКИ и да гледа искрите във вакуум, електронен ток не върви през изолатор (стъкло/силицият е от четвърта група на Менделеев и е неутрален спрямо неутрино, проводимоста се влияе от примесите/) или да види статията магнетизъм как излиза радиално от дъгата. Ако опитите не се вържат в теория се превръщаме във филосовско течение, алхимия, където философският камък не е постигнат заради неуточняване на принципите (методите) за постигане. Получава се орел, рак и щука. Всеки работи но резултата е нулев. Водородът (вода) много добре акумулира неутрино. Опита е на Ринат. Около теслов траф се слага чаша с вода и меден проводник между лампа с нажежаема жичка и водата, а другият проводник е във въздуха и свети лампата. Волфрама е в седма група на Менделеев и е със свойства на желязото (за неутриното). Ето я тук потенциалната разлика. Изчакайте да намеря подходяща тел за навиване на бифилярна намотка(имам биметален проводник помеднен стоманен проводник не става). Стоманата лесно се калайдисва и помеднява със син камък и лесно става ел връзка с мед. Тесловата бифилярка лесно резонира. Идеални синусоиди получава и МЗК на осцилоскопа. При синусоида имаме прехвърляне на максимална мощност.Това е пътят.
Забележка: Постоянният ел ток е силно смъртоносен затова и постоянния неутринен поток (ток) е също. Който не е почуствал опита само да гледа или да почне с изключително малки мощности.
mzk:
Здравейте! Направих следното уточнение в първия пост на темата:
Мисля, че бифилярна намотка НК-КН би трябвало да има по-голяма индуктивност, ако предположим, че силовите линии са по- близко до проводника и не се разпространяват отвъд втория проводник (вижте линиите с пунктир в прикаченото изображение).
--- Цитат ---
Важно е да се отбележи положението на магнитните силови линии спрямо проводник. Втората прикачена графика показва магнитите линии на проводник, погледнат от страна на напречното му сечение. Интересно е да се отбележи кои линии точно са с еднаква посока, и кои в различна. В случая по двата проводника електричеството е в различни посоки (или си представете, че вторият проводник е продължение на първия, но в обратна посока).
--- Край на цитат ---
mi68:
Това е схема на безиндуктивна бифилярка.Магнитното поле е вихрово(затворено) а зад проводниците се унищожава и липсва, няма магнитно поле няма индуктивност. Енергията е между двата проводника и в средата се изправя и става електрично поле(на фигурата не е показано). Като енергията е между двата проводника и силово се отблъскват-закон на Ампер. Това електрично поле поражда магнитно в индуктивна бобина или резонансна бифилярка следствие на това има ел ток. От опитите се доказа липсата на Ленц ефект и товара не влияе на входа както при обикновен трансфорнатор съставен от две индуктивни бобини.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия