Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини
Tesla Turbine
Радико:
epwpixieq-1
На теория няма разлика между теория и практика, но на практика те нямат нищо общо, ти май си прекрасно доказателство за истинността на тази фраза. Или може би съвсем умишлено се правиш на техничски напълно неграмотен.
Та за това повтарям отново въпросите си но за да не се разсейваш от неща без значение а да мислиш върху важното съм модифицирал още малко картинката. Махнал съм диния ПАСИВЕН ЕЛЕМЕНТ от схемата и съм го заменил с байпас права тръба. Сега питам:
Коя е онази сила която ще накара флуида да циркулира с голяма скорост по този контур, защото не се ли получи циркулацията няма смисъл после да врязвме инжектора.
Ако пак не вденш какво ти говоря утре ще сложа байпаси и на крана и на възвратния вентил. Белким накрая вденеш.
Радико:
Пропуснах картинкат ето я
sorrry:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Март 08, 2018, 08:32:09 pm ---sorrry, тук съм открил тема за моята практическа работа,
http://mazeto.net/index.php/topic,9847.0.html В отговор #5 има видео и кратко обяснение на процеса.
Ако имаш да споделиш някакъв практически опит, предлагам да го направиш там. Тук се коментират други неща.
P.S. Предварително ще помоля atos да почисти темата. Има излишни неща. Това беше причината да спра да споделям.
--- Край на цитат ---
Нямам намерение да преча с излишните ми разсъждения и коментари, въпреки че всичко което предлагах е въз основа на патента описан още на първа страница на темата в отговор 7
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Март 11, 2017, 06:49:00 pm ---Интересен факт относно ТТ (Тесла Турбина) е че Тесла я използва като първичен двигател в неговите разработки за високо ефективен ДВГ (да го съкратим ТДВГ – Тесла ДВГ) както и за двигател, свързани на една ос с РТТ (Ревърсната ТТ, турбината използвана като помпа) използвана при дисков летателен апарат.
При ТДВГ основния проблем който е трябвало да бъде решен е бил направата на клапан който да позволява впръскването на горивото с висока честота. Решението е просто, елегантно и високо ефективно по подобие на всичко върху което Тесла се концентрира. Наречен Тесла клапан (ТК), това е устройство без движещи се части позволяващо движение на флуид само в една посока на база на елегантна геометрична конструкция възпрепятстваща движението на експлозивно компресирана вълна в обратната посока:
https://teslauniverse.com/nikola-tesla/patents/us-patent-1329559-valvular-conduit
Тесла коментира че прилагайки това решение той е постигал скорост на мини експлозиите на гориво, последователността на които се е чувала като постоянен музикален тон.
--- Край на цитат ---
Самият Тесла е разработил флуидния клапан за своята турбина за да я ползва като двигател. Наистина не виждам кое не е по темата,НО ВСИЧКО Е ТОЧНО!
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Радико в Март 09, 2018, 08:31:43 pm ---Та за това повтарям отново въпросите си но за да не се разсейваш от неща без значение а да мислиш върху важното съм модифицирал още малко картинката. Махнал съм диния ПАСИВЕН ЕЛЕМЕНТ от схемата и съм го заменил с байпас права тръба. Сега питам:
Коя е онази сила която ще накара флуида да циркулира с голяма скорост по този контур, защото не се ли получи циркулацията няма смисъл после да врязвме инжектора.
--- Край на цитат ---
Това което сте представили на схемата, заменяйки паро-водния инжектор с права тръба, разбира се няма да работи. Въпроса е всъщност, че паро-водния инжектор има точно определен геометричен дизайн с конични стеснения и камери и с два изхода към нормално атмосферно налягане (единия всъщност към воден резервоар), коренно различен от вашата тръба, което създава определената динамика и по-високото налягане необходими при процеса на инжектиране.
Мисля че съм предоставил достатъчно материал за колегите които се интересуват да се запознаят ( ако вече не са запознати с процеса ). Но започвам да се замислям, ако този, според мен не толкова сложен флуиден процес, има трудности да бъде разбран ( извинявам се на колегите които го разбират ), то какъв е шанса да се разбере несравнимо по-комплексната термодинамика на парата в ТТ, още повече че не всичко там е ясно, но това е съвсем друг въпрос.
Радико:
--- Цитат ---Но започвам да се замислям, ако този, според мен не толкова сложен флуиден процес, има трудности да бъде разбран ( извинявам се на колегите които го разбират ), то какъв е шанса да се разбере несравнимо по-комплексната термодинамика на парата в ТТ,
--- Край на цитат ---
epwpixieq-1
Не би било зле "стига да си способен на това" да приложиш това изказване и към себе си защото явно изобщо не си даваш сметка какво точно твърдиш.
--- Цитат ---Въпроса е всъщност, че паро-водния инжектор има точно определен геометричен дизайн с конични стеснения и камери и с два изхода към нормално атмосферно налягане (единия всъщност към воден резервоар), коренно различен от вашата тръба, което създава определената динамика и по-високото налягане необходими при процеса на инжектиране.
--- Край на цитат ---
Това твърдение е рвносилно на твърдението, че инжектора е АКТИВЕН ЕЛЕМЕНТ на изхода на който излиза флиуд с повече енергия от колкото носи флуида навлизащ в инжектора. Защото по високо налягане значи повече енергия. Ами при това положение аз не виждам причина да се подгрява котела. Инжектора ще го пълни със флуид с по голямо налягане слдователно и с повече енергия от тази навлязла на входа на инжектора. Енергията в повече ще задвижва някакъв двигател а останалата част ще се връща обратно на входа на инжктора и така до безкрай. Бравооо току що изобретихме флуидният ротовертер. Давай да отваряме нова тема с това име:
Флуиден ротовертер.
Потресаващо.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия