Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

Tesla Turbine

<< < (21/104) > >>

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Радико в Март 04, 2018, 05:57:25 pm ---Ми те проблемите са за това за да се ршават сега в този момент мисля, че е дошло времето да попитам кой би се включил в решаването им. Не на думи. със дела. Предполагам, че някои от колегите занимаващи се с CNC биха били много от полза.

--- Край на цитат ---

Колеги със CNC не знам но колеги със стругове сигурно.
Радико, извинявай за контрирането (аз съм според някой мой познати натурално песимист човек),  не съм сигурен дали "съвместен", поне по начина по който аз го разбирам, проект би било оптимално начинание, но може и да греша. Според мен хората имат различни разбирания, а и на страниците на тази тема виждаме, как имаме разни виждания по доста основни въпроси.  От друга страна взаимопомощ разбира се винаги ще е добре дошла когато се отнася за такава работа, но може тя да бъде във практическо решаване на опредени трудности и/или споделяне на опита.
От друга страна за да започне работа в това направление, първо трябва да се знае, че целта е да се направи термично затворена система и това важи не само за движението на работния флуид но и за излъчваната топлина, от цялостната повърхност на системата. Като основната цел е да се трансформира колкото се може топлина във въртеливо (роторно) движение, без тази топлина да се разсейва навън от системата.

В допълнение на това което до момента съм изследвал за конструкцията на една такава установка на основен план излизат два важни (допълнителни) детайла. Единият е това на което е възвръщателния инжектор на пара  "Live Steam Injector" . Ето тук основно третиране на механизма с добър исторически нюанс и схеми: http://www.catskillarchive.com/rrextra/chapt11.Html  (колегите с опит по ТЕЦ-ове, или парни локомотиви, които сигурно имат богат опит с устройството, предполагам ще споделят). Интересно е, че когато е започнало внедряването на механизма в индустрията имало е учени и механици които са го считали за устройство което може доближи направата на "вечен двигател". Ще отбележа тук, че доста от изобретенията на Тесла имат подобен "усет" за динамиката на флуида. Идеален пример за това е неговата отворена вакумна тръба (https://teslaresearch.jimdo.com/death-ray/research-on-the-tesla-s-death-ray/research-on-the-open-vacuum-tube-ventury-vacuum-generator-pump/) . Другият детайл е (важен) нюанс при направата на турбината, и в основата си е уплътнението на вала, на който са дисковете, излизащ от вътрешната камера на турбината, където е варящия се спираловидно флуид под налягане, при прехода му навън към(/коаксиален с)  ел. генератора. Може би при начални експерименти е добре да се вземе дискова помпа и се преработи в стила на ТТ, като това направление поне за мен е вариант в началото.

ndm:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Март 04, 2018, 09:36:20 pm ---
В допълнение на това което до момента съм изследвал за конструкцията на една такава установка на основен план излизат два важни (допълнителни) детайла. Единият е това на което е възвръщателния инжектор на пара  "Live Steam Injector" . Ето тук основно третиране на механизма с добър исторически нюанс и схеми:

--- Край на цитат ---

Нищо не си изследвал, даже търкането на клавиатурата, което е очевадно, ако си направиш труда ти самия да си изчетеш "величайшия" пост.

Радико:
epwpixieq-1
Съвсем директно:
Последната ти публикаця ме накара много да се замисля та за това съвсем директно:
Ти българин ли си в същност? Вече имам много сериозни съмнения по въпроса.
Както и да е.
Честно казано  не мога да си представя ролята на един инжектор в тази постановка. Използвал съм доста различни по конструкция и прдназначение инжектори  Даже имам една неуспешна машина която трябваше да използва този ефект но не се получи. Във такъв един генратор обаче не виждам къде ще влезе в работа. Относно дисковете, вече имам осигурени дваисетина триисет заготовки от месинг.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Радико в Март 04, 2018, 10:14:12 pm ---epwpixieq-1
Съвсем директно:
Последната ти публикаця ме накара много да се замисля та за това съвсем директно:
Ти българин ли си в същност? Вече имам много сериозни съмнения по въпроса.
Както и да е.
Честно казано  не мога да си представя ролята на един инжектор в тази постановка. Използвал съм доста различни по конструкция и прдназначение инжектори  Даже имам една неуспешна машина която трябваше да използва този ефект но не се получи. Във такъв един генратор обаче не виждам къде ще влезе в работа. Относно дисковете, вече имам осигурени дваисетина триисет заготовки от месинг.

--- Край на цитат ---

Българин съм, разбира се не знам защо това може да се яви като съмнение, но както и да е, важното е темата.

Възможно е да има и друг начин да се получи затворен цикъл без такъв инжектор на флуида, и може би аз да не съм запознат, но аз както вас, само от другата страна, не мога да си представя "завъртането" ( в затворен кръг) на флуида без тази част.

За да си представите как го виждам погледнете това обяснение, няма значение английският (макар че би било добре да се разбере), понеже за човек запознат с такъв тип инжектори схемата говори повече колкото думите. При показания цикъл на флуида, представете си че горната хоризонтална ( в червено ) тръба е разполовена, и ТТ е вмъкната там като елемент. Разбира се схемата е много опростена, и инжектора е представен като диспропорционално огромен елемент ( разбира се само за целта обяснението ), но в основни линии дава представа за завършеност ( затвореност ) на движението на флуида, поне по начина по който аз си го представям.

https://www.youtube.com/watch?v=4wsiXPgfdlI

sorrry:
https://www.youtube.com/watch?v=VK6_tjizu_g  Ей това е най точното сравнение на дискусиите по темата, а и по доста други. Явно съвместно нищо не става. От една страна за това сме на това дередже. От друга страна всеки според багажа. Малко са темите за обмен на познания и опит. Повечето са за перчене и заяждане.Така че, няма на какво да разчитам за компетентно мнение. Все пак благодарение на точно тази дискусия има описан в предните постове газо-турбинен двигател. Това за мен е достатъчно на първо време като информация. За сведение, огромен брой нови разработки са добре забравени стари, но  постоянно усъвършенствани. Смятам,че не е нужен парен котел. единия вариант е плазмено горене на вода в газовата камера (но температурата ще е проблем), втория и според мен по- удачен вариант е горене на смесено гориво от Браун Газ и студена водна пара. Така за кратко се получава мощен тягов импулс и обратно всичко се връща във вода. Вярно остава само опитно да се провери изходната мощност спрямо входната за електролиза, която на теория е по-малка

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия