Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Автотермия

Автотермия при инжекторните бензинови двигатели?

<< < (2/4) > >>

lazy:
Кажи марка, модел, година на производство и означение на двигателя.

smsi-h:

--- Цитат на: caduceus в Април 23, 2009, 09:59:00 pm ---Колеги,
имам и аз въпрос свързан с инжекционите - да предположим че успея да направя автотермия на въздуха, как би реагирал компютърът - ще ми пуска ли насила бензин дето не ми трябва вече  :)
Или ако няма бензин, а двигателят работи - ще го спре ли или що? При карбураторите ясно, връткаш с отверката и намаляваш бензина, ама тук какво ще стане... Правя си експерименти в момента с кола дето пътувам всеки ден и ми трябва, а трябва да сложа една системка дето е само на въздух /оргон/ по принцип  :) Може ли да се заобиколи тоя комп някак /не говорим за дистанционна втулка и схема да лъжа ламбда сондата/  Не съм наясно как е направено и при по-модерните коли с клетка на Джо - явно има начин... Айде дайте акъл, че не ги разбирам точно тия работи, пък трябва да се прави нещо за тая автотермия  :)

--- Край на цитат ---
caduceus,
Сега, ако ще говорим за пълна автотермия, нещата стоят така.
По принцип, при руските експерименти с наличие на катализатор от магнити на въздуха е наблюдавано повишено налягане във входящия колектор /не помня точно при кой такт на цилиндъра/, което въздейства възпиращо върху изхвърлянето на горивото в карбуратора и така горивото се изхвърля в карбуратора на цикли/тласъци, и от там общото количеството употребено гориво /максимално употребеното/ намалавя до 1 литър на 100 километра. Останалото, което се употребява е вода; до достигането на пълна авторемрия с наработването на изотоп на въглерода в цилиндрите и клапаните с повишаването на компресията в цилиндрите до 12, при около 5000 изминати киломерта с вода; или вече само атмосферен въздух, след изминаване на посочените 5000 километра пробег и достигането на компресия в двигателя 12, което е показател за достатъчната наработка на въглеродния изотоп, който действа като втори и допълнителен катализатор, освен първия магнитен, но вече вътре в цилиндрите. Тъй че при автотермията, колкото повече километри се изминават, толкова повече се повишава процесът на самозапалване на работното тяло. Дори в "Автотермията" се описва процес, при който при бензиновия карбураторен двигател се достига до такова състояние на автотермия, при който въглеродния изотоп е достигнал такова количество в цилиндрите, при което се наблюдава работа на двигателя както дизеловия режим, когато след спиране подаването на искра на свещите, процесът на работа на двигателя продължава и той трябва да бъде спрян принудително с включване на първа скорост, натиснати спирачки и зацепване на съединителя... Тоест, в "Автотермията" е описан наблюдаван експериментално дизелов процес в бензинов двигател след посочените 5000 километра на автотермия, при който вече магнитния катализатор е напълно ненужен, защото в цилиндрите има достатъчно наработен и отложен въглероден изотоп, който спонтанно предизвиква процес на автотермия.

А ако искаш напълно сигурно да излъжеш компютъра и си сигурен, че няма да ти трябва АБСОЛЮТНО никакво гориво за процес на възпламеняване в цилиндъра /тоест, да използваш само атмосферен въздух като работно тяло/, след достигане на работната температура на двигателя ТРЯБВА ДА СПРЕШ НАПЪЛНО ПОДАВАНЕТО НА ГОРИВО В ДВИГАТЕЛЯ. А това може да стане с един прекъсвач по трасето на кабела, който отива към горивната помпа. В един момент натискаш копчето, помпата спира да работи и си готов, нямаш постъпване на никакво гориво в двигателя. Но номера при теб е да намалиш постъпването на горивото тотално до достигане на момента на описваната по-горе пълна автотермия и наистина да излъжеш компа на колата. Как да стане това, вече ще кажат специалистите автомонтьори.

caduceus, защо не споменеш, какъв процес смяташ да приложиш за достигане на автотермия? Мисля, че е важно, за да ти помогнем!

caduceus:
Здравейте,
благодаря на всички които отговориха. Карам по ред
lazy - Ситроен Ксантия 2.0 бензин, 1994 г., 8 клапана, 123 к.с., зап. блок май е магнети марели - беше споменал по-рано и проверих тогава. Кое означение на двигателя да гледам?

vdomov - ще го видя тоя сензор, благодаря за инфото

smsi-h - не говорим за един литър икономия, аз и сега имам смесен разход под 7/100 /двигателят ми се насити вече енергийно/ при нормален такъв по-рано над 9.5 . Особено градското беше ужас, над 10.5-11л. Сега е друго вече след магнитите и концентатора. В почивните дни мисля да сложа една друга система, усъвършенстван двустепенен пасивно-активен енергизатор, нещо като клетка на Джо без електролиза. Събира оргона от въздуха, после го активира допълнително. Може да не стане, а може и да - така че питам предварително, ако се получи как да действам. Щото не ми се купува карбураторна Лада  :) За дизела дето трудно спира знам - трябва да се сложи клапан да спре подаването на въздух/оргон/ иначе си работи ;) Насищането с моята система трябва по тънки сметки да стане за не повече от месец, през което време да се намалява плавно притокът на бензин и компа да не лудне...
Поздрави
 
 

Петър:
caduceus много ме кефят постовете ти. Хайде измисли нещо подобно на клетката на Джо, но да е суха, да не изисква зареждане и да концентрира оргона за ДВГ. ;)

Аз си мисля напоследък, че тази автотермия си е един вид система за концентриране на оргона..... ???

smsi-h:
caduceus,

Съжалявам, сигурно погрешно съм се изразил. Сега поста ми е поправен.

Исках да кажа, че при достигната пълна автотермия максималното количество органично гориво, което се употребява се движи в рамките до 1 литър на 100 километра пробег и основно за подгряване на двигателя до достигането на работната температура, а след това притокът на гориво се прекъсва НАПЪЛНО. В този случай ако не се гаси двигателят можеш да си караш ЦЯЛ ДЕН след като го подгрееш САМО И НАПЪЛНО НА АТМОСФЕРЕН ВЪЗДУХ!!! А според мен не е изключено и стартиране на двигателя НАПРАВО с атмосферен въздух, но може би за това са нужни определени условия /температура и влажност на въздуха - влажност над 50%/.

Петър. Теорията на Автотермията няма нищо общо с теорията на оргона. Нещата могат в един момент да се преплетат с някои общи конструкции на природните процеси между тези две теории, но за това физикът Базиев трябва да включи в изследванията и теорията си познанията за ефирната първичност на материята; материята - построена на математическите основи на петте платонови тела и организирани от главните осем честотни принципи/плътности във вселената. Докато това не бъде направено то физиците, само ще си мислим, че оргонът има нещо общо с Автотермията. При нея нямаме натрупване на енергия и последващото й използване, както при апаратите работещи с оргон. При Автотермията, потенциалната енергията се извлича от атомите след активирането и стартиране на процес на верижна реакция на разпад на атома им с магнитни катализатори, лазери, ултразвук, звук и други кавитиращи процеси.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия