Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

Tesla Turbine

<< < (28/104) > >>

epwpixieq-1:
Скоро попаднах на информация която беше нова за мен, и въпреки че този коментар не е за ТТ,  имайки на предвид на дискусията досега, мисля че информацията ще е интересна за следящите темата.
Оказва се че първите парни машини не са използвали пара под налягане, а са работели само на пара с атмосферно налягане и така името им "atmospheric engines" ( атмосферни машини ). При тях работния цикъл произхожда от охлаждане на парата и свиване на обема, и по такъв начин всмукване ( а не избутване ) на буталото. Първата парна машина е направена на този принцип ( https://en.wikipedia.org/wiki/Newcomen_atmospheric_engine). Още интересно е че Джеймс Ват, същия на които е наименувана мерната единица за мощност – Watt, и който забележете е нямал формално образование, също както Фарадей, е внесъл много подобрения и оптимизации на праните машини и основно при дизайна на Нюкомъновата атмосферна машина. Ват съобразява да направи охладителя ( condenser ) извън работния цилиндър, като така подобрява ефективността на атмосферната парна машина (https://en.wikipedia.org/wiki/Watt_steam_engine). За да бъде завършени историческите факти може би трябва да се спомене и Ричард Тревитик, които е бил минен инженер, като според историята, той е първият направил парна машина работеща с бойлер под налягане (https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Trevithick).

Радико:
Единствната причина да се правят такъв тип несъвършенни двигатели е била, че българина Николай Тошкович още не е бил роден.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Радико в Май 19, 2018, 08:16:39 pm ---Единствната причина да се правят такъв тип несъвършенни двигатели е била, че българина Николай Тошкович още не е бил роден.

--- Край на цитат ---

Тук сте много далече от истината, даже ако се вземе коментара ви във рамките на груба шега. Това че машините са били неефективни е функция на съвсем други променливи. Надявам се последващите ви коментари да са конструктивни а не деструктивни, в крайна сметка ако нямате виждане по отношения на информацията (след анализирането и) по-добре не коментирайте отколкото да пишете коментари наподобяващи мнението на човек без разбиране за природните процеси (което все пак сте показали че имате).
Всъщност иновативното във тези данни, поне за мен, се явяват не машините, а самия процес на имплозия (свиване) използван при тях, оставям на страна факта че работят без да се изисква високо налягане, което само по себе си лимитира мощността, точно при този вид конструкция на двигателния процес, но това е друг въпрос.

Радико:
Абе Гн epwpixieq-1  наясно ли си, че налягането при нормалният бензинов и дизелов двигател достига до 2000 атмосфери ДВЕ ХИЛЯДИ АТМОСФЕРИ тост два тона на квадратен сантимтър от буталото.  Със други думи имплозионен двигател голям колкото всичките двигатели на кораба Титаник Ще има мощност колкото двигателя на една съветска Лада. Писна ми да се опитвам да водя спорове с такива жалки копипейсъри като теб. Едно време в училище им викахме "зубрачи" Защо не вземеш малко да потренираш да влагаш и собствени разсъждения в прочетеното във Англоезичните форуми. Ако не беше факта, че имаш регистрации и във разни руски форуми щях да си мисля, че е по добре да стана русофил но не би.  Мисля, че ще стана поддръжник на теорията за плоската земя. Искам обаче да направя малко уточнение. Тя става такава под влияние на плоските мозъци даже вдлъбнати на мнозина хора дето я тъпчат.

juliang:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Май 20, 2018, 07:13:17 pm ---Всъщност иновативното във тези данни, поне за мен, се явяват не машините, а самия процес на имплозия (свиване) използван при тях, оставям на страна факта че работят без да се изисква високо налягане, което само по себе си лимитира мощността, точно при този вид конструкция на двигателния процес, но това е друг въпрос.

--- Край на цитат ---
Проблем също така е и скоростта с която става тази "имплозия" - реално това е кондензиране на парата, което може да трае секунди, че и минути.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия