Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Автотермия

Автотермия при инжекторните бензинови двигатели?

<< < (4/4)

caduceus:
Здрасти smsi-h,
благодаря за интереса. Знам, че темата ти е близка и си чел много по въпроса, затова мнението ти е ценно. Отговарям по реда на твоите забележки:
1. Количеството олово е логично да има значение, защото при Лада 2106 като на Андреев и Ксантия 2.0 л. 134к.с. има разлика в обема на двигателя и количеството обработван от катализатора въздух.
2. Андреев пише, че катализаторът /олово в случая/ и магнитите се усилват взаимно, т.е. имаме кумулативен ефект. На каква база ще да е той, като са толкова различни? Естествено, на база натрупване на оргон /електринен газ по неговата теминология/ и предаването му на преминаващия въздух. Никъде не става въпрос за разполагане на оловото между магнитите, нито за толкова минимални разстояния - виж чертежите от патентите на Андреев в книгата "Основи на естествената енергетика". Разстоянието за въздуха му е доста голямо, а оловото е зад магнитите и ги допира, да. Само че тук има един много съществен момент - аз неслучайно казах в предния си пост, че нещата имат общ корен с моя оптимизатор. Тесните дълги страни на магнитите, допиращи оловния катализатор, очевидно са позитивните оргонни полюси  ;) Така плюс зарядът от тях се предава на цялата топчеста оловна маса и се разпределя оттам във въздуха, минаващ през този своеобразен филтър. Така че разстоянието между магнитите не играе толкова съществена роля. За разлика от многото теоретици, които са опитвали да репликират конструкцията на база голи предположения, аз съм правил тестове със оргонно зареждане както на вода и бензин, така и на въздух. Та вярвам само на очите и резултатите си.
3. Медна мрежа е добро предложение - но трябва да е с малки, а не големи дупки, защото 1.5 мм съчма е дребна и ще се изсипят. Материалът на мрежата може да е алуминий, има готови за прозорци, както и с по-малки отвори.
4. Площта на магнитите не играе роля, както вече обясних - има значение подреждането. Така че разполагането на дълго по потока е абсолютно погрешно според мен - тогава оловото ще се допира от неутралните страни и файда йок.
5. Всички размери, бройки и подреждане са проверени предварително подобно на Тесла, но с малко по-различен подход. Така че това което казвам си има основания. Не е необходимо прекомерно увеличаване на размера, силата и броя на компонентите.
6. Регулирането на мотора не е моя работа - ще я възложа на доказан специалист. Не може човек да знае всичко.
7. Водната пара помага при ниска мощност на катализатора, но не е жизнено необходима и затова я изхвърлям като компонент. Прекалено много усложнения, варовик, пълнене на вода в шишета и прочие. Силен катализатор и малко каране са достатъчни и според Андреев.
8. Относно клапана ще помисля, нека първо стигна дотам да не може ДВГ да спира от автотемичния режим :) За маслото е ясно.

Толкова засега. Както се казва - суха е теорията, приятелю мой, но зелено е дървото на живота. Практиката ще покаже
Поздрави
 

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия