Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини
Tesla Turbine
Радико:
Юлияне ако е така както казваш от Мицубиши не биха се хванали да го правят. Виж втория линк.
--- Цитат на: Радико в Март 19, 2020, 10:42:10 pm ---Не бе монтанар не става дума за избор вода или водна пара. Е за това става дума:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Organic_Rankine_cycle
Или това тук:
https://www.mhi-mme.com/products/boilerturbine/ORC_E.html
--- Край на цитат ---
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Радико в Март 20, 2020, 11:30:15 am ---Поради тази причина Ренкин прави допълнение към цилъла на Карно влчващо във уравнението и превръщането на течността в газ и обратно "фазовия преход" и се получава че половината, поне половината енергия се губи в прехода и не може да бъде оползотворена та тези 60% които дадох за турбината те са според цикъла на Карно демек идеализирани сметки според Ренкин като пресметнеме и енергията загунена за фазовия преход стават на половина поне 30% КПД. Това при флуид Н2О.
--- Край на цитат ---
Браво тук на Радико, понеже започна да навлиза във същността на нещата.
--- Цитат на: juliang в Март 20, 2020, 01:52:06 pm ---Радико, виж една парна турбина. В нея не се допускат капчици вода дори и в последните степени - и най-малката капчица води до жестоки язви по лопатките и разрушаване.
--- Край на цитат ---
Вие говорите за стандартните лопаткови парни турбини. До колкото си спомням ни не говорим поне на страниците на тази тема за тях, или най-малко аз никога не съм говорил за тях, може би това трябваше това да осъзнаете досега.
В ТТ фазов преход не само е възможен но и, самата турбина е направена с тази цел, да позволява фазов преход на флуида. Това е едно от нещата което Тесла е описал и споменава навсякъде по патенти и писания. Това че вие не го виждате показва че гледате постоянно едностранно на въпроса. Допуснете че това е възможно, даже и хипотетично, и помислте какво става при такава (даже и хипотетичнз за вас) възможност.
--- Цитат на: montanar в Март 20, 2020, 08:17:04 am ---А случай 2 е невъзможен :)
--- Край на цитат ---
montanar, оставате дали нещо е възможно или невъзможно, приемете го че е невъзможно щом така желаете, това си е ваше виждане, но нищо не ви пречи да отговорите, даже и според вас хипотетично, какво би станало във вътрешността на обема.
dmitarp:
epwpixieq-1 ако имаме 1000 J топлинна енергия, и ниската температура е 20 оС, а високата 100 оС, използвайки ТТ и какъвто щеш флуид, с каквито щеш фазови преходи, колко джаула механична работа може да получим? Елементарен въпрос, друго не не искам да знам, нито за динамики нито за фазови преходи, нито за пари или течности.
montanar:
epwpixieq-1 извинявай но аз живея на планетата земя :)
И аз не виждам изобщо логически вариант релативната скорост на частиците да стане 0 и енергията им да се запази - защото това биене което имат определено не е синхронно или в еднакви вектори .......
Целият въпрос е една мацаница от невъзможни неща и каквото и да отговоря ш е еднакво правилно и грешно.
И друго - с самия въпрос ти показваш или зорлем се опитваш да ме набуташ в девета глуха де можеш да си изфантазираш каквото ти скефне на момента.
Но все пак ми е любопитно да чуя твоето обяснение на тая тъпотия. а после ш ти кажа защо това което твърдиш е невъзможно
Радико:
Монтанар какво точно разбираш под израза "релативна скорост" че да не почнеме да говориме за едно нещо на различни езици.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия