Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле
zxsec:
... преди вече доста време се каня да тествам "не фабричното" подреждане на магнитите (имам фабричен магнетизатор за който съм писал около 7 страница), та реших да пробвам и варианта, който се обсъжда тук, N на въздуха, S на горивото. При мен става въпрос за дизелов двигател. Подредих ги както съм показал на картинката долу ... резултата бе, че изчезна ефекта, който го имаше с фабричните, колкото и малък да беше той :-\ . Не съм засичал ... следях моментните стойности на дълъг прав участък на който знам как се държеше с "фабрично" подредените магнити ...
Нефабрична подредба (с лоши показатели):
zxsec:
--- Цитат на: altium в Октомври 13, 2008, 10:47:40 am ---Това е ценна информация,
би ли показал какво е разположението на фабричните и полюсите им?
--- Край на цитат ---
... по-горе бях написал страницата по инерция 4, но ставаше въпрос за това на страница 7. "Фабричното" подреждане, което установих чрез компас - показвам на картинката долу ..., е такова, че магнитите, които се монтират на тръбата за горивото не се отблъскват, а се привличат!
Фабрична подредба (с добри показатели):
ceko26:
И при мен икономия никаква сложих по 4 магнита на тръба, като 2 от тях са един срещу друг. Даже и вървенето е било в главата ми.Сега ще експериментирам други варианти
trax:
--- Цитат на: altium в Октомври 13, 2008, 12:40:20 am ---Първият лош резултат. :)
Имаш ли ламбда сонда и компютърно управление на подаването на гориво?
Усещаш ли разлика в динамиката на автомобила?
--- Край на цитат ---
Да имам ламбда сонда и според нея компютъра дозира горивото, както и според:
- температурата на входящия въздух
- температурата на антифриза
- колко съм натиснал педала на газта (колко е отворена дроселовата клапа)
Никаква разлика в динамиката (така или иначе колата си върви доволно добре).
Преди теста на извънградско имам навъртяни 1-2 седмици в София градско с магнитите.
kiliev:
До trax:
Може ли да кажеш с какъв материал си ги закрепил, защото аз до скоро бях ги стегнал на въздуха с метална скоба, която онзи ден смених с две по-дълги "свински опашки" и ми се струва, че дръпна осеаемо в мошността?
Някъде от Август съм с магнити от "Прамиз" и се стремя да правя точни замервания с пълен до горе резервоар с курсове 100% градско или 100% извънградско. Просто изчаквам да направя още няколко курса така и ще постна и моите резултати + 1-2 снимки. За сега мога само да вметна, че при мен икономичността е от порядъка на 5-10%.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия