Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

Tesla Turbine

<< < (53/104) > >>

epwpixieq-1:
Да, правилно забелязвате, посочения патен е ТТ използвана като помпа. При турбината тези "капки" трябва да са обърнати на обратно, това още не съм го направил при моя модел. Също така, отворите на външните стени трябва да се премахнат (за да служи добре като вакумна помпа) и имам усещането че изходните канали за флуида трябва да се преправят като за помпа, а не като за турбина, както съм ги направил сега. Всяко нещо си изисква осмисляне и оптимизиране.

dmitarp:
van това нещо, което казваш се прави но за големи хладилни инсталации и при инсталациите за втечняване на газове. За домашни хладилници ефекта ще е нищожен при една по-висока цена на уреда.

Bat_Vanko:
Що бре van, що не го анимира. Сега щеше да го пуснеш в тубата и да се хвалиш че имаш СЕ. Кой ще посмее да го отрече щом го има на видео.
П.п. и не забравяй да споменеш поне 10 пъти името на Тесла, че иначе няма да хване дикиш.

dmitarp:
представи се, че цената е толкова висока, че не може за разумен срок да се изплати от икономията тогава това ще бъде една безсмислица.

Радико:
Van Няма да стане. Димитър е прав но не може да ти го обясни по разбираем за теб начин. Са дали и аз ще успея е под въпрос но ще пробвам.
Турбодетандера който предлагаш е измислен за ефективно компресиране и после охлаждане на въздух. Ако си направиш хладилник със охлаждащ агент въздух определено ще имаш нужда от турбодетандер. Въздуха е без пари но детандера струва пари и иска обслужване. За това някой се е сетил, че фреона има такива качества които правят детандера излишен. Ако сложиш детанздер на фреон, само главоболия и проблеми. Просто такава му е термодинамиката.  И понеже хладилник със фреон е по евтин от хладилник с турбодетандер ето го резултата. А между другото съвременните хладилници от 240-270 литра. Се задоволяват със 60 вата компресор.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия