Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини
Tesla Turbine
caduceus:
Пиша за последно в тази тема, защото идеята ми беше някои хора които работят сами, а не публикуват /и защо да го правят - за да могат дежурните многознайковци да ги изкарат прости и некомпетентни ли?/, да получат точно определена информация и насоки. Смятам, че съм им бил полезен с казаното досега.
Работили сме през годините с доста членове на форума по съвместни проекти, но за съжаление те не участват отдавна тук /изясних вече защо/. В момента към фирмата ми сме екип от седем души /някои на хонорар, някои заети пряко/ и нямам нужда от никой страничен. Правим си всичко сами - от машини за специфични части до корпуси и краен продукт. Участието на хора, активно пишещи по форуми е донякъде беля, защото се изкушават да споделят информация, която не е за публично достояние. Така че се въздържам от това.
Желая успех на всички, които работят - и да имат моя късмет да намерят също като мен правилните за проектите им съмишленици, защото сам се ходи само в тоалетната :)
Поздрави!
hyparh:
Кадуцеус е напълно прав. Форумите са хубаво нещо, но идва един момент (след множество проведени дискусии и четене на постове), че всеки си държи на своето и гледа единствено от своята "камбанария", поради което се получават общо-взето приказки на вятъра. Иронизирането е друго на ръка.
Особено смешно ми става като се започнат едни порицания и наставления как някой не си бил учил уроците в училище и не бил запознат с основни "закони", като всъщност си нямат ни най-малка представа с какво е запознат или не човекът срещу тях. Никой не е длъжен да пише реферати или презентации само и само да видят във форума какви са му познанията по физика примерно. Физиката (или коя да е друга наука) не свършва с изученото в училище и университет.
Кадуцеус, моят екип е по-малък (трима души, но любителски, не професионално като при теб :) ) като наскоро завърших честотното модулиране за една ВН установка за по-нататъшни експерименти, свързани с оргонно натрупване чрез светлина и получаване на свръхпроникващи лъчения, които нямат нищо общо с x-rays или гама лъчението. Знаеш за какво става въпрос :) Работи се по проекта.
Успех на всички експериментатори!
caduceus:
Ооо, HOLLINGSHEAD!!! :) - браво на вас... Догодина почвам проект Архимед, топлинен лъч преобразуван от лазерен по теорията на Кейтър. Първи тестове показаха доста мощно усилване след петото отражение. Вероятно ще са 25-30 + усилване с електростатика. И ти знаеш за какво става дума ;) Уредът ще е преносим, заедно с батериите - под 3 кг.
Понеже постът не е по темата, моля ако решите изтрийте го - исках само да отговоря на колегата. Той е малкото, работещи наистина!!!
Успех!
hyparh:
Това за усилването е страхотна новина! (cheers) Знаех си, че работи...
Всъщност нашето съоръжение ще е нещо като хибрид между това на Hollingshead и проект Архимед, а ако цялото нещо се затвори в стъклена камера с разреден въздух (аз също смятам да е портативно) и му се подаде определена честота, то има шанс да се превърне в нещо като ъпгрейдната Райф машина... :) Възможностите са огромни.
Ако има нещо допълнително май е най-добре на ЛС, че и без това доста от нещата споменахме :)
Поздрави!
caduceus:
:) Но да си знаеш, приятелю, че няма да има Нобел за нас - нито сме евреи, нито педали, нито правим фалшиви теории... Преди малко чух за едни двама умници взели сегашния Нобел за медицина - познай какво са открили. Че не трябвало при рак да се атакува имунната система, а да се усили че да се справи сама - леле че прозрение, тва всяка баба лечителка го знае от десетилетия ;D ;D ;D
Айде успех - и ако можем с нещо да помагаме, свиркай! И може да бартеросаме изделията накрая, че да си имаме комплект :)
Трий атос, че оцапахме темата - ама не се сдържах, че колегата ме зарадва неочаквано.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия