Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

Tesla Turbine

<< < (22/104) > >>

dmitarp:
Инжекторът се ползва за помпа или компресор. В съвремието почти няма инсталация, която да ползва инжектор. Когато си в отдалечен регион и нямаш достъп до машини и ток, а имаш парна инсталация ползваш инжектор. Ако имаш достъп до помпа и задвижване към помпата съвсем логично е да избереш един по съвършен уред, какъвто се явява помпата пред инжектора.

Bat_Vanko:
epwpixieq-1, нещо не мога да схвана... Стремежа на флуидите е да се движат по пътя на най-малкото съпротивление. За една конструкция с дискове, това е движение по радиуса, обикновено от центъра към периферията. Ти твърдиш, че дисковете са гладки (в смисъл че липсват някакви канали). Грапавините получени от самата обработка са хаотично разположени и не могат да дадат насочено движение на флуида за да се получи прословутата спирала. От друга страна това движение по спирала е съпроводено с по-голямо съпротивление от това по радиуса и няма как да стане по естествен път.
Моето мнение е, че устройство с гладки дискове може да работи само като помпа, създавайки центробежни сили (в следствие външно задвижване) и от там спирално движение на флуида.

Михаил Кузмов:
sorrry, ще внеса малка поправка към идеята. Базирана е на опита ми и съм 100% сигурен че е така! Варианта "плазмено горене на вода" е единствен удачен. Важно е да уточня че водата не гори. По добре да бъдем точни. Водата първо се разлага за да гори водорода, катализиран от кислорода. При катодна плазма, можем да развием извънредно висока температура, която превръща водата в пара. Заедно с парата имаме производство на BG. Тази смес обаче не може да гори. Този процес е със 100% ефективност. До тук проверено многократно от мен. До тук съм спрял поради липса на средства.  Японски и Украински учени твърдят че при отделянето на BG от парата, и в последствие използването му за гориво, вдига ефективността на ок. 270%. 
Ако това е вярно, идеята би могла да движи турбина, която ако не "изяде" прекалено много енергия да затвори цикъла. Изглежда примамливо но няма да стане с теоретизиране.

sorrry:
Предлагам само това с което съм запознат. С плазмата признавам, че нямам голям опит, от колкото с Браун газа. Понеже имаше опит за задвижване на обикновен ДВГ, задачата пред която се бяхме изправили беше невероятната разлика в скоростта на горене. Тогава открихме стари разработки  от времето на световните войни за самолетни двигатели. Тогава са разработили водно впръскване чрез инжектори подобно на карбуратор и така са повишили мощността икономията и начина на горене. Следствие на това са били възможни пускането на бомбардировачи  на по- дълги дистанции. Тази идея в последствие бива заимствана от разработчиците на електролизери. Само по този начин успяват да забавят горенето и да добият разширение като така се доближават до свойствата на конвеционалните горива за които са произведени двигателите. В наши дни идеята все още се използва за малки чартарни самолети за полети между Австралия и  Южна Америка. Така създадения процес невероятно много се доближава до свойствата на парата. За това се надявам скоро да мога да тествам теорията си.
 Поздрави

Радико:
dmitarp всеки карбуратор е инжектор както и всяка газова уредба за кола във всяка хидроструина почистваща машина миещият преперат се добавя от инжектор, всеки бояджийски пистолет също е инжктор изобщо използват се на хиляди места в индустрията, но това в клипа от линка на epwpixieq-1 то не е смшно то е трагично. Значи пробиваш две дупки в един съд и завиваш два манометъра на тях защото съдът рботи под налягане. Та каква би била евентуалната разлика в наляганията измерни от двата маномеръра. Според схемата показана на клипа долната дупка ще има по голямо налягане от горната разликата се поражда от височината на водния стълб във съда "котела" При Това положение ще ни е необходима или черна магия за да накараме флуида да се движи от горния отвор към долния толкова бързо че да увлече и друг флуид със себе си, или помпа. Аз оради  чисто прагматични причини прдпочитам да се довря на помпата и понеже тя може да изпомпва дирктно вторичния флуид то необходимостта от инжектор отпада.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия