Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

Tesla Turbine

<< < (43/104) > >>

Аtos:
Абе...и 5 тона, висящи на 1мм. ламаринка ми се струват доста... ;D

montanar:
Някой хора верно са много зле и се опитват да смятат без да ползват всички фактори в подобни уравнения - е не става господа - грам не ми се занимава да ви сметна такава турбина колко е кюта от към КПД и не ми се слуша как ми носите вода от 9 кладенци без изобщо да виждате общата картинка в такива системи.
И все пак ще ви задам някой въпроси.
1. Какво е триенето при такава турбина и с какви ефекти е съпроводено то?!?
2. Какви условия са нужни за да работи подобна чудесия?!?
3. От какви материали трябва да е?!?!?
4. Как би лагерувала подобна конструкция за да е достатъчно плътна и изобщо да върши нещо?!?
5. За чи х*й са ви такива обороти при които вършила изобщо някаква работа и от де ще ги вземете ефективно?!?!
.................

И грам не ми пускайте бомбастичните термини от типа етери вихри и прочее алабала глупости де грам не ги разбираме а пък да ги ползваме .....
Елементарната логика и математика на луната и на земята си работи прекрасно и няма нещо де да е против нея освен кухи глави де им се иска да извадят зайци от шапките или такива де ги гони параноята и си мислят че целя свят е против тях и едва ли не всички природни закони са грешни и аха аха да открият нещо ново  - ама найсе - не става ...... и си остават само с мученето.

"Някой хора", "един гащи" или "хубав маратонки" са изрази, характерни за една строго специфична част от населението ни, която обаче няма претенции за грамотност!/А/

Радико:
Е не моем да разберем къв е тоя зор да се набляга точно на погрешната част от идеята на Тесла. Мисля, че проблема се нарича тесласектанство. Срещу това Юлияне никакви доводи не вършат рабора. Иначе центростремителни турбини каквато е на Тесла, вече под път и над път. А изброените от теб проблеми с лошото КПД извън турбината лесно се преодоляват. Ако не ми вярваш, потърси из нета за: organic rancin cicle.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: juliang в Октомври 17, 2018, 10:47:15 am ---3.6 мегавата ... 3.6 мегаджаула. Не е много коректно да изтъкваш моята грешка и да правиш същата в слдващото си изречение. Може би си имал предвид 3.6 мегаватсекунди? :)

--- Край на цитат ---

Правилна корекция "мегаватсекунди", в крайна сметка умножавам по 3600 секунди.

--- Цитат на: juliang в Октомври 17, 2018, 10:47:15 am ---Спора е безмислен, без да се уточни каква е дървесината. Да приемем че и двамата сме прави. Само тия 5 мегавата пак не са на място...  мегаватсекунди може би?

--- Край на цитат ---

По скоро  5 MJ, как с една мерна единица, решаваме разногласията  :)

--- Цитат на: juliang в Октомври 17, 2018, 10:47:15 am ---И кой е казал, че крайната цел е точно ел. енергия? Говорех за отопление при сравнението й с дървата. Но нищо не пречи да гориш нафта, да грееш пара и да я ползваш в турбина (Тесла или не). Ще се съгласиш, че транспортирането и съхранението на тон нафта е много по-удобно от това на 5 тона дърва. Самото горене на нафтата също е много по-чисто, поддава се много по-лесно на контрол и автоматизация.

--- Край на цитат ---

Ако не е ел. енергия, което явно ме подведе в заключението и следователно анализа, то изразявайте по-точно идеята. Енергията е даваме в Joule ( или Джаул ). Няма спор че нафтата е по удобна, но за това удобство си плащаме и в пъти по-скъпичко. Нафта не съм купувал но тона сигурно ще е около 2000 или повече, това дава 45 GJ ( Гига Джаула ) или по 22.5 MJ за лев. Дървата, нарязани и нацепени са около 150-180 лв. на тон. Ако вземем горната граница ( с някой условности за сухост, или престояване от година ), ще имаме  15 GJ или по 83 MJ за лев. Мисля че една проявена инициативност за оптимизация, би си платила цената многократно. Разбира се има и въглища, но тяхното ефективно горене е по-трудно, но не невъзможно.

--- Цитат на: juliang в Октомври 17, 2018, 10:47:15 am ---Е точно за хора като този имах предвид като казах че се връщаме към пещерите. Не смятам че мога да живея като него. Не случайно живея в панелен апартамент, където имам ток в 99.999999% от времето, имам парно, имам топла и студена вода от крановете без да се налага да мисля дали съм купил достатъчно дърва за зимата и дали съм сложил достатъчно цепеници за да може жената да изгледа сериала на телевизора.

--- Край на цитат ---

Така е живота в апартамент е много по-различен, затова подчетах в един от коментарите си че такова решение може да се направи в къща. Който живее в блок, разбираемо или не, е предал решението на основни комунални проблеми на обществото около него, и така, каквито и неефективни ( или ефективни ) решения предлага това общество, ще трябва да ги приема и даже поддържа.

--- Цитат на: juliang в Октомври 17, 2018, 10:47:15 am ---Явно преобладават над предимствата й, поради което не се е наложила в индустрията.
Ще ви помоля да не ми пробутвате теориите за масоните и ильоменантите, дето са скрили това велико изобретение само и само за да плащаме по-скъп ток.

--- Край на цитат ---

Моля прочетете този коментар, като се надявам да видите различна гледна точка изразена от Тесла (най-долу), а не от мен: http://mazeto.net/index.php/topic,369.msg96211.html#msg96211

--- Цитат на: juliang в Октомври 17, 2018, 10:47:15 am ---P.S. Ето един преправена турбина (от прахосмукачка като гледам) който си дига сериозни обороти: https://youtu.be/pZUGV_YQpEQ
така че не е проблем да се конструира турбина дори от подръчни материали, която да се върти бързо. Въпроса е колко е ефективно всичко това, и дали изобщо си струва да си правим тока в къщи.

--- Край на цитат ---
Работния флуид на ТТ е пера а не сгъстен въздух, Тесла не случайно подчертава че тя е "термодинамичен трансформатор". Една и съща конструкция задвижвана с пара ще има много по различни характеристики отколкото със сгъстен въздух.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: EDM electronics в Октомври 17, 2018, 11:20:36 am ---Това е най-съществения извод за ТТ в цялата тема и е абсолютно верен.

--- Край на цитат ---
И понеже вие целенасочено сте запознат с работата на Тесла, следва авторитетно да направите заключение.

--- Цитат на: EDM electronics в Октомври 17, 2018, 11:20:36 am ---Но не само така стои въпроса с турбините, а и с повечето фантасмагории, които приписват на Тесла.

--- Край на цитат ---
Относно подчертаното имате право, има фантасмагории които му приписват, като за съжаление това е прави от хора които изобщо си нямат представа какво е правил Тесла. Турбината нямате право да я намесвате тук, като на нета няма много информация и "фантасмагории" за нея. А ако случайно се интересувате от това което Тесла, лично е казал, и желаете от първа ръка да разберете за какво става дума. Има приложен документ няколко страници по-рано, които изисква доста добор владенене на езика разбира се.

--- Цитат на: EDM electronics в Октомври 17, 2018, 11:20:36 am ---По подобен начин е и патента с пренасяне на енергия по въздуха. Да, работи, пренася, но загубите са огромни.

--- Край на цитат ---
И тук показвате че изобщо не сте запознат с неговата работа, лекции или патенти, и това което правите е просто повтаряне на заявените от вас "фантасмагории", на които сте попадали, които явно те ви служат като "надежден" източник на информация. Тесла няма патент за пренасяне на енергия по въздуха, никога не е имал и няма и да има. За съжаление 99.9% от глупостите който се говорят за него в нета, показват подобна класа абсолютно невежество, по отношение на неговата работа. Изписал съм, доста по отношение на "wireless transfer of energy", и нямам намерение да се повтарям, щом като не сте ми чели коментарите на тази тема значи не ви е интересувала. Интересно, как изведнъж станахте "експерт" по-това което Тесла е правил.  Жалко много, жалко.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия