Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Stanley Meyer transformator

<< < (4/9) > >>

vlindos:

--- Цитат на: mzk в Юни 12, 2008, 06:41:26 pm ---Импусният не е променлив ток в нашия случай.

Не стават ясни няколко неща.

1. Каква вода използваш.
2. Има ли електролит във водата.
3. Какво е напрежението за 1 клетка (1 клетка е между 2 пластини, т.е. броя на плочите минус 1)

Ако ползваш само дестилирана вода без калиева основа за електролит няма да се получи..
Не се знае коя схема използваш.

--- Край на цитат ---
1. Дестилирана - направо от бензиностанцията  ;D. С компютърно захранване под 250 W излиза  водород ...
2. ... без електролит
3. Ами 12 волта - не ми се отдава да го увелича :(

Да взема да сложа сол :) че ми се намира... Серизно... би трябвало да пуши без да му давам дрога бе ?
Ползвам схемата на Stanley Meyer ;) Която май не се различава много от Bob Boyce и тази na Altium (поне от това което си спомням).

mzk:
За силова електролиза подходящо напрежение е около 2 волта, но не повече от 2,5 волта, защото иначе загубите са под формата на топлина.

Сложи електролит- калиева или натриева основа - KaOH или NaOH - продават се във фирма Валерус (до ТУ). Струват 4 лв за кило.

Внимавай като смесваш водата със основата, защото реакцията е бурна. Не пипай основата и си пази очите.

12 волта са подходящи за 6 клетки- т.е. между 6 и 8 пластини максимум.

Успех!

vlindos:

--- Цитат на: mzk в Юни 12, 2008, 07:01:46 pm ---За силова електролиза подходящо напрежение е около 2 волта, но не повече от 2,5 волта, защото иначе загубите са под формата на топлина.

Сложи електролит- калиева или натриева основа - KaOH или NaOH - продават се във фирма Валерус (до ТУ). Струват 4 лв за кило.

Внимавай като смесваш водата със основата, защото реакцията е бурна. Не пипай основата и си пази очите.

12 волта са подходящи за 6 клетки- т.е. между 6 и 8 пластини максимум.

Успех!

--- Край на цитат ---
Чеки чеки малко.
Туй за правият ток сигурно си прав ама идеята ми е за ток-влак-експрес на Meyer. То там даже идеята е уж много много голямо напрежение >>800 Волта. А и не беше ли големия ток който топли водата вместо да я електолизира, за сметка на волтажа ?

Колкото за пластините при мене е с тръби, че по лесно... И е една - че нямам уплатнения...
Абе въобще манджа.
Но да се върнем на въпроса.
Как да го изправя тоя леко накривен ток (импулсите). С какво - че да му дойде акъл в главицата тъпа ?
Те (импулсите) нали са си прав ток, а според Тони от променлевия ток неще да става електролиза.

Тони:
 Задължително прав ток. Схемата с двата таймлера 555 също дава прав ток, пакети от инпулси. Пакетите служат при увеличаване на тока водата да не загрява. Тук проблема е при получаване на резонанс между клетката /електролитен кондензатор/ и дросела, като се варира в честотата или индуктивноста. Електролита си изменя параметрите и резонанса пропада. Не можах да накарам клетката стабино да работи и се отказах от тази схема. Вече
писах, пробвайте с трансформатор на Тесла газопроизводството е видимо поне 3 пъти по голямо. Ток с много висока честота и интересното е, водата не загрява. Не мога да си обесня за сега защо. И без никакъв електролит, дейонизирана вода само.

vlindos:

--- Цитат на: Тони в Юни 13, 2008, 10:19:56 am --- Задължително прав ток. Схемата с двата таймлера 555 също дава прав ток, пакети от инпулси. Пакетите служат при увеличаване на тока водата да не загрява. Тук проблема е при получаване на резонанс между клетката /електролитен кондензатор/ и дросела, като се варира в честотата или индуктивноста. Електролита си изменя параметрите и резонанса пропада. Не можах да накарам клетката стабино да работи и се отказах от тази схема. Вече
писах, пробвайте с трансформатор на Тесла газопроизводството е видимо поне 3 пъти по голямо. Ток с много висока честота и интересното е, водата не загрява. Не мога да си обесня за сега защо. И без никакъв електролит, дейонизирана вода само.

--- Край на цитат ---
Хубаво де - ама ми беше интерестно що при мене не тече ток въобще след транзистора... Можеш ли да приложиш снимки на осцилоскопа за изхода на твоята платка с 2х555 ? Използваш ли нещо въобще след платката или тя е вързана към клетката директно.

За трансформатора на Тесла - ОК, ама:
 1. според форумци от другите чужди форуми - самите те успяват да направят клетката със схемите на Stanley MEyer да произвежда 2х 3х пъти по Фарадей. А самия Meyer говори за 20х пъти повече газопроизводство.
 2. другото е че тоя траф е голям и труден за направа и употреба - все пак (поне моята) идея е да се употребява това в кола.
 3. Не съм запознат трансформатора на Тесла, но говориш за голяма честота - колко голяма ? За резонанс на водата мисля че говорим за честоти от около 2 - 50 Khz (линк: http://www.geocities.com/ResearchTriangle/2888/freq6.html). При Mayer обаче идеята не мисля, че е резонанс, по скоро стресиране на водните връзки с този влак, може би бъркам.
 4. Говориш за увеличаване на ток при 2х555. Колко ток ти хабеше клетката ?

Поздрави!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия