Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (17/145) > >>

smsi-h:
Altium,
Направи ли засечка на разхода си?

Искам да те питам и друго. Според теб, какво става с флуида, било то гориво или въздух, по време на преминаването през магнитното поле? Как мислиш? Как се видоизменя самият флуид? Според мен, в разсъжденията за промяната на полярността на флуидните частици тук няма хляб, защото с тях не се случва това. С тях се случва друго. Ако разглеждаме правилно теорията на Базиев и теорията за Автотермията с флуидите се случва друго. При тях в действителност започва процес на разпад на материята, или по-точно Фазов Преход от Висш порядък /трябва да се вникне в същността на процеса ФП от ВП/, и допълнителното стимулиране с електромагнитна вълна от запалителната свещ процесът се довършва като крайна фаза, което от стимулирането на няколко молекули около волтовата дъга подавана от свеща се получава верижна реакция по цялото протежение в цилиндъра на възникване на Фазов Преход от Висш Порядък. Според мен каталитичното стимулиране чрез преминаване на флуида през КАТАЛИЗАТОР, съставен от постоянни магнити и катализиращ метал, е изпълнение на процеса в цялостната му форма, докато стимулирането само чрез магнити води до слаба активация на клъстерите на флуида и недостатъчност на процеса, а оттам и до слаби икономии до 1 литър, или максимум до 15-20 %. Ако разглеждаме информацията в книгата "Автотермия" на Андреев при достигането на пълна автотермия при бензиновите двигатели се достига до горене на чист атмосферен въздух и, което е много интересно, ДО ДОСТИГАНЕТО НА ФАЗА ПРИ КОЯТО БЕНЗИНОВИЯТ ДВИГАТЕЛ СЕ ДЪРЖИ КАТО ДИЗЕЛОВ, КАТО СЛЕД ИЗКЛЮЧВАНЕТО НА ЗАПАЛВАНЕТО НА ДВИГАТЕЛА ЧРЕЗ ИЗКЛЮЧВАНЕТО НА КОНТАКТНИЯ КЛЮЧ, ДВИГАТЕЛЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ, А СПИРАНЕТО МУ Е ОСЪЩЕСТВЯВАНО С ПРИНУДИТЕЛНО СПИРАНЕ С НАТИСКАНЕ НА СПИРАЧКИТЕ НА АВТОМОБИЛА И ВКЛЮЧВАНЕТО НА ТРАНСМИСИЯТА ПРИ НАТИСНАТИ СПИРАЧКИ.
Чудно а, бензин да работи като дизел! Мечта на конструкторите! Според Андреев, тогава двигателят няма да има нужда даже и от карбуратор, защото вече ще работи САМО С ВЪЗДУХ! Но за целта стените на цилиндрите трябва да са наслоени с достатъчно количество от нужния изотоп на Въглерода, който допълнително да действува като катализатор.

ceko26:
И аз си сложих неодимови магнити по 4 на газта и въздуха.Моята газова е с ламбда контрол и взима информация от сондата.Резултата е , че карам с по-малко натиснат педал на газта едва го пипам.Според мен с повишаване на оборотите ще намалява ефекта на магнитите.
 Както бяха отбелязали колегите сондата подава по-добро изгаряна на кислорода тоест излиза от идеалните 14,7 към 1 и подава информация за повече гориво. Имаме по-богата смес  която изгаря по-добре от заводския вариант или повече мощност, а от по-леко натиснатия педал по-малък разход на обогатена смес. За сега съм минал около 15 км за разход не мога да говоря като заредя два , три пъти ще се види дали има икономия.

ceko26:
Относно сондата може да се случва и обратното при липса на нейзгорял кислород в газовете да намали горивото да се нагоди сместа.

pier12:
Ceko_26...не знаех, че има газови уредби работещи с оксижен датчика...знам, че при работа на газ се слага симулатор на "ламбда" сондата за да излъже ECU /компютъра /, че входната смес в карбуратора е формирана в правилното съотношение....аджеба, как газовата ти уредба работи с информацията от ламбда сондата...пусни малко по- подробно инфо, линк и т.н..

ceko26:
Газовата се води второ поколение с обикновен изпарител и компютърно управление на вентила(стъпково моторче) на газта като се взима информация от сондата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия