Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Автотермия

Автотермия при инжекторните бензинови двигатели?

(1/4) > >>

ppankov:
Здравейте приятели,
много съм щастлив, че си имаме наш български форум за свободната енергия.
Преди няколко дни си платих книгата за водородната инсталалация в атомобила Hydro-Star,
веднага след това открих този форум (голяма грешка от моя страна, че не прерових бг-нета)
и веднага имам въпроси относно автотермията, а именно:
-Мерцедес 124, инжекторна система BOSCH CIS-E (KE-JETRONIC) налягане между въздушния филтър и смукателните колектори 2-4 бара, налягане на горивната смес 3,7 – 4,3 бара....
Та конкретния ми въпрос е: при такова налягане, необходимо ли е да се регулира към минимум обогатяването на горивото и ЕКУ+ ламбда сондата "няма ли сами да надушат" газовете в изпускателните колектори, т.е. системата сама да се коригира?
Това са само теоретични въпроси и благодаря предварително на всеки, който ми отговори.
А аз още от понеделник се захващам със магнитно-оловния блок.

mzk:
Здрасти!

Тъй като не схванах съвсем точно въпросът ти, явно защото го прочетох много набързо- ще отговоря само за ламбда сондата и ЕКУ-то. Ако използваш водород, дори в малки количества, той понижава значително вредните емисии. При това положение сондата започва да ги отчита до такива нива, при които ЕКУ-то я приема за счупена и престава да я взима под внимание. Това е общото мнение за което се сещам в момента. Не съм сигурен доколко е точно.

ПС: това налягане между въздушния филтър и входящия колектор? Турбина?

ppankov:
Мерси за ориентиращия отговор. :)
При ниски обороти на двигателя, налягането във въздуховода между въздушния филтър и смукателния колектор е такова, този модел инжекционна система го изисква, все пак двигателя е двулитров..няма турбо.

Въпроса ми по скоро е ориентиран генерално за инжекционните системи. Каква е концепцията, която следва да се спазва за да се постигне известна автотермия?

emm:
Има варянт за обедняване на горивната смес,но само за карбуратори и механични инжекционни системи.Трябва да се намали вакума в смукателните колектори.Това става с кран който пуска вуздух директно в смукателните колектори.През него може да се пропуска плазмата от реактора на Пантон.

caduceus:
Колеги,
имам и аз въпрос свързан с инжекционите - да предположим че успея да направя автотермия на въздуха, как би реагирал компютърът - ще ми пуска ли насила бензин дето не ми трябва вече  :)
Или ако няма бензин, а двигателят работи - ще го спре ли или що? При карбураторите ясно, връткаш с отверката и намаляваш бензина, ама тук какво ще стане... Правя си експерименти в момента с кола дето пътувам всеки ден и ми трябва, а трябва да сложа една системка дето е само на въздух /оргон/ по принцип  :) Може ли да се заобиколи тоя комп някак /не говорим за дистанционна втулка и схема да лъжа ламбда сондата/  Не съм наясно как е направено и при по-модерните коли с клетка на Джо - явно има начин... Айде дайте акъл, че не ги разбирам точно тия работи, пък трябва да се прави нещо за тая автотермия  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия